N/A
rating_grayrating_grayrating_grayrating_grayrating_gray

 0 recenzii

Dobândă și costuri

rating_bluerating_bluerating_bluerating_bluerating_blue

Flexibilitate și condiții

rating_grayrating_grayrating_grayrating_grayrating_gray

Site web și funcționalitate

rating_grayrating_grayrating_grayrating_grayrating_gray

Suport și servicii

rating_grayrating_grayrating_grayrating_grayrating_gray
Caracteristici
  • Conturi dedicate atât societăților cât și freelancerilor
  • 7 planuri tarifare din care poți alege - 4 pentru firme, 3 pentru freelanceri
  • Cont IBAN în lei + alte 25 monede
Avantaje și dezavantaje
  • Costuri lunare ce pornesc de la 0 lei
  • Beneficiezi lunar de până la 1000 plăți locale și 25 internaționale fără costuri
  • Poți genera și urmări facturi direct din aplicație sau folosind link-uri de plată
  • Costul pentru transferuri și retragerea de numerar ceva mai mari față de competiție

Revolut Business păreri și recenzie completă noiembrie 2024

Revolut Business este un cont bancar inovativ dedicat persoanelor juridice care vine cu costuri lunare 0, disponibil și pentru firmele din România încă din mai 2022.

Contul poate fi deschis 100 % online și vine cu o mulțime de caracteristici extrem de utile celor ce administrează afaceri în care au de-a face cu parteneri locali și internaționali.

Fără alte cuvinte de introducere, iată ce vei putea citi în continuare în acest Revolut Business review:

Revolut Business – privire de ansamblu

Revolut Business – caracteristici
Creare cont cu IBAN 0 lei
Taxă lunară administrare cont 0 lei cont Gratuit și Freelance Free, 40 lei cont Freelance Pro, 150 lei cont Grow și Freelance Ultimate, 600 lei cont Scale și cost personalizat pentru contul Enterprise
Țări în care poți deschide un cont Spațiul Economic European + Elveția, Canada, Australia, Singapore, Japonia, SUA, India, Brazilia, Africa de Sud
În câte monede poți deschide conturi IBAN 28 – AED, AUD, BGN, CAD, CHF, CZK, DKK, EUR, GBP, HKD, HUF, ILS, ISK, JPY, MXN, NOK, NZD, PLN, QAR, RON, RSD, SAR, SEK, SGD, THB, TRY, USD, ZAR
Costuri la plata cu cardul 0 lei, indiferent de țară (dacă nu deții moneda respectivă, se efectuează schimb valutar automat)
Comision schimb valutar 0.6 % mark-up pentru conturile Freelance și 0.4 % pentru cele Business
Limită schimb valutar fără costuri (pe lună) 0 lei cont Freelance Free, 5.500 lei cont Gratuit, 30.000 lei cont Freelance Pro, 55.000 lei cont Grow și Freelance Ultimate, 275.000 lei cont Scale și personalizat pentru contul Enterprise
Comision retragere ATM 2 % pentru toate conturile
Plăți internaționale gratuite pe lună 0 cont Freelance Free, Freelance Pro și Gratuit, 5 cont Freelance Ultimate și Grow, 25 cont Scale și personalizat pentru contul Enterprise
Comision de acceptare plăți cu card european + Revolut Pay 1 % + 1.2 lei pentru toate conturile
Comision de acceptare plăți cu card internațional și comercial 2.8 % + 1.2 lei pentru toate conturile
Carduri virtuale Da, pentru toate conturile
Compatibil cu Apple Pay și Google Pay Da
Funcția de trading Parțial, poți cumpăra doar criptomonede

Revolut Business este un serviciu lansat în 2017 de către Revolut, o companie fintech fondată în 2015 în Marea Britanie.

Scopul Revolut Business a fost încă din start acela de a oferi o alternativă mai bună și mai accesibilă la băncile tradiționale pentru afacerile mici și mijlocii, precum și pentru freelanceri și profesioniști independenți.

Rezultatul? Un cont este ideal pentru cei care au o prezență internațională sau care colaborează cu parteneri din diferite țări: îți poți gestiona banii în peste 25 valute, fără a plăti comisioane exorbitante sau a pierde timp cu birocrația.

De asemenea, Revolut Business îți oferă acces la o serie de funcții inovatoare și exclusive, care îți simplifică viața financiară.

De exemplu, poți emite carduri separate pentru membrii echipei tale, poți integra contul cu aplicații populare de business, poți accepta plăți online de la clienți, solicita și urmări facturi sau poți chiar investi în criptomonede.

Cei care se decid să își deschidă un cont Revolut Business vor putea alege între două mari tipuri de conturi, fiecare cu mai multe planuri tarifare:

Îți pare interesant ceea ce ai citit până acum? Deschide-ți un cont business Revolut prin apăsarea acestui link și bucură-te de multitudinea de caracteristici unice disponibile, plus o lună gratuită, indiferent de planul ales.

Ai nevoie de mai multe detalii înainte de a lua o decizie? Citește în continuare această recenzie Revolut Business unde cred eu că vei putea găsi răspunsul la mai toate întrebările pe care le-ai putea avea.

