3.3
rating_yellowrating_yellowrating_yellowrating_yellowrating_yellow

 3 recenzii

Dobândă și costuri

rating_bluerating_bluerating_bluerating_bluerating_blue

Flexibilitate și condiții

rating_yellowrating_yellowrating_yellowrating_yellowrating_yellow

Site web și funcționalitate

rating_yellowrating_yellowrating_yellowrating_yellowrating_yellow

Suport și servicii

rating_yellowrating_yellowrating_yellowrating_yellowrating_yellow
Caracteristici
  • Ai acces la +145 monede virtuale
  • Investiție minimă de 2 Eur
  • Posibilitatea de a genera venituri din staking
  • Retrageri rapide ale criptomonedelor
Avantaje și dezavantaje
  • Nivel mare de securitate
  • O platformă elegantă, intuitivă, ideală pentru începători
  • Materiale educative foarte bine puse la punct
  • Costuri mai mari decât media pieței
Exclamation Mark Icon Nu are un parteneriat cu Financer.ro.
Ales de 64.730 ori
  • Cea mai mare platformă de tranzacționare de pe piață
  • Oferă acces la peste 5000 produse
  • Funcții ideale începătorilor, cum ar fi Social Trading și Copy Portfolios
  • Platformă tradusă în limba română
Ales de 3.103 ori
4.3
rating_bluerating_bluerating_bluerating_bluerating_blue
Citește 4 recenzii
  • Cea mai mare platformă de cryptomonede din lume
  • Cele mai mici comisioane de tranzacționare
  • Ai acces la peste 200 monede virtuale
  • Interfața este puțin cam greoaie

Coinbase România - află tot ce trebuie să știi

Coinbase este cel mai mare broker de criptomonede din Statele Unite și una dintre cele mai renumite platforme de acest gen din lume, ce s-au făcut remarcați grație ușurinței prin care poți tranzacționa monede virtuale.

Inclusiv prin Coinbase România, atunci când vei vrea să vinzi sau să cumperi Bitcoin, spre exemplu, sau oricare alt cripto, din câteva apăsări de buton, tranzacția va fi efectuată. Exact ca în cazul unui broker de acțiuni.

Din păcate, toate aceste facilități vin cu un cost care nu poate fi catalogat altfel decât ridicat pentru utilizatori.

Iată câteva detalii generale cu privire la această platformă:

Coinbase review
Creare cont Gratuit
Comisioane Spread fee 0.5 % + Coinbase fee între 0.99 $ și 3.99 % din suma tranzacționată
Tranzacție minimă 2 USD
Taxă de alimentare cont 10 USD
Taxă de retragere bani 25 USD
Administrare cont Gratuit
Produse disponibile Coinbase și Coinbase Pro, prin care poți cumpăra criptomonede
Varietate Peste 145 din cele mai importante monede virtuale la nivel mondial
Aplicație disponibilă în limba română Nu

Fă-ți un cont Coinbase apăsând butonul de mai jos și bucură-te de un bonus de bun-venit în valoare de 10 Euro.

Pentru a-ți face o idee mai bună cu privire la serviciile oferite de aplicație, te invităm să citești integral acest Coinbase review.

Dacă ai utilizat aplicația în trecut, ai putea chiar să lași o recenzie personală navigând la partea de jos a paginii și să ne spui ce părere ți-a lăsat.

Așadar, fără alte cuvinte de introducere, iată ce vei putea citi în continuare:

Ce este Coinbase

coinbase

Așa cum spuneam și în introducere, Coinbase Exchange este unul dintre cei mai mari și renumiți brokeri de criptomonede din lume.

Compania a fost fondată de către Brian Armstrong și Fred Ehrsam în 2012 în San Francisco.

Începând cu martie 2021 a devenit cea mai importantă platformă de tranzacționare monede virtuale din Statele Unite, din punct de vedere al volumului de tranzacții efectuate.

