AXI Card - ghid complet și opinie Financer.ro
AXI Card oferă o soluție flexibilă de creditare, ideală pentru cei care au nevoie de acces rapid la finanțare.
Emis de un IFN de încredere (AXI Finance IFN SA, ce activează în România din 2015), cardul este destinat consumatorilor care nu îndeplinesc criteriile stricte ale băncilor tradiționale, dar care doresc să beneficieze de avantajele asociate cardurilor de credit.
Cei optează pentru un AXI Card beneficiază de o linie de credit de până la 4.000 lei și de unele dintre cele mai bune dobânzi zilnice de pe piața IFN-urilor, de doar 0.19%, dar iată și alte condiții cu care vine acest produs:
AXI Card – caracteristici generale | |
---|---|
Sumă maximă creditată | 4.000 lei |
Dobândă zilnică | 0.19% atât pentru clienții noi, cât și pentru cei existenți |
Perioadă de rambursare | Până la 6 luni |
Taxe administrare cont, emitere și livrare card etc. | 0 lei |
Debitarea directă a datoriei de pe card | Da |
Posibilitate de plată numerar | Da, la ghișeele băncilor BCR |
Puncte de lucru fixe | Nu |
Vârsta minimă a aplicantului | 18 ani |
Venit minim | 500 lei |
Părerea echipei Financer.ro este că AXI Card merită o notă de XXX din 5 maxim posibil – vezi descrierea detaliată a notei aici LINKLINKLINK
Cum funcționează un AXI Card
Spre deosebire de cardurile bancare, AXI Card este emis de un IFN, ceea ce înseamnă că procesul de aprobare este mai flexibil. Aplicația online este simplă și rapidă, iar aprobarea poate fi obținută în doar câteva minute.
Tot ce ai de făcut pentru a intra în posesia unui card AXI este să apeși acest link și să îți completezi datele personale pe pagina IFN-ului.
Dacă îndeplinești minimele condiții impuse de companie, ți se va deschide o linie de credit (care poate varia în funcție de venit și istoricul de creditare între 500 și 4.000 lei) căreia i se va atașa un card.
Atunci când te folosești de banii din respectiva linie de credit, aceștia vor acumula o dobândă de doar 0.19% pe zi, una dintre cele mai bune de pe piața IFN-urilor din România.
Dacă nu ai nevoie de bani suplimentari și nu te atingi de card, acesta nu generează niciun fel de cost, întrucât vine fără taxe de administrare, emitere card și alte asemenea comisioane.
Acte necesare și condiții pentru a putea aplica pentru un card AXI
Să fi împlinit vârsta de 18 ani și să nu ai mai mult de 70 ani
Să fii cetățean român și să furnizezi o copie de pe cartea de identitate personală valabilă
Să ai venituri lunare de minim 500 lei pe lună – AXI Finance face verificări în baza de date ANAF, iar în cazul în care veniturile tale nu sunt raportate acolo, trebuie să furnizezi documente doveditoare: contract de închiriere, fluturaș de salariu, de pensii etc.
Aplicația ta pentru AXI Card poate fi aprobată chiar și cu scor negativ la Biroul de Credit
Nu va fi nevoie să aduci nicio garanție pentru banii împrumutați sau să furnizezi un girant, vei fi întrebat doar de o persoană de contact
Procesul de aplicare pentru un AXI credit card a fost mult simplificat în ultimii ani, iar aprobarea este mai rapidă ca oricând.
Dacă toate documentele sunt în regulă iar condițiile sunt respectate, poți primi un răspuns pozitiv în câteva minute, maxim o oră din momentul aplicării.
Cu toate acestea, atunci când sunt necesare verificări suplimentare, există și posibilitatea de a dura câteva zile până când vei primi un răspuns, prin SMS, dacă ești sau nu eligibil pentru un card de cumpărături AXI.
Dobânda AXI Card
Dobândă standard pentru un AXI Card este de 0.19% pe zi.