Avantajele și dezavantajele unui cont Revolut Business

Revolut Business are o mulțime de avantaje, care îl fac un serviciu atractiv și competitiv pentru mediul de afaceri. Iată cam care ar fi cele mai importante dintre ele:

  • Costuri lunare fixe 0

    Probabil acesta este principalul avantaj, dacă mă întrebi pe mine, faptul că dacă ai o afacere la început de drum, cu un rulaj mic și îți deschizi un cont Revolut Business România gratuit, costurile tale lunare fixe vor fi 0.

    Nu există încă o bancă fizică în țara noastră care să îți ofere un cont bancar pentru persoane juridice fără costuri de administrare.

    Iar aceste costuri sunt de cele mai multe ori mult mai mari față de cele cu care ne-am obișnuit ca persoane fizice. Vei avea de plătit undeva la 20+ lei pe lună.

  • Transferuri internaționale rapide în multiple monede

    Poți deține, trimite și primi bani în peste 25 valute și, în plus, te bucuri de cursuri de schimb interbancare, fără comisioane ascunse sau marje suplimentare.

    Poți face transferuri în orice țară din lume, folosind rețeaua SWIFT și ai până la 25 operațiuni gratuite pe lună, în funcție de tipul de cont pentru care optezi.

    După depășirea numărului de transferuri gratuite vei avea de achitat un comision fix de 16 lei pentru fiecare tranzacție suplimentară.

  • Schimb valutar avantajos

    Cu Revolut Business beneficiezi de schimburi valutare la cursuri interbancare pentru cele 25+ monede pe care le poți deține în cont, fără markup-uri sau comisioane ascunse.

    Poți beneficia de schimburi valutare gratuite, în funcție de planul ales, iar după depășirea limitei maxime vei avea de achitat un markup standard de 0.4% care îți va fi prezentat înainte de realizarea tranzacției.

  • Carduri fizice și virtuale

    Poți emite carduri fizice și virtuale pentru tine și pentru membrii echipei tale, cu limite individuale de cheltuieli.

    Poți folosi cardurile pentru plăți online sau offline, retrageri de numerar sau transferuri contactless.

    În funcție de planul ales beneficiezi de un număr de carduri gratuite (inclusiv de carduri metal) sau vei avea de plătit o taxă de livrare de 25 lei pentru fiecare card fizic suplimentar comandat.

  • Integrare cu aplicații de business

    Cu ajutorul aplicației business Revolut poți integra contul bancar cu diverse aplicații tipice mediului de afaceri, cum ar fi Xero, Slack, QuickBooks și altele, complet gratuit.

    Astfel, poți automatiza procesele financiare, cum ar fi contabilitatea, facturarea, raportarea sau realizarea stocurilor.

  • Acceptarea plăților online

    Poți accepta plăți online de la clienții tăi, realizate prin carduri, transferuri bancare sau Revolut Pay.

    Poți primi bani în orice valută acceptată de Revolut și ai parte cu comisioane mici și transparente pentru fiecare tranzacție: de la 0.8 % + 0.02 Eur lei pentru cardurile europene și Revolut pay și 2.8% + 1.2 lei pentru cardurile internaționale și comerciale.

  • Crearea și urmărirea facturilor

    Prin intermediul unui cont business Revolut, poți crea și urmări facturi direct din aplicație.

    Respectivele facturi pot fi personalizate cu logo-ul și datele tale, pot fi adăugate taxe și pot fi trimite direct după creare prin email sau SMS.

    Totodată, ai posibilitatea de a vedea starea facturilor în timp real și de a primi notificări când acestea sunt plătite.

  • Solicitarea plăților prin link-uri personalizate

    Tot din aplicația Revolut Business poți solicita plăți prin crearea de link-uri personalizate care ulterior sunt trimise clienților prin email sau SMS. Sumele introduse în link pot fi fixe sau variabile și le poți asocia cu facturile emise.

    Ca și în cazul facturilor, poți vedea starea plăților în timp real și poți fi notificat atunci când acestea au fost efectuate.

  • Invitarea unui număr nelimitat de membrii în echipă

    Poți invita un număr nelimitat de membri în echipa ta și le poți atribui roluri diferite din aplicație:

    * administrator – poate gestiona tot contul

    * contabil – poate vedea și exporta tranzacțiile

    * utilizator – poate face plăți și schimburi valutare

    * angajat – poate folosi cardul alocat, eventual în niște limite setate de tine

    Poți controla accesul și permisiunile fiecărui membru și poți monitoriza activitatea lor.

  • Suport prioritar 24/7

    Toți utilizatorii Revolut Business beneficiază de suport prioritar 24/7, prin chat, email sau telefon.

    Poți contacta echipa de suport pentru orice problemă sau întrebare legată de cont, plăți, carduri etc.

  • Analize financiare

    Conturile superioare (nu și cel gratuit) beneficiază de analize financiare care îți oferă o imagine clară asupra situației financiare ale afacerii tale.

    Poți vedea un grafic cu veniturile și cheltuielile pe fiecare lună, o listă cu cele mai mari plăți efectuate sau primite, o distribuție a plăților pe categorii și valute și multe altele.

    Datele pot fi exportate în format CSV sau PDF pentru a le folosi în alte aplicații sau pentru a fi trimise contabilului.

  • Recompense

    Te bucuri de recompense de la partenerii Revolut, care vin cu oferte exclusive pentru afacerea ta (nu și pentru conturile gratuite).

    Poți primi reduceri, cashback, puncte bonus sau alte avantaje la diferite servicii online sau offline, cum ar fi Google Ads, Amazon Web Services, Zendesk, Slack și altele.