Societatea încă nu are un punct de lucru fix, ci este una care operează în continuare remote, exact așa cum a și început acum aproape un deceniu.

Probabil că mulți știu deja de faptul că în Aprilie 2021 compania a intrat în Coinbase IPO, având o lansare fenomenală pe Nasdaq, închizând ziua de lansare la puțin peste 328 $.

De atunci prețul acțiunilor a scăzut, părea că se stabilizase pe la 220 $, dar din cauza mișcărilor negative pe piața crypto din ultima vreme, la data la care am actualizat articolul, 07.04.2023, un Coinbase stock valora cam 61 $.

Detalii generale

În continuare, vom prezenta toate informațiile care te-ar putea interesa în legătura cu această platformă de tranzacționare.

Criptomonede și disponibilitatea serviciului

Coinbase a fost lansat ca o aplicație prin intermediul căreia doar cetățenii americani puteau cumpăra și vinde exclusiv Bitcoin.

Însă văzând cei din conducere interesul tot mai crescut în crypto la nivel mondial, s-au decis să adauge atât monede virtuale, cât și țări în care serviciul să fie disponibil.

În prezent, poți achiziționa și vinde cele mai importante 147 criptomonede din lume din peste 100 țări la nivel mondial prin intermediul platformei.

Există serviciul Coinbase România?

Ei bine, da. De câțiva ani încoace, conaționalii noștri pot tranzacționa monede virtuale prin intermediul Coinbase România.

Cu toate că aplicația nu este tradusă în limba română, ai la dispoziție 14 limbi de circulație internațională din care vei putea alege.

Securitate

Spre deosebire de alte platforme de crypto exchange, Coinbase a avut foarte puține breșe de securitate, rezultând în pierderea fondurile clienților ei.

Cei din conducerea companiei susțin că aproximativ 98 % din banii utilizatorilor sunt depozitați offline, în diverse locații din lume, ceea ce oferă o securitate mai mare a fondurilor digitale.

Se pare că, cel puțin pentru clienții americani (pentru celelalte țări nu sunt disponibile aceste informații), banii sunt păstrați în depozite bancare pe termen scurt, conturi de custodie ale băncilor din SUA și în fondurile pieței monetare americane.

Monedele virtuale achiziționate pot fi păstrate fără probleme în portofelul gratuit din aplicație (Coinbase Wallet) sau pot fi transferate către alte platforme dedicate păstrării unor astfel de valute.

Brokerul este considerat de cei mai mulți experți drept cel mai sigur dintre toate companiile de profil din lume.

Ușurință în utilizare

coinbase wallet
Sursa foto: Coinbase blog

În primul rând, trebuie să specificăm faptul că aplicația este foarte ușor de folosit.

Absolut orice persoană, indiferent cât de tehnică sau atehnică ar fi, va înțelege în câteva secunde cum să își alimenteze contul și cum să cumpere o monedă virtuală.

Singurul inconvenient este acela că, așa cum aminteam și anterior, platforma nu este tradusă în limba română și va trebui să cunoști o limbă de circulație internațională pentru a o folosi.

Interfața este intuitivă și vei putea naviga cu ușurință printre meniuri. Ai și o bară de search unde poți căuta rapid valuta dorită din multitudinea de criptomonede oferite.

Poți lega foarte simplu contul bancar de cel Coinbase prin intermediul aplicației Plaid, care este de altfel și metoda recomandată de transfer bani dacă dorești să te bucuri de cele mai mici costuri pentru astfel de tranzacții.

Totodată, vei avea și posibilitatea de a tranzacționa monede între ele. Spre exemplu, vei putea schimba Bitcoin cu Tellor, dacă vei dori să faci asta.

Costuri Coinbase standard

Indiferent cât de bine ar suna caracteristicile generale prezentate până aici, te interesează mai mult care sunt costurile pe care va trebui să le suporți atunci când tranzacționezi valute virtuale prin intermediul Coinbase, nu?

