Provident - credite de până la 15.000 lei pe 21 luni
Provident este o instituție financiară nebancară ce face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF).
Trustul este activează în țara noastră sub denumirea de Provident Financial România începând cu anul 2006 și sunt cei ce au lansat pe piața noastră termenul de „împrumut la domiciliu”.
Iată ce vei putea citi în această recenzie pe care echipa Financer a făcut-o companiei:
Provident – privire de ansamblu
Provident – caracteristici generale | |
---|---|
Sumă maximă creditată | 15000 lei |
Dobândă anuală | Între 45 și 72 % |
Perioadă de rambursare fixă | 48 – 134 săptămâni |
Debitarea directă a datoriei de pe card | Nu |
Posibilitate de plată numerar | Da, la orice sucursală |
Puncte de lucru fixe | Da |
Vârsta minimă a aplicantului | 18 ani |
Venit minim | 300 lei |
Cu ajutorul Provident, vei putea accesa credite de nevoi personale cu valori cuprinse între 500 și 15.000 lei.
Perioada de rambursare diferă în funcție de suma solicitată, împrumutul putându-se derula pe 48 – 134 săptămâni.
Dobânzile anuale pornesc de la 45 % și pot ajunge până la 72 %, la care se adaugă un comision de analiză dosar de 120 lei, indiferent de valoarea creditului.
Vrei și tu un astfel de împrumut?
Tot ce ai de făcut este să apeși butonul de mai jos pentru a fi redirecționat site-ul IFN-ului.
Acolo, vei putea alege suma de bani de care ai nevoie și intervalul preferat, după care îți vei completa datele personale și, în doar câteva ore, poți avea banii în cont sau livrați la adresa dorită.
Beneficiile și dezavantajele unui credit Provident
Poți accesa până la 15.000 lei
Pe site-ul companiei vei vedea că există mai multe tipuri de credite. Indiferent pentru care dintre ele vei opta, vei putea accesa sume de până la 15.000 lei.
Dobânzile decente pentru IFN-uri
Partea de dobânzi este, din punctul nostru de vedere, atât un avantaj, cât și un dezavantaj și, de aceea, vei găsi această rubrică în ambele secțiuni.
Este drept că, față de alte IFN-uri, dobânda cuprinsă între 45 și 72 % pe an poate nu pare atât de mare.
Flexibilitate crescută în ceea ce privește împrumuturile
Așa cum prezentam și puțin mai sus, poți alege din mai multe tipuri de produse: credit standard, Star sau credit de refinanțare Provident.
Pentru fiecare dintre ele ai posibilitatea de a opta pentru rate lunare sau săptămânale, virarea banilor în cont, ridicarea lor de la punctele de lucru fixe sau livrarea sumei acasă și așa mai departe.
Bonus pentru recomandare
Pentru fiecare prieten pe care îl recomanzi și care devine client de-al lor, cei de la Provident te răsplătesc cu 300 lei.
Singurele două condiții sunt ca cel în cauză să nu fi colaborat cu ei în trecut și să nu locuiască în casă cu tine.
Secțiunea de informare bine pusă la punct
Un aspect care ne place destul de mult pe site-ul creditorului ține de zona de informare, așa-numitul Provident Transparent.
Aici vei găsi o mulțime de materiale care te vor ajuta să înțelegi mai bine ce este un contract de credit, cât plătești pentru un credit, ce generează costurile mari cu care vine un împrumut și așa mai departe.
Avantaje
Costuri, totuși, mari
După cum spuneam, noi considerăm că partea de costuri este atât un avantaj cât și un dezavantaj. Da, este drept că vin cu oferte decente comparativ cu alte IFN-uri.
Cu toate acestea, dobânzile ce pot ajunge până la 72 % pe an nouă ne par mari și vor gestiona niște costuri destul de greu de suportat pentru cei care iau de la Provident împrumut.
Flexibilitate redusă în ceea ce privește perioada contractuală
Putem spune că nu ne place faptul că nu putem alege noi perioada contractuală pe care o dorim.
În momentul de față, în funcție de suma de care ai nevoie, ți se va seta automat un termen de rambursare sau vei putea alege între maxim trei variante: spre exemplu 52, 62 și 74 săptămâni.
Serviciul de gestionare a creditului la domiciliu nu este ieftin
Dacă optezi pentru varianta în care un reprezentant al IFN-ului să vină și să îți livreze banii acasă și apoi să colecteze de la domiciliu ratele lunare, vei avea de plătit, pe lângă dobândă, 20 lei pe lună doar pentru acest serviciu.
De aceea, sfatul nostru ar fi să îți gestionezi un eventual credit Provident online și să eviți astfel de costuri suplimentare.
Nu poți achita ratele prin debitare directă a contului bancar
Un alt dezavantaj credem noi că este acela că ratele nu se pot achita automat la scadență prin tragerea directă a banilor din conturile bancare legate la împrumut.
Ca atare, dacă într-o lună ai uitat să plătești rata, te vei trezi cu costuri suplimentare ce ar fi putut fi evitate dacă ar fi fost implementat un astfel de sistem.