  • Funcții avansate

    Revolut for business vine și cu o mulțime de alte funcții avansate care îți permit să îți optimizezi operațiunile financiare.

    De exemplu, ai opțiunea de a:

    * Face plăți colective către mai mulți beneficiari simultan, folosind un fișier CSV (nu și cu conturile gratuite)

    * Plasa ordine limită pentru schimburile valutare, pentru a profita de cel mai bun curs posibil

    * Cheltui bani fără costuri în peste 150 monede

    * Investi în criptomonede, precum Bitcoin, Ethereum sau Litecoin cu comisioane de 1.99 % (conturi Gratuite) și 0.99 % (celelalte conturi)

  • Revolut este o bancă licențiată

    Am lăsat la final poate un aspect extrem de important, care pare banal deja de ceva ani, dar care trebuie amintit: Revolut este o bancă licențiată încă din martie 2021.

    Ca atare, fondurile sunt asigurate, banii clienților sunt ținuți în conturi bancare separate față de cele ale băncii și așa mai departe.

Sigur, lucrurile nu au cum să fie în totalitate perfecte. Ca atare, Revolut Business are și câteva dezavantaje, care îl pot face un serviciu nepotrivit pentru anumite tipuri de afaceri. Iată câteva dintre ele:

  • Are limite pentru transferurile și schimburile valutare gratuite, în funcție de planul ales

    Dacă depășești aceste limite, vei plăti comisioane suplimentare, care pot fi destul de mari.

    De exemplu, dacă ai un plan Gratuit și vrei să faci un transfer internațional în USD, vei plăti 16 lei pentru fiecare transfer.

    Dacă ai un plan Grow și vrei să schimbi valută peste limita lunară de 55.000 lei, vei plăti un markup de 0.4 % pentru fiecare schimb.

    Aceste costuri pot avea un impact financiar semnificativ asupra afacerii tale în timp.

  • Aplică un comision de 2% pentru retragerile de numerar de la ATM-uri

    Indiferent de planul ales sau de valuta folosită, vei avea de achitat un comision de 2 % pentru retragerile de la bancomate.

    Iar, spre deosebire de conturile personale Revolut, aici nu putem vorbi de limite gratuite în funcție de tipul de cont pentru care optezi.

    Acest comision este destul de mare comparativ cu alte servicii similare și poate afecta bugetul tău dacă ai nevoie să retragi numerar frecvent.

  • Nu permite depunerea de numerar

    Dacă vrei să depui bani în contul Revolut Business, trebuie să faci un transfer bancar sau să folosești un card de debit sau credit. Altă formă de plată nu este acceptată.

    Acest lucru poate fi inconvenabil dacă ai clienți care îți plătesc cash pentru serviciile prestate.

  • Nu oferă credite bancare sau alte servicii financiare tradiționale

    Dacă ai nevoie de finanțare pentru afacerea ta, nu te poți baza pe Revolut Business, din păcate.

    Compania nu oferă niciun fel de formă de creditare, linie de împrumut, overdraft etc. Astfel că singura soluție pe care o ai este să apelezi la o altă bancă.

  • Nu toți aplicanții sunt acceptați

    Din proprie experiență îți spun asta, întrucât am încercat să îmi deschid un cont business Revolut acum ceva ani, dar firma mea a fost refuzată.

    Este drept că era o firmă nou înființată, care încă nu avea activitate, dar parcă e ciudat să primești răspuns că „Nu te putem primi deoarece firma nu este una de interes pentru noi”.

    SIgur, de atunci am tot fost contactat pentru a-mi deschide un cont Revolut Business, dar nu am mai avut nevoie.

  • Aplicația este disponibilă doar în limba engleză

    Cu toate că îți poți deschide un cont Revolut for business România, limba utilizată în procesul de înscriere și în aplicație este engleza.

    Așa că, dacă nu ești familiarizat cu ea, se poate ca acesta să fie un inconvenient.

Cui i se adresează contul business de la Revolut

Din capul locului cred că este bine să menționez faptul că Revolut Business nu este un cont pentru toată lumea.

Este mai repede un cont bancar dedicat persoanelor tech-savvy, care vor să scape de toată birocrația din țara noastră, de toate drumurile până la sediile instituțiilor bancare, de reînnoirea datelor societății în aplicația bancară odată la șase luni și așa mai departe.

Sigur, și limitările sunt multe, așa cum am prezentat și mai sus. Astfel că nu am cum să recomand acest cont celor ce au nevoie de finanțări, persoanelor care nu știu să mânuiască bine telefoanele și aplicațiile mobile sau celor ce au nevoie de bani cash.

Dezvoltăm mai jos aceste aspecte, dar până atunci haide să tratăm condițiile de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinească viitorii clienți ai aplicației:

De ce ai nevoie pentru a-ți deschide un cont Revolut Business

Pentru a-ți deschide un cont Revolut Business, vei avea nevoie de:

  • Un smartphone compatibil cu aplicația Revolut Business, care este disponibilă pentru Android și iOS

  • O adresă de email validă și o parolă sigură

  • Un document de identitate valabil, cum ar fi pașaportul sau buletinul

  • Certificatul de înregistrare al afacerii tale sau un extras de la Registrul Comerțului

  • Un cod IBAN al contului bancar al afacerii tale sau o dovadă a veniturilor afacerii

  • O adresă poștală a afacerii sau o dovadă a adresei tale, cum ar fi o factură pe numele tău, dar cu adresa din cartea de identitate

Pentru cine este ideal Revolut Business

Revolut Business este ideal pentru afacerile mici și mijlocii, precum și pentru freelanceri sau liber profesioniști, care au nevoie de un cont bancar flexibil, accesibil și internațional.