Haide să venim cu un exemplu practic ca să înțelegi mai bine cum se traduce aceată valoare:
Să zicem că din linia de credit folosești 1.000 lei pe data de 10 a unei luni. În data de 1 ale lunii următoare vei avea de plătit 1.038 lei (1.000 lei principal + 1.9 lei x 20 zile dobândă).
Destul de simplu de înțeles până aici, nu? Ei bine, lucrurile se pot complica, în special atunci când nu achiți integral datoria și vom analiza mai în detaliu acest lucru aici.
Beneficii și dezavantaje AXI Card
Dobândă excelentă – Dobânda este una dintre cele mai bune cu care vine un IFN în țara noastră. Cea standard este de numai 0.19% pe zi sau 5.9% pe lună (DAE 85.04%) pentru cei care își achită la timp datoriile.
Fără taxe la retragerea de numerar – Un imens avantaj cu care vine cardul AXI este acela că nu sunt percepute comisioane la retragerea de bani de la bancomate. Totodată, nici dobânda nu se mărește, cum se întâmplă în cazul cardurilor de cumpărături bancare.
Fără alte comisioane în afară de dobândă – Nu vei avea de plătit niciun fel de taxă suplimentară, pe lângă dobânda aplicată sumelor utilizate. Nu există taxe de administrare, comisioane de acordare sau de emitere card și nici măcar nu vei suporta tu livrarea cardului, transportul fiind în totalitate gratuit.
Notificări la fiecare utilizare a cardului – Primești gratuit SMS de fiecare dată când se efectuează o plată cu cardul. În felul acesta, și dacă se întâmplă ca bucata de plastic să ajungă în mâinile altcuiva, poți știi cu exactitate când și dacă respectiva persoană a folosit cardul.
Gestionarea contului 100 % online – Pentru a-ți putea fi aprobată linia de credit, va trebui să îți faci un cont online. Prin intremediul lui vei putea gestiona contul după cum dorești: plata AXI Card, solicitarea unei noi linii de credit și așa mai departe.
Costuri 0 când nu sunt utilizate fondurile – Atunci când nu folosești sumele pe care le ai la dispoziție prin linia de credit, costurile pe care le vei avea de suportat vor fi 0.
Limita de credit este destul de mică – Cei 4.000 lei care sunt oferiți standard reprezintă o sumă destul de mică, dacă ne întrebi pe noi. Cu toate acestea, înțelegem că cei din conducerea companiei nu doresc să riște foarte mult cu persoane ce nu au istoric la ei și de aceea limitează suma pentru primele trei luni.
Achitarea unei părți din datorie nu scutește plata dobânzii – Așa cum este specificat și pe site-ul companiei, orice plată mai mică decât suma utilizată plus dobânda aferentă înainte de data de 1 a lunii următoare nu va scuti clientul de la plata obligațiilor din luna ulterioară.
Se pare că cei de la Relații Clienți nu respectă mereu regulile GDPR – Căutând păreri AXI Card pe net am dat peste multe recenzii ale unor clienți de-ai lor care se plâng de faptul că cei ce îi contactează telefonic din partea companiei nu respectă nicicum regulile GDPR. Însă noi nu putem confirma acest lucru, întrucât nu am avut probleme de genul acesta cu ei.
Pe lângă aceste plusuri și minusuri pe care le-am găsit noi, la partea de jos a acestei recenzii vei putea citi despre AXI Card păreri reale ale unora dintre foștii lor clienți ce au binevoit să ne lase opinia lor în legătură cu serviciile oferite de companie.
Cum aplici pentru un card AXI
De regulă, la acest capitol, ne place să facem o enumerare a pașilor pe care vizitatorii trebuie să îi facă pentru a putea beneficia de serviciile oferite de compania pe care o testăm și să oferim eventuale explicații suplimentare.
Ei bine, cu AXI Card, nu este cazul să facem acest lucru. Asta deoarece întreg procesul de aplicare este cât se poate de simplu și de direct.
Trebuie doar să apeși pe butonul de mai jos, după care vei fi redirecționat pe pagina celor de la AXI Card.
Acolo îți vei completa datele personale, după care vei fi contactat de către un operator, pentru confirmare, după care vei avea de trimis o copie după CI și, eventual, o dovadă de venit iar asta este tot.