Dezavantaje
Ce îți trebuie pentru a accesa un credit
Să fi împlinit vârsta de 18 ani
Să fii cetățean român și să furnizezi o fotografie după cartea de identitate personală valabilă
O fotografie a extrasului de cont bancar, care să ateste venitul de pe ultima lună și în care să îți fie virată suma, odată aprobat un împrumut Provident (dacă nu optezi pentru varianta la domiciliu)
Să ai un venit lunar net mai mare de 300 lei
Să ai un număr de telefon pe care să poți fi contactat
Să ai o adresă de e-mail prin care să trimiți toate pozele după documentele solicitate dacă dorești să accesezi creditul online
Scorul negativ de la Biroul de Credit nu va restricționa aprobarea unui împrumut
Nu va fi nevoie să aduci nicio garanție pentru banii împrumutați sau să furnizezi un girant
Cum aplici pentru un împrumut Provident?
Tot ce trebuie să faci este să apeși pe acest link, după care vei fi redirecționat pe pagina oficială a creditorului.
Acolo vei alege suma de bani de care ai nevoie, durata împrumutului și apoi vei avea de completat cererea de creditare online cu datele tale personale.
În doar câteva minute de la trimiterea cererii vei fi sunat de un specialist care te va asista pentru a reuși să găsiți cea mai bună variantă de finanțare pentru tine.
Ulterior, banii îi vei putea ridica de la punctele de lucru fixe, îți vor fi virați în cont sau un angajat al celor de la Provident Credit va veni la tine la domiciliu, pentru a-ți aduce suma asupra căreia v-ați înțeles.
Rambursarea împrumutului
Pentru rambursare datoriei, vei avea la dispoziție trei variante:
Plata ratelor unui credit Provident prin transfer bancar, care credem că este varianta cea mai la îndemână
Cash, la unul dintre punctele de lucru fixe
Cash prin curier care îți va veni acasă, dacă alegi opțiunea de gestionare a împrumutului la domiciliu, serviciu care costă 20 lei/ lună
Cum unele dintre variantele de rambursare, precum transferul bancar, pot dura și până la 24 ore lucrătoare să se realizeze, ne vedem nevoiți să îți amintim că ar fi bine să îți iei o marjă de eroare atunci când plătești suma datorată.
Ca sfat, îți sugerăm să efectuezi transferul cu câteva zile înainte de termenul limită, ca măsură de siguranță.
Întrebări frecvente despre Provident România
Cât de mare este dobânda Provident?
Costurile anuale vor depinde de mai mulți factori – istoricul tău de creditare, suma de care ai nevoie și intervalul de derulare a creditului.
Acestea fiind zise, vei rata dobânzii variază între 45 și 72 %.
De ce acte am nevoie pentru a-mi da Provident împrumut?
Indiferent că vei vrea să aplici pentru un credit Provident online sau că vei merge la unul dintre punctele de lucru fixe ale IFN-ului, va trebui să ai cu tine doar următoarele două documente:
- Act de identitate valabil
- Dovada încasării unui venit lunar stabil (extras de cont, fluturaș de salariu, contract de închiriere etc.)
Pot accesa un împrumut Provident fără carte de muncă?
Ei bine, da, pentru a putea beneficia de una dintre multele oferte Provident 2022 nu va trebui să lucrezi cu carte de muncă.
Atâta timp cât încasezi un venit lunar stabil, indiferent de sursa lui, vei putea fi eligibil pentru a accesa un produs financiar.
Poț obține un credit de refinanțare Provident?
Da, poți obține o ofertă refinanțare Provident a unor credit luate de la alte companii sau chiar la ei, dar nu este o idee foarte bună să faci asta, credem noi, ținând cont de costurie mari cu care vine un astfel de produs
Poți efectua o rambursare anticipată Provident?
Nu doar că poți, dar compania chiar te încurajează să faci asta. Cu cât îți achiți mai repede datoria, cu atât costurile cu care va veni al tău Provident credit de nevoi personale vor fi mai mici.
Ce se întâmplă dacă nu plătești la Provident?
Depinde foarte mult de tine și de cum gestionezi tu situația.
În secțiunea dedicată întrebărilor frecvente, vei vedea că cei din conducerea Provident sunt foarte deschiși și îi roagă pe toți cei care nu pot să își achite ratele să îi contacteze pentru a găsi împreună soluții la situațiile cu care se confruntă.
Se vor putea eșalona plățile, diminua rata lunară sau se poate refinanța datoria.
Dacă, totuși, nu dorești să îți bați capul și zici „Lasă că nu are ce să se întâmple”, greșești extrem de tare.
Pe lângă faptul că vei fi automat raportat la Biroul de Credit, toate contractele de credit Provident sunt cu titlu executoriu.
Ca atare, în ultimă instanță, instituția financiară poate apela la instanță să ceară executarea silită a beneficiarului. Cu toate că sfatul nostru este să nu ajungi acolo și să încerci să găsești o soluție pașnică prin care să îți plătești ratele.
Provident este unul dintre cei mai cunoscuți și vechi creditori privați de la noi din țară, activând în România încă din 2006.
Societatea vine cu oferte de împrumut de până la 15.000 lei, ce se pot derula pe maxim 21 luni, cu dobânzi cuprinse între 45 și 72 % pe an, decente ținând cont că discutăm despre un IFN.
La partea de jos a articolului, în secțiunea Provident păreri, vei putea citi ce au de spus foști colaboratori ai instituției despre produsele oferite de aceștia.
Dacă și tu vrei să accesezi un credit oferit de această instituție financiară, tot ce ai de făcut este să apeși butonul de mai jos și să îți completezi datele personale la ei pe site.