Astfel, contul se potrivește cel mai bine pentru cei care au nevoie de:

  • Un cont bancar dedicat mediului de afaceri relativ ușor de accesat, cu costuri 0 pentru varianta Gratuită, pentru care nu ești nevoit să faci cine-știe-câte drumuri la cine-știe-ce sucursale, unde să trebuiască să mai și suni în prealabil pentru programare

  • Un cont internațional, multimonedă, ce permite transferuri internaționale rapide, fără comisioane ascunse sau marje suplimentare

  • Schimburi valutar avantajoase, la cursuri de schimb interbancare, fără markup-uri în anumite limite sau comisioane ascunse

  • Carduri fizice și virtuale pentru ei și pentru membrii echipei lor, cu multiple limite și funcții ce pot fi aplicate fiecărui individ

  • Integrare cu diverse aplicații de business, cum ar fi Xero, Slack, QuickBooks și altele

  • Acceptarea rapidă a plăților online de la clienții lor, prin carduri, transferuri bancare sau Revolut Pay

  • Crearea și urmărirea facturilor dintr-o singură aplicație, precum și solicitarea plăților prin link-uri personalizate

Pentru cine nu este recomandat Revolut Business

Revolut Business account nu este recomandat pentru afacerile mari sau complexe, care încasează mii de plăți pe lună.

Totodată contul bancar, nu se potrivește pentru cei care:

  • Nu se descurcă foarte bine în a utiliza un telefon mobil sau aplicații dedicate acestor device-uri

  • Încasează plăți sub formă de cash sau au nevoie de cash în fiecare lună

  • Au nevoie de creditare sau alte forme de servicii financiare pentru compania lor

  • Nu au nevoie de schimburi valutare sau transferuri internaționale, cu toate că poți folosi acest cont foarte bine și doar pe plan local

  • Nu stăpânesc foarte bine limba engleză

Cum poți să îți creezi un cont Revolut Business

Deschiderea unui cont Revolut Business este destul de simplă, însă mult mai complicată față de procesul cu care se poate să te fi întâlnit la deschiderea unui cont de persoane fizice.

Vei avea de străbătut ceva mai mulți pași, dar fii fără griă, te voi ghida eu:

Pași

1. Apasă pe link-ul de redirecționare
2. Alege tipul de cont pe care vrei să îl deschizi
3. Alege țara de rezidență și introdu-ți adresa de mail
4. Introdu codul primit pe mail și numărul de telefon
5. Introdu codul primit prin SMS și alege-ți o parolă
6. Adaugă-ți datele personale
7. Alege motivul deschiderii contului
8. Treci prin toate ecranele următoare pentru activarea contului
9. Așteaptă aprobarea contului
Pasul 1

Apasă pe acest link prin intermediul căruia vei fi redirecționat pe pagina oficială a celor de la Revolut. Acolo apasă butonul „Înscrie-te acum”:

revolut business

Pasul 2

Alege tipul de cont pe care vrei să îl deschizi

Ai trei variante de conturi din care să alegi:

  • Corporate, în cazul în care ai o societate cu mai mulți angajați
  • Freelancer, ideal pentru profesioniști independenți
  • Să accesezi o companie existentă (posibil doar cu link de invitație trimis de către administratorul contului)

În continuarea exemplului de înregistrare, eu am ales varianta „freelancer”.

revolut business romania

Pasul 3

Alege țara de rezidență și introdu-ți adresa de mail

Din ecranul următor alege țara de rezidență:

revolut for business

După care, în ecranul următor, introdu-ți adresa de mail sau înregistrează-te cu un cont Google:

revolut business account

Pasul 4

Introdu codul primit pe mail și numărul de telefon

Vei primi un cod de confirmare de șase cifre pe adresa de mail furnizată care trebuie introdus în pagina de înscriere:

revolut business pareri

Apoi, în ecranul următor, vei avea de introdus numărul de telefon:

business revolut

Pasul 5

Introdu codul primit prin SMS și alege-ți o parolă

Vei avea de scris codul de siguranță primit prin SMS la numărul introdus mai devreme:

revolut business pricing

Apoi, vei avea de introdus o parolă, la alegere (încearcă să o faci cât mai complicată, astfel încât să fie sigură, dar să nu cumva să o uiți):

revolut business fees

Pasul 6

Adaugă-ți datele personale

În următoarele ecrane vei avea de introdus nume, prenume, dată de naștere, adresă și de citit și acceptat termenii și condițiile:

revolut business plans

Pasul 7

Alege motivul deschiderii contului

Alege de ce vrei să îți deschizi un cont Revolut for business. Poți opta pentru una sau mai multe din variantele de mai jos:

cont business revolut

Pasul 8

Treci prin toate ecranele următoare pentru activarea contului

Acum, că ai trecut de partea generală, vei avea de străbătut următoarele etape:

revolut business Romania pareri

Iată ce vei avea de completat la fiecare secțiune în parte:

Type of business:

  • Alege domeniul în care activezi plus o scurtă descriere făcută de tine (câteva rânduri)
  • Adaugă site-ul companiei sau un profil de pe rețelele sociale/ magazin online
  • Alege tipul de client (individual, business, guvernamental)
  • Estimează veniturile lunare, plățile lunare estimative și valoarea maximă a acestora
  • Adaugă țara din care face parte compania și unde ai clienții