Ei bine, unul dintre principalele motive pentru care platforma a reușit ca doar în Q3 din 2021 să înregistreze un venit de peste 1.3 miliarde USD este acela că încasează o sumedenie de taxe și comisioane.

Aceste comisioane nu sunt neapărat unele de care nu ai mai auzit – mai toate crypto exchange le au.

Diferența este că cei de la Coinbase vin cu unele dintre cele mai mari costuri de pe piață, în special pentru variantele de cont standard (vom discuta și despre Coinbase Pro puțin mai jos).

Spread fee

Prima taxă de care te vei lovi atunci când vei vrea să cumperi o monedă virtuală este cea cauzată de spread-ul de 0.5 % din suma tranzacționată.

Ce înseamnă asta? Nu este altceva decât diferența dintre prețul la care platforma are acces la o monedă și cel pe care ți-l oferă ție.

Pentru a înțelege mai bine această taxă, haide să îți dăm un exemplu:

  • Vrei să cumperi Elrond de 100 $ și plasezi o comandă în acest sens

  • Coinbase cumpără EGLD la prețul de listă, la care apoi adaugă 0.5 % și ți-l vinde ție

  • Și la fel se întâmplă și când vrei să vinzi o monedă

Poate că 0.5 % din 100 $ nu pare atât de mult. Dar gândește-te că pierzi acest jumătate de procent de fiecare dată când plasezi o comandă.

Și, din păcate, asta nu este tot.

Coinbase fees

După cum ziceam, Spread fee nu este singura taxă pe care o vei avea de plătit.

Vei mai avea de suportat și așa-numita Coinbase fee.

Aceasta depinde de mărimea achiziției pe care urmează să o faci și variază astfel:

  • Tranzacțiile mai mici sau egale cu 10 $ vor fi taxate cu 0.99 $

  • Tranzacțiile cuprinse între 11 și 25 $ vor fi taxate cu 1.49 $

  • Tranzacțiile cuprinse între 26 și 50 $ vor fi taxate cu 1.99 $

  • Tranzacțiile cuprinse între 51 și 200 $ vor fi taxate cu 2.99 $

  • Pentru tranzacții mai mari de 200 $, cei cu conturi legate le bănci din SUA vor fi taxați cu 1.49 %, iar cei ce fac plăți prin PayPal cu 3.99 % din sumele puse la bătaie

Cum se traduc toate aceste costuri?

Cifrele valabile pentru 14.03.2023

Hai să luăm exemplul unei persoane care, văzând că în momentul de față (07.04.2023) prețurile valutelor sunt destul de jos comparativ cu lunile trecute, se decide să cumpere Bitcoin de 1000 USD.

Persoana respectivă va achiziționa, de fapt, monede în valoare de 980 $, restul vor reprezenta taxe în valoare de aproape 2 % (Spread plus Coinbase fee).

Poate că pierderea nu pare atât de mare, dar ce ar fi dacă ai dori să investești lunar câte 1000 USD? Ai pierde într-un an 280 $.

Nu e chiar o sumă de lepădat, nu?

Iar aceste sume se aplică doar în situația în care utilizatorul dacă face transfer de USD din contul bancar în cel de pe platformă.

În cazul celor care se decid să investească plătind direct din PayPal contravaloarea monedelor achiziționate, comisioanele ajung la 4.5 % (3.99 % fee + 0.5 % spread).

Și costurile nu se opresc aici. Știm, sună ca într-un film din acela prost în care lucrurile merg din rău în mai rău, dar, din păcate, acesta este adevărul.

Din profit vei mai avea de scăzut 10 $ pentru fiecare alimentare a contului Coinbase și 25 $ pentru fiecare retragere de bani.

Partea bună este că toate aceste costuri vor putea fi observate înainte de efectuarea tranzacțiilor și vei putea lua o decizie în cunoștință de cauză.

Costuri și specificații Coinbase Pro

Coinbase Pro este varianta ceva mai avansată a platformei, dedicată în special utilizatorilor care deja știu cum să utilizeze un crypto exchange.