AXI Card plată
Sumele utilizate de pe un card de credit AXI sunt foarte simplu de returnat. Compania are un parteneriat cu BCR, astfel că vei avea la dispoziție următoarele variante de plată:
Plata online AXI Card – Credem că este cea mai simplă și la îndemâna variantă; o poți efectua oriunde te-ai afla, prin intermediul aplicației AXI RO și al unui card de debit pe care îți încasezi veniturile lunare.
Plata prin transfer bancar – De la banca pe care o utilizezi tu către contul BCR alocat cardului de cumpărături.
Plata într-o agenție BCR – Pentru cei care se întreabă unde plătesc AXI Card fără să aibă un card bancar, răspunsul este la ghișeele sucursalelor BCR, virând sumele datorate în contul IBAN aferent cardului AXI.
Plata prin bancomate BCR – Totodată, poți efectua plata AXI Card fără cont la orice bancomat BCR.
În funcție de modalitatea de plată aleasă (cum ar fi transferul bancar), procesarea unei plăți poate dura 48 de ore sau chiar mai mult.
De aceea, ne vedem nevoiți să îți amintim că ar fi bine să îți iei o marjă de eroare atunci când plătești suma datorată.
Sumele utilizate într-o anumită lună plus dobânzile aferente trebuie plătite între 1 și 5 ale lunii următoare datei utilizării.
Dacă nu ai cum să achiți integral datoria, va trebui totuși să plătești o așa-numită „sumă minimă de plată AXI Card” în valoare de 20% din obligația de plată.
Ulterior, dobânda zilnică se va mări la 0.65%.
Dar mai multe detalii despre acest subiect poți citi mai jos.
Sumă minimă de plată AXI Card – cum se calculează plus exemple concrete
Ce se întâmplă dacă nu ai suficienți bani pentru a-ți achita datoria integral între 1 și 5 ale lunii următoare?
Vei fi obligat să plătești măcar o parte a împrumutului – Suma minimă de plată AXI Card care este în valoare de 20% din suma totală datorată la data de 1 a lunii (principal + dobândă). Sigur, ai și posibilitatea de a achita chiar mai mult din datorie.
Se mărește dobânda – Dobânda aplicabilă sumelor utilizate și nerambursate se schimbă și crește de la 0.19% pe zi la 0.65% pe zi, adică la 19.5% pe lună.
Această sumă minimă datorată nu este considerată o rată.
Mai degrabă poate fi privită drept o plată lunară minimă ce trebuie efectuată pentru a putea achita datoriile acumulate și pentru a putea utiliza cardul AXI în continuare.
Pentru a înțelege mai bine cum se calculează valoarea ei, vom veni cu un amplu exemplu de calcul ce credem că te va ajuta:
Exemplu: cum se calculează suma minimă de plată
Haide să zicem că, la fel ca în exemplul precedent, din linia de credit folosești 1.000 lei pe data de 10, deci vei avea de plătit 1.038 lei pe data de 1 a lunii ulterioare.
Însă, presupunând că nu ai toți banii, te decizi să plătești către AXI Card suma minimă de plată. Aceasta va fi în cuantumul a 20% din cei 1.038 lei (cât este întreaga datorie), deci vei avea de achitat 207.6 lei.
Ulterior, dobânda aplicată pentru restul sumei datorate, cei 830.4 lei rămași (1.038 lei – 207.6 lei) va fi de 0.65% pe zi pentru fiecare zi din luna următoare în care nu achiți datoria.
Să presupunem că nici pe parcursul următoarei luni nu vei avea suficienți bani pentru a-ți achita integral datoria.
Asta înseamnă că, în total, până la data de 1 a lunii următoare, vei fi acumulat o datorie de 992.32 lei (830.4 lei considerat principal + 161.92 lei dobânda de 0.65% pentru 30 zile).
Suma minimă de plată de 20 % din datoria rezultată ar fi 198.46 lei, deci vei mai rămâne cu 793.86 lei ce ar mai trebui achitați sau care urmează să acumuleze, în continuare, dobândă de 0.65% pentru următorul interval (după 30 zile datoria totală va însuma 948.66 lei).