Personal profile:

  • Descarcă aplicația Revolut Business pe un telefon mobil 
  • Apasă butonul „Verify identity”
  • Urmează pașii pentru a încărca un selfie și o poză după cartea de identitate

Verify your details:

Spune de cât timp ai compania (mai puțin sau mai mult de trei luni) și alege o metodă de verificare a acesteia:

  • Site
  • Factură de vânzări care să se găsească și în extrasul de cont
  • Contract sau factură de la un furnizor
  • Acte care să dovedească achiziția numelui domeniului de internet
  • Extras de cont

Choose a plan or order a card:

Alege care din Revolut Business plans crezi că ți se potrivește. 

Ca un bonus, prin apăsarea acestui link de afiliere la inițierea procesului de înscriere, vei primi o lună gratuită indiferent de tipul de cont ales. 

Pasul final

După completarea tuturor acestor date, vei avea de așteptat câteva zile pentru aprobarea contului.

Această etapă este efectuată manual, iar personalul dedicat Revolut se poate să îți solicite și alte informații despre companie.

Tipurile de conturi Revolut Business

După cum prezentam și în prima parte a recenziei, Revolut Business vine cu două tipuri mari de conturi: conturi pentru companii și conturi pentru freelanceri, fiecare în parte având mai multe opțiuni și planuri tarifare ce vor fi prezentate în continuare:

Conturi pentru companii

Pentru societăție comerciale din țara noastră cu mai mulți angajați, Revolut Business România vine cu patru planuri tarifare: Gratuit, Grow, Scale și Enterprise.

Fiecare plan are caracteristici diferite, care se potrivesc mai bine cu anumite tipuri de afaceri. Iată o comparație între ele:

CaracteristiciGratuitGrowScaleEnterprise
Costuri lunare0 lei150 lei600 leiPersonalizat
Plăți internaționale gratuite pe lună0 (16 lei per transfer)5 (16 lei per transfer după)25 (16 lei per transfer după)Personalizat
Plăți locale gratuite pe lună5 (1 leu per transfer după)100 (1 leu per transfer după)1000 (1 leu per transfer după)Personalizat
Schimburi valutare gratuite la curs interbancar (lei/lună)5.500 (0.4 % markup după)55.000 (0.4 % markup după)275.000 (0.4 % markup după)Personalizat
Plăți colective
Posibilitatea de a cheltui bani cu cardul fără costuri în 150 monede
Cost la acceptarea de plăți online cu un card european + Revolut Pay1 % + 1.2 lei1 % + 1.2 lei1 % + 1.2 leiPersonalizat
Cost la acceptarea de plăți online cu un card internațional și comercial2.8 % + 1.2 lei2.8 % + 1.2 lei2.8 % + 1.2 leiPersonalizat
Poți crea și urmări facturi
Poți solicita plăți prin crearea unui link de plată
Poți invita un număr nelimitat de membri în echipă
Administrator de cont
Suport 24/7
Analytics
Recompense
Integrare business API
Conectare la aplicații de business (Xero, Slack, QuickBooks etc.)
Carduri Metal gratuite12Personalizat
Revolut Business pricing by Financer

Haide să le analizăm pe fiecare în parte:

Revolut Business Gratuit

Reprezintă contul de bază pentru companiile cu mai mulți angajați. Vine cu costuri lunare 0, dar, așa cum îți poți imagina, și cu o mulțime de limitări.

Iată cam care ar fi caracteristicile acestui plan tarifar:

CaracteristicăCont Revolut Business Gratuit
Cost lunar0 lei
Cont curent cu IBANDa, deschis în LT pentru EUR și în RO pentru RON
Plăți locale gratuite pe lună5
Cost pentru plăți locale după depășirea numărului gratuit1 leu
Plăți internaționale gratuite pe lună0
Cost pentru plăți internaționale16 lei
Schimburi valutare gratuite la curs interbancar (lei/lună)5.500 (0.4 % markup după)
Comision retragere ATM2 % permanent
Cost la acceptarea de plăți online cu un card european + Revolut Pay1 % + 1.2 lei
Cost la acceptarea de plăți online cu un card internațional și comercial2.8 % + 1.2 lei
Posibilitatea de a cheltui bani cu cardul fără costuri în 150 monedeDa
Poți crea și urmări facturiDa
Poți solicita plăți prin crearea unui link de plată sau prin cod QRDa
Poți invita un număr nelimitat de membri în echipăDa
Cost tranzacționare criptomonede (%)1.99 %
Suport 24/7Da
Conectare la aplicații de business (Xero, Slack, QuickBooks etc.)Da
Card virtual atașat contuluiDa
Părerea mea despre contul Revolut Business Gratuit

Varianta aceasta de cont cred că este suficientă dacă ai o companie mică, cu unul sau doi angajați și doar o mână de colaboratori/ clienți.

Vei beneficia de până la 5 plăți locale grauite, schimburi valutare la cursuri interbancare în limita a 5.500 lei pe lună și de un număr nelimitat de carduri de plastic pe care le poți împărți membrilor echipei.

Îți plac aceste avantaje? Apasă aici și vei fi redirecționat pe pagina Revolut Business pentru a-ți crea un cont Gratuit.