Vine cu statistici și grafice mult mai detaliate pentru fiecare monedă în parte, ai acces la peste 250 crypto și, în plus, are costuri ceva mai avantajoase, după cum urmează:

  • Tranzacțiile mai mici de 10.000 $ vor fi taxate cu 0.50 % taker fee și 0.50 % maker fee*

  • Tranzacțiile cuprinse între 10.001 și 50.000 $ vor fi taxate cu 0.35 % taker fee și 0.35 % maker fee*

  • Tranzacțiile cuprinse între 50.001 și 100.000 $ vor fi taxate cu 0.25 % taker fee și 0.15 % maker fee*

  • Tranzacțiile cuprinse între 100.001 și 1 milion $ vor fi taxate cu 0.20 % taker fee și 0.10 % maker fee*

  • Iar aceste taxe tot scad, dar sincer nu credem că are sens să discutăm despre tranzacții mai mari de 1 milion dolari

* Taker fee se aplică atunci când faci o tranzacție și taxa se oprește imediat.

* Maker fee se ia în calcul atunci când plasezi o comandă, dar care nu este completată imediat. Când are loc executarea ordinului, vei plăti acest comision.

Luând același exemplu ca mai sus, când vei vrea să cumperi Ethereum de 1000 USD vei pierde cei 0.5 % din Spread fee și alți 0.5 % ca taker fee.

Ca atare, vei cumpăra monedă virtuală de 990 $, nu de 980 $ ca în cazul contului standard.

Însă și la aceste taxe tot va mai trebui să iei în calcul comisionul de conversie crypto, care va fi cuprins între 0.5 și 2 % și cei 10 $ pentru alimentarea conturilor cu bani și 25 $ la retrageri.

Coinbase Pro vs Coinbase Standard

În cazul în care nu știi ce să alegi în duelul Coinbase vs Coinbase Pro, te ajutăm noi cu câteva informații care credem că vor simplifica puțin treburile.

Coinbase, în versiunea lui de bază, este alegerea perfectă pentru începători.

Vine cu o interfață extrem de intuitivă, procesul de achiziție al criptomonedelor este simplificat la maximum, iar utilizatorii pot cumpăra monede virtuale chiar plătind direct prin PayPal, fără să-și mai bată capul cu transferul de fiat în contul deschis pe platformă.

Însă toate aceste beneficii vin cu niște costuri mari – spread de 0.5 % ce va fi suportat atât la vânzarea cât și la achiziția de monede virtuale, plus un procent din tranzacție cuprins între 1.49 % și 3.99 %.

Ai acces la peste 145 din cele mai cunoscute crypto din lume și poți lega un Coinbase card la cont (citește mai multe despre acest card aici).

Coinbase Pro, pe de altă parte, este dedicat mai mult utilizatorilor ceva mai experimentați.

Oferă niște grafice destul de avansate, dar totuși relativ ușor de interpretat pentru cunoscători. În același timp, vine și cu niște funcții suplimentare dar atât de utile pentru traderi – stop order și limit order.

Coinbase Pro fees sunt ceva mai mici față de cele aferente variantei standard (0.5 % maker and taker fees + 0.5 % spread), cu toate că aici nu poți folosi direct PayPal pentru a cumpăra sau vinde monede virtuale.

Ai acces la peste 250 crypto, dar nu poți lega un card Coinbase la cont.

Iată și un tabel care exprimă poate mai bine diferența de costuri dintre varianta standard și cea Pro:

TaxeCoinbase Coinbase Pro
Transfer bancar cont SUA și Europa1.49%0
Transfer bancar folosind PayPal3.99%N/A
Cost fix lunar00
Deposit fee10 $ alimentare10 $ alimentare
Coinbase withdrawal fees25 $ retragere25 $ retragere
Conversie cryptoÎntre 0.5 și 2 %, în funcție de monedeÎntre 0.5 și 2 %, în funcție de monede
Spread fee0.50%0.50%
Coinbase feeDe la 0.99 $ la 2.99 $ sau 1.49-3.99% pentru sume > 200 $De la 0.5% și scade la sume mari

Ce variantă să aleg?