Observi cum, în exemplul prezentat, prin faptul că am achitat doar suma minimă de plată către AXI Card am redus, practic, la final de lună datoria noastră cu doar 43 lei?
Credem că nu mai este cazul să punctăm ceva aici și că înțelegi singur mesajul.
Ce vrem, totuși, să amintim este că, indiferent cât de mică ar putea părea dobânda zilnică, la final de lună trebuie să încerci să achiți cât de mult poți din datorie (de preferat toată), pentru a nu risca ca al tău împrumut să genereze inutil costuri suplimentare.
AXI Card penalități
În cazul în care trec două perioade de plată consecutive în care nu ai achitat cel puțin suma minimă de plată, se va trece automat la aplicarea unei dobânzi penalizatoare pentru sumele utilizate de pe AXI Card și nerambursate.
Dobânda este în valoare de 0.6583% pe zi și se va percepe timp de 90 zile.
Dacă trec aceste 90 zile și tot nu ți-ai achitat măcar o parte din datorie, începând ziua a 91-a se va percepe o dobândă de 0,0333%/zi până în momentul în care îți achiți complet obligațiile de plată.
În plus, vei fi declarat oficial restant și vei fi și denunțat către Biroul de Credit.
Dacă în cele 90 zile de întârziere achiți cel puțin suma minimă de plată a datoriei acumulate, nu se va ajunge la aceată denunțare și nu vei fi considerat rău-platnic.
Vrei să vezi cât ajunge să valoreze un împrumut de 1.000 lei negestionat cum trebuie? Și noi, astfel că am zis să facem un nou exercițiu de calcul:
Lăsăm datele probleme ca în exercițiul de mai sus. Deci suma inițială de plată, pentru primele 20 zile de credit, este de 1038 lei.
Dacă nu achiți nimic, după următoarea lună se va fi acumulat o datorie totală de 1240.41 lei.
Tot nu achiți nimic, ceea ce înseamnă că deja au trecut două perioade de plată consecutive în care nu ai achitat nici măcar suma minimă de plată, deci se aplică și dobânda penalizatoare (înseamnă că dobânda zilnică totală este de 0.65% + 0.6583% = 1.3083%) pentru următoarele trei luni, rezultând următoarele datorii:
- Luna 1: 1727.25 lei
- Luna 2: 2405.18 lei
- Luna 3: 3349.18 lei
Ulterior, începând cu ziua 91 de după aplicarea dobânzii penalizatoare, se trece la o dobândă de 0.0333% pe zi, ceea ce se traduce în 1.11 lei pe zi.
AXI Card păreri Financer
Echipa Financer a petrecut peste 8 ore în noiembrie 2024 analizând atent cardul oferit de AXI Finance, testând modul de accesare al acestuia și comparând serviciile oferite cu cele ale altor instituții financiare.
În final, iată ce părere avem noi despre AXI Card și ce notă îi oferim acestui creditor:
Caracteristică | Părerea Financer |
---|---|
Costuri | ⭐⭐⭐⭐⭐ |
Ușurința de aplicare pentru un card | ⭐⭐⭐⭐⭐ |
Rapiditatea aprobării cererii de creditare | ⭐⭐⭐⭐ |
Sume maxime ce pot fi accesate | ⭐⭐⭐ |
Ușurința în utilizare și în rambursarea datoriei | ⭐⭐⭐⭐⭐ |
Nota generală | 4.4/5 |
Hai să le luăm pe fiecare în parte și să le analizăm, vrei?
Costuri – AXI Card este unul dintre cele mai ieftine produse de pe piața de creditare din România, fiind depășit doar de acele credite fără dobândă oferite de unele companii pentru clienții noi ce apelează la serviciile lor.
Vine fără taxe de administrare cont, de retragere numerar de la bancomat sau chiar de livrare card, ceea ce este excelent.
Ușurința în aplicare – Procesul de aplicare este unul extrem de simplu, nu trebuie decât să apeși pe acest link, să îți introduci datele personale și apoi să trimiți o copie după CI și, eventual, o dovadă de venit.