Însă dacă ai o afacere ceva mai prosperă sau mai amplă, sfatul meu este să alegi planuri tarifare mai avansate.

De ce zic asta? Pentru că la variantele de conturi cu costuri lunare beneficiezi de mult mai multe transferuri locale și internaționale gratuite și, practic, numai dacă le iei pe acelea în calcul vei ajunge, practic, să economisești bani.

Revolut Business Grow

Reprezintă varianta premium la care pot apela companiile din România.

Vine cu un cost lunar de 150 lei, dar oferă și o mulțime de avantaje comparativ cu varianta Gratuită, așa cum vei putea observa din tabelul de mai jos (am ales să subliniez ce diferă față de planul anterior):

CaracteristicăCont Revolut Business Grow
Cost lunar150 lei
Cont curent cu IBANDa, deschis în LT pentru EUR și în RO pentru RON
Plăți locale gratuite pe lună100
Cost pentru plăți locale după depășirea numărului gratuit1 leu
Plăți internaționale gratuite pe lună5
Cost pentru plăți internaționale după depășirea numărului gratuit16 lei
Schimburi valutare gratuite la curs interbancar (lei/lună)55.000 (0.4 % markup după)
Poți seta ordine de cumpărare și vânzare valutăDa
Comision retragere ATM2 % permanent
Cost la acceptarea de plăți online cu un card european + Revolut Pay1 % + 1.2 lei
Cost la acceptarea de plăți online cu un card internațional și comercial2.8 % + 1.2 lei
Plăți colectiveDa
AnalyticsDa
Posibilitatea de a cheltui bani cu cardul fără costuri în 150 monedeDa
Poți crea și urmări facturiDa
Poți solicita plăți prin crearea unui link de plată sau prin cod QRDa
Poți invita un număr nelimitat de membri în echipăDa
Aprobarea cheltuielilor și a plățilorDa
Cost tranzacționare criptomonede (%)0.99 %
Suport 24/7Da
Integrare business APIDa
Conectare la aplicații de business (Xero, Slack, QuickBooks etc.)Da
Carduri virtuale atașate contuluiDa
RecompenseDa
Carduri Metal gratuite1
Părerea mea despre contul Revolut Business Grow

Grow cred că este varianta ideală pentru companiile de la noi.

Ai posibilitatea de a testa mare parte a funcțiilor Revolut Business, dar cu costuri mici, de doar 150 lei pe lună, net inferioare variantelor de cont mai avansate.

Cu un astfel de plan tarifar te bucuri, în plus față de varianta Gratuită, de:

  • 5 plăți internaționale și 100 plăți naționale gratuite pe lună
  • Funcția de plăți colective și de analizare a cheltuielilor
  • Aprobarea cheltuielilor și a plăților realizate de membrii echipei
  • Funcția de integrare Business API, atât de utilă când ai un magazin online sau utilizezi aplicații de gestionare a stocurilor
  • 1 card Metal gratuit

În plus, prin apăsarea butonului de mai jos beneficiezi și de o lună gratuită de cum îți creezi un cont Revolut Business Grow.

Revolut Business Scale

Este varianta cea mai scumpă dintre cele standard oferite de Revolut Business pentru care pot opta administratorii companiilor.

Are un cost lunar de 600 lei, dar și foarte multe avantaje comparând cu cele două planuri mai ieftine prezentate anterior, după cum poți observa și din tabelul prezentat în continuare (voi sublinia ce diferă față de planul anterior):

CaracteristicăCont Revolut Business Scale
Cost lunar600 lei
Cont curent cu IBANDa, deschis în LT pentru EUR și în RO pentru RON
Plăți locale gratuite pe lună1000
Cost pentru plăți locale după depășirea numărului gratuit1 leu
Plăți internaționale gratuite pe lună25
Cost pentru plăți internaționale după depășirea numărului gratuit16 lei
Schimburi valutare gratuite la curs interbancar (lei/lună)275.000 (0.4 % markup după)
Poți seta ordine de cumpărare și vânzare valutăDa
Comision retragere ATM2 % permanent
Cost la acceptarea de plăți online cu un card european + Revolut Pay1 % + 1.2 lei
Cost la acceptarea de plăți online cu un card internațional și comercial2.8 % + 1.2 lei
Plăți colectiveDa
AnalyticsDa
Posibilitatea de a cheltui bani cu cardul fără costuri în 150 monedeDa
Poți crea și urmări facturiDa
Poți solicita plăți prin crearea unui link de plată sau prin cod QRDa
Poți invita un număr nelimitat de membri în echipăDa
Aprobarea cheltuielilor și a plățilorDa
Cost tranzacționare criptomonede (%)0.99 %
Suport 24/7Da
Integrare business APIDa
Conectare la aplicații de business (Xero, Slack, QuickBooks etc.)Da
Carduri virtuale atașate contuluiDa
RecompenseDa
Carduri Metal gratuite2
Părerea mea despre contul Revolut Business Scale

Scale este un cont bancar cu costuri mari comparativ cu toate celelalte tipuri de conturi prezentate până acum, la cei 600 lei pe care va trebui să îi plătești lunar.

Acestea fiind zise, vine și cu cele mai multe avantaje – numai dacă te gândești că ai 900 plăți locale și 20 internaționale în plus față de varianta Grow și îți dai seama că merită 100 % costul suplimentar de 450 lei pe lună.