Așadar, care dintre cele două platforme este mai bună? Standard sau Pro?

Răspunsul depinde foarte mult de cunoștințele tale și de ce vrei să faci cu aplicația.

Cu alte cuvinte, dacă ești începător și vrei doar să cumperi niște monede pe care să le păstrezi pentru o perioadă nedeterminată de timp în al tău Coinbase Wallet, versiunea Standard credem că ar fi mai indicată.

Însă dacă dorești să faci cu adevărat trading sau să investești constant sume de bani în criptomonede, te sfătuim să stai câteva zile să înveți cum funcționează aplicația și să utilizezi versiunea Pro.

Vei ajunge să economisești sume considerabile de bani datorită comisioanelor mai mici.

Ce este Coinbase Card

Coinbase Card este un card de debit crypto care poate fi legat la contul Standard și care poate fi utilizat ca orice alt card bancar.

Poate fi folosit oriunde sunt acceptate cardurile Visa iar pentru achiziția de bunuri prin intermediul POS-urilor sunt utilizate monedele virtuale din cont pe post de instrument de plată.

Sigur, nu toate criptomonedele vor fi acceptate de către card, ci doar următoarele 7:

  • Bitcoin

  • Bitcoin Cash

  • Dogecoin

  • Ethereum

  • Litecoin

  • Ripple

  • Stellar Lumens

Cu alte cuvinte, atunci când vei vrea să achiți ceva ți se va face automat conversia dintre criptomonedele deținute și sumele pe care vrei să le cheltuiești la cursul de schimb din momentul respectiv, plus un comision de 2.49 %.

Ca bonus, la fiecare plată utilizatorii vor beneficia de cashback de 4 % în XLM sau 1 % în Bitcoin (alegi la emiterea cardului care dintre opțiuni este cea dorită de tine).

Costuri

În ceea ce privește costurile, un card Coinbase va veni fără costuri lunare, de emitere sau de administrare.

Va trebui, totuși, să plătești un comision de 2.49 % la fiecare utilizare a cardului, fie că vorbim de retragere de bani de la bancomat sau plată cu POS.

Coinbase România – păreri

coinbase romania

Ca și în cazul celorlalte recenzii pe care le vei putea citi pe site-ul nostru, ne place ca înainte de a-ți prezenta concluzia noastră, să îți arătăm ce părere au alte persoane despre Coinbase.

Din păcate, platforma are doar nota 1.6 dintr-un maxim de 5 dintr-un total de 6650 voturi, un rating groaznic.

Cu toate că multe dintre recenzii sunt false, cu diverși indivizi care promovează alte servicii asemănătoare, unele dintre ele chiar par reale, iar poveștile oamenilor sunt cel puțin îngrijorătoare.

Ne spun de comisioane ascunse, de blocarea anumitor tranzacții, de pierderea unor monede transferate de pe alte platforme, de blocarea conturilor pentru verificări și așa mai departe.

Dar iată cum vedem noi lucrurile obiectiv:

  • Scumpi

    Oricum am privi lucrurile, Coinbase este un serviciu scump. Ni se pare că au cam rămas în urma unor platforme mai noi, cum este Binance, care au comisioane mult mai mici.

  • Două platforme cu același nume

    Dacă vrei să te bucuri de taxe mai mici, va trebui să utilizezi Coinbase Pro, un serviciu care este mai puțin user-friendly și nici pe departe la fel de intuitiv ca varianta standard.

    În plus, oamenii se pot încurca și pot uita care dintre aplicații are ce comisioane.

  • Nu sunt prea multe variante de altcoins

    Altcoins sunt monedele ceva mai puțin cunoscute și, din păcate, cele care s-au bucurat în anul 2021 de creșterile acelea fulminante de mii de procente la sută.