Rapiditatea aprobării – Aici ne-am văzut nevoiți să tăiem o steluță. Nu că nu ar fi destul de rapidă aprobarea (majoritatea cererilor sunt procesate în maxim o oră de la completare), dar:
1. Există pe piața de la noi IFN-uri ce au timpi de aprobare mai scurți
2. Timpul maxim de răspuns poate fi de până la 7 zile, conform informațiilor de pe site-ul AXI Card, foarte mare dacă ne întrebi pe noi
Sume maxime – În condițiile în care există IFN-uri ce oferă credite de 10.000, 15.000 sau chiar 20.000 lei, linia de credit de doar 4.000 lei a celor de la AXI Card este chiar mică, de aceea am scăzut două steluțe.
Ușurința în utilizare și rambursare – Contul personal este foarte intuitiv, astfel că îți vei putea gestiona extrem de simplu împrumutul.
Ca și modalități de rambursare, ne place că îți poți achita datoriile inclusiv la casierii BCR și chiar și la ATM-urile lor.
Întrebări frecvente despre AXI Card
Unde plătesc AXI Card
Plățile către AXI Card pot fi făcute:
- Online, prin intermediul contului personal folosind orice alt card de debit sau credit
- Prin transfer bancar din contul tău către contul cardului AXI deschis la BCR
- Cash, la orice casierie BCR
- Prin bancomatele BCR
Pot face o plată AXI Card fără cont?
Da, vei putea face o rambursare AXI Card chiar și dacă nu ai cont bancar, mergând la o sucursală BCR și achitând cash la una dintre casierii.
Când poți cere de la AXI Card marire limită credit?
Limita de credit standard este de maxim 4.000 lei.
Însă această valoare nu este bătută în cuie, la fel cum nu este nicio limită care ți-a fost setată în baza verificării inițiale.
Astfel, dacă au trecut cel puțin 4 luni de la crearea contului (sau de la ultima solicitare de mărire a limitei de credit) iar în ultimele 3 luni nu ai înregistrat restanțe în ceea ce privește obligațiile de plată, poți solicita o majorare a limitei.
Cât este dobânda AXI Card?
Dobânda AXI Card standard este de 0.19% pe zi, 5.9% pe lună, DAE 85.04%.
În cazul în care achiți doar suma minimă de plată, dobânda va crește la 0.65% pe zi, 19% pe lună.
Dobânda penalizatoare care se aplică după neachitarea sumei minime de plată pentru două perioade scadențare este de 0.6583% pe zi.
Pot aplica pentru AXI Card rău platnicii?
Ei bine, da, IFN-ul poate aproba linia de credit și persoanelor care nu au un istoric perfect la Biroul de Credit.
Aceștia înțeleg că problemele din trecut nu sunt neapărat o oglindă a modului în care persoanele vor aborda și viitoarele împrumuturi și de aceea le mai acordă o șansă și celor ce apar ca rău-platnici.
Cum poți solicita o cerere inchidere card AXI?
Închiderea unui card poate fi solicitată prin email, la adresa [email protected], telefonic, la numărul 031 90 33 sau printr-o cerere scrisă trimisă prin poștă la adresa companiei pe care o găsești în partea de sus a aceste recenzii AXI Card România.
Ține minte, totuși, că pentru a solicita o astfel de închidere este nevoie să ai achitate toate obligațiile de plată și că timpul de soluționare a cererii poate fi de până la 45 zile.
AXI Card este singurul IFN care are în portofoliul de produse carduri de cumpărături.
Aceștia oferă o linie de credit de până la 4.000 lei pentru clienții noi, cu dobânzi de doar 0.19 % pe zi din sumele utilizate.
Nu vei avea de plătit niciun fel de cost lunar fix, pentru emiterea cardului, livrarea acestuia la domiciliul tău sau atunci când nu utilizezi bani din suma ce ți-a fost pusă la dispoziție.
Respectând termenii contractuali și intervalele de plată, noi credem că un card AXI este un produs foarte bun, de care te poți ajuta atunci când ai nevoie, pentru o scurtă perioadă de timp, de niște bani suplimentari.