Sigur, Scale nu a fost creat pentru toate firmele de la noi. Contul este adresat acelor companii care au un număr ceva mai ridicat de angajați și care au o activitate comercială ce implică multe tranzacții – magazine online, oferirea de servicii unui număr ridicat de clienți etc.

Dar, dacă acesta este și cazul tău, cu siguranță merită să încerci Revolut Business Scale. Și, ca un plus, apăsând butonul de mai jos, te bucuri și de o lună gratuită.

Revolut Business Enterprise

Despre acest cont, din păcate, nu am prea multe să îți zic întrucât nu am folosit vreodată așa ceva și nici nu am găsit prea multe informații relevante pe internet.

Cert este că te vei bucura de cel puțin aceleași avantaje precum cele oferite pentru contul Scale, plus un administrator de cont de ale cărui servicii te vei folosi gratuit în fiecare lună, plus un cont de economii pentru Eur ce vine cu o dobândă anuală de 2.5 %.

În rest, totul este negociabil, iar o ofertă personalizată va veni cu propriile:

  • Costuri lunare
  • Număr de transferuri interne și internaționale gratuite pe lună, precum și costul acestora odată depășite limitele stabilite
  • Costul pentru acceptarea de plăți efectuate cu carduri locale sau internaționale
  • Număr de Revolut Business card Metal gratuite necesare

… și așa mai departe.

Dacă vrei o astfel de ofertă personalizată, apasă butonul de mai jos și bucură-te de o lună gratuită, indiferent de planul tarifar setat.

Conturi pentru freelanceri

Conturile pentru freelanceri sunt, așa cum le zice și numele, ideale pentru freelanceri și profesioniști independenți, cu toate că poți adăuga un număr nelimitat de membrii care să utilizeze conturile.

Cred că aici este foarte important să adaug câteva mențiuni făcute de cei de la departamentul legal Revolut Business cu privire la acest tip de conturi:

  • Conturile de freelancer sunt deținute sub numele tău, nu pe numele societății tale
  • Transferurile bancare pe care le trimiți și le primești sunt afișate sub numele tău, nu al firmei tale
  • Nu vei putea folosi numele comercial al companiei tale cu detaliile contului Revolut Freelance

Vei avea trei planuri tarifare din care vei putea alege: Freelance Free, Freelance Pro și Freelance Ultimate, fiecare dintre ele venind cu propriile avantaje și caracteristici. Iată o comparație între ele:

CaracteristiciFreeProUltimate
Costuri lunare0 lei40 lei150 lei
Plăți internaționale gratuite pe lună0 (27 lei per transfer)0 (27 lei per transfer)5 (27 lei per transfer după)
Plăți locale gratuite pe lună5 (1 leu per transfer după)20 (1 leu per transfer după)100 (1 leu per transfer după)
Schimburi valutare gratuite la curs interbancar (lei/lună)0 (0.6 % markup)30.000 (0.6 % markup după)55.000 (0.4 % markup după)
Plăți colective
Posibilitatea de a cheltui bani cu cardul fără costuri în 150 monede
Cost la acceptarea de plăți online cu un card european + Revolut Pay1 % + 1.2 lei1 % + 1.2 lei1 % + 1.2 lei
Cost la acceptarea de plăți online cu un card internațional și comercial2.8 % + 1.2 lei2.8 % + 1.2 lei2.8 % + 1.2 lei
Poți crea și urmări facturiDa (până la 50 pe lună)Da (nelimitat)
Poți solicita plăți prin crearea unui link de platăDa (până la 50 pe lună)Da (nelimitat)
Poți invita un număr nelimitat de membri în echipă
Suport 24/7Nu (doar în timpul programului)Nu (doar în timpul programului)
Analytics
Recompense
Integrare business API❌ (acces limiat doar)
Conectare la aplicații de business (Xero, Slack, QuickBooks etc.)Doar XeroDoar Xero
Carduri Plastic gratuite111 per utilizator
Carduri Metal gratuite1
Revolut Freelance plans by Financer

Revolut Freelance Free

Reprezintă contul cu cele mai puține avantaje dintre toate prezentate până acum sau de aici mai departe.

Iată cu ce caracteristici vine:

CaracteristicăCont Revolut Freelance Free
Cost lunar0 lei
Cont curent cu IBANDa, deschis în LT pentru EUR și în RO pentru RON
Plăți locale gratuite pe lună5
Cost pentru plăți locale1 leu
Plăți internaționale gratuite pe lună0
Cost pentru plăți internaționale27 lei
Schimburi valutare gratuite la curs interbancar (lei/lună)0 (0.6 % markup)
Comision retragere ATM2 % permanent
Cost la acceptarea de plăți online cu un card european + Revolut Pay1 % + 1.2 lei
Cost la acceptarea de plăți online cu un card internațional și comercial2.8 % + 1.2 lei
Posibilitatea de a cheltui bani cu cardul fără costuri în 150 monedeDa
Poți invita un număr nelimitat de membri în echipăDa
Suport 24/7Nu, doar în timpul programului
Conectare la aplicații de business (Xero, Slack, QuickBooks etc.)Doar Xero
Carduri virtuale atașate contuluiDa
Carduri Plastic gratuite1
Părerea mea despre contul Freelance Free

Poate singurele avantaje pe care merită să le amintesc sunt acelea că ai costuri lunare 0, 5 transferuri lunare gratutie și un card de plastic ce îți va fi livrat fără costuri.