    Coinbase are foarte puține astfel de opțiuni disponibile.

  • Coinbase controlează portofelul electronic

    Dacă vrei să păstrezi monedele virtuale în portofelul electronic furnizat de către Coinbase, practic le predai lor controlul asupra respectivelor crypto.

    Pentru o mai mare siguranță sfatul nostru este să utilizezi un portofel propriu, dedicat.

  • Relații clienți care lasă de dorit

    Din păcate, foarte multe persoane s-au plâns de calitatea serviciului Coinbase Support. Este foarte greu să intri în legătură cu ei, telefonic chiar imposibil dacă nu ai un card emis de platformă.

    Vei avea de așteptat chiar și zile întregi pentru a-ți rezolva eventualele probleme cu care te-ai putea confrunta.

Este Coinbase alegerea potrivită pentru tine?

Coinbase crypto este un instrument ideal pentru cei care doresc să achiziționeze monede virtuale, dar care nu au experiență în utilizarea altor platforme de exchange.

Varianta standard este o aplicație simplă de utilizat, foarte user-friendly și intuitivă, ce poate fi învățată din doar câteva apăsări de buton.

Cu toate acestea, costurile cu care vine sunt mari comparativ cu alți jucători importanți de pe piață.

Opțiunea Pro este ceva mai ieftină și se apropie de celelalte platforme, e drept.

Una peste alta, dacă ești un trader serios, cu vastă experiență, Coinbase se poate să nu fie alegerea ideală.

În schimb, pentru cei care sunt noi în domeniu, este varianta optimă prin care pot ajunge să dețină câteva monede virtuale, fără prea mari bătăi de cap, ci doar cu niște costuri ceva mai ridicate.

Consideri că acest articol a fost util?

1 persoane din 1 au considerat articolul util

Angajamentul nostru față de transparență
La Financer.ro, ne angajăm să te ajutăm cu finanțele tale. Tot conținutul nostru respectă un Ghid Editorial. Suntem deschiși cu privire la modul în care analizăm produsele și serviciile în Procesul nostru de Creare a Recenziilor și modul în care câștigăm bani în Admiterea promovării.

Păreri Coinbase

Coinbase este pe locul 18 din 41 companii evaluate în total și a obținut un scor mediu al recenziilor de 3.3 pe baza a 3 recenzii. Punctul lor slab este Dobânzi și costuri, iar punctul forte este Suport și servicii.
Părerile clienților
Filtrează păreri Close Icon
Toate părerile
Sortează după Close Icon
Cele mai noi
Cel mai bine cotat
Cele mai slab clasate
Cele mai utile
anca-monica Ardelean 1 părere | ianuarie 19, 2023
Recenzie generală
rating_greenrating_greenrating_greenrating_greenrating_green
Avantaje
Cum as putea primii ajutor sa imi Transfer monedele in contul meu bancar.am facut o investitie si brookerul imi cere sa ii onorez plata inainte de Ami transfera mie suma castigata .Nu stiu daca nu e o teapa?
Dezavantaje
Nimic de obiectat
claudiu_cenandecembrie 27, 2023

Ai rezolvat ceva?

Postează răspuns
Adina Gligorescu 1 părere | februarie 22, 2022
Recenzie generală
rating_greenrating_greenrating_greenrating_greenrating_green
Avantaje
E buna se este frumos că poți să câștigi bani
Dezavantaje
Nu este rea dar nu prea știu multe detalii pt că nu este și limba română
Postează răspuns
Ermina Cakmak 1 părere | septembrie 10, 2021
Recenzie generală
rating_redrating_redrating_redrating_redrating_red
Avantaje
Nu stiu nimic pro
Dezavantaje
Nu pot retrage banii din coinbase.
Postează răspuns

Notează și lasă o recenzie Coinbase

Nu te-am convins?

Vizitează site-ul lor oficial și află mai multe amănunte despre Coinbase