În rest, cred că mai bine alegi să utilizezi conturile dedicate persoanelor fizice decât acesta.

Chiar și așa, dacă ții neapărat să îți creezi un cont Freelance Free, o poți face apăsând butonul de mai jos:

Revolut Freelance Pro

Reprezintă varianta să zicem premium de cont dedicat freelancerilor și vine cu un cost de 40 lei pe lună.

Are ceva avantaje și caracteristici în plus față de versiunea gratuită, care vor fi prezentate în tabelul de mai jos (am ales să subliniez caracteristicile diferite față de varianta Free):

CaracteristicăCont Revolut Freelance Pro
Cost lunar40 lei
Cont curent cu IBANDa, deschis în LT pentru EUR și în RO pentru RON
Plăți locale gratuite pe lună20
Cost pentru plăți locale1 leu
Plăți internaționale gratuite pe lună0
Cost pentru plăți internaționale27 lei
Schimburi valutare gratuite la curs interbancar (lei/lună)30.000 (0.6 % markup)
Plăți colectiveDa
Comision retragere ATM2 % permanent
Cost la acceptarea de plăți online cu un card european + Revolut Pay1 % + 1.2 lei
Cost la acceptarea de plăți online cu un card internațional și comercial2.8 % + 1.2 lei
Poți crea și urmări facturiDa (până la 50 pe lună)
Poți solicita plăți prin crearea unui link de platăDa (până la 50 pe lună)
Posibilitatea de a cheltui bani cu cardul fără costuri în 150 monedeDa
Poți invita un număr nelimitat de membri în echipăDa
Suport 24/7Nu, doar în timpul programului
Integrare business APIDoar acces limitat
Conectare la aplicații de business (Xero, Slack, QuickBooks etc.)Doar Xero
Carduri virtuale atașate contuluiDa
Carduri Plastic gratuite1
Părerea mea despre contul Freelance Pro

Varianta Pro de cont dedicat freelancerilor vine cu câteva avantaje majore comparând cu cea gratuită, printre care:

  • 15 plăți gratuite locale lunare în plus
  • Schimburi valutare fără costuri în limita a 30.000 lei pe lună
  • Posibilitatea de a utiliza funcții precum plăți colective, precum și de a crea și urmări facturi și de a folosi link-uri de plată, ambele în limita a 50 pe lună

Cred că merită să plătești 40 lei pe lună pentru toate aceste aspecte prezentate mai sus. Iar dacă folosești link-ul nostru de afiliere, vei beneficia și de o lună gratuită.

Revolut Freelance Ultimate

Reprezintă varianta de top oferită freelancerilor și vine și cu costul cel mai mare dintre toate – 150 lei pe lună.

Însă la acest preț vei avea și cele mai multe avantaje, multe dintre ele foarte asemănătoare cu cele întâlnite în cazul contului Business Grow. Iată cam care ar fi acestea (subliniate sunt cele ce diferă față de planul prezentat anterior):

CaracteristicăCont Revolut Freelance Ultimate
Cost lunar150 lei
Cont curent cu IBANDa, deschis în LT pentru EUR și în RO pentru RON
Plăți locale gratuite pe lună100
Cost pentru plăți locale după depășirea numărului gratuit1 leu
Plăți internaționale gratuite pe lună5
Cost pentru plăți internaționale după depășirea numărului gratuit27 lei
Schimburi valutare gratuite la curs interbancar (lei/lună)55.000 (0.6 % markup după)
Poți seta ordine de cumpărare și vânzare valutăDa
Comision retragere ATM2 % permanent
Cost la acceptarea de plăți online cu un card european + Revolut Pay1 % + 1.2 lei
Cost la acceptarea de plăți online cu un card internațional și comercial2.8 % + 1.2 lei
Plăți colectiveDa
AnalyticsDa
Posibilitatea de a cheltui bani cu cardul fără costuri în 150 monedeDa
Poți crea și urmări facturiDa, nelimitat
Poți solicita plăți prin crearea unui link de plată sau prin cod QRDa, nelimitat
Poți invita un număr nelimitat de membri în echipăDa
Aprobarea cheltuielilor și a plățilorDa
Suport 24/7Da
Integrare business APIDa
Conectare la aplicații de business (Xero, Slack, QuickBooks etc.)Da
Carduri virtuale atașate contuluiDa
RecompenseDa
Carduri Plastic gratuite1 per utilizator
Carduri Metal gratuite1
Părerea mea despre contul Freelance Ultimate

Așa cum poți vedea și singur, vorbim de foarte multe avantaje comparativ cu celelalte planuri Freelance.

După cum spuneam și puțin mai sus, în afară de un mark-up mai mare cu 0.2 % și un cost mai mare cu 11 lei, restul caracteristicilor sunt unele tipice contului Grow.

Știu că un cost lunar de 150 lei nu este unul mic. Dar dacă ai utiliza în fiecare lună cele 5 transferuri internaționale gratuite incluse în acest abonament și cele 100 locale, deja vorbim de bani economisiți față de cât ai avea de plată alegând un cont cu un cost fix ceva mai mic dar cu avantaje mai reduse.

Sigur, acum depinde foarte mult dacă aceste beneficii sunt unele utile serviciilor oferite de tine sau nu. Însă dacă te decizi să îți creezi un astfel de cont, folosind link-ul acesta vei beneficia și de o lună gratuită.

Comisioane Revolut Business

În mod cert până aici deja ai aflat care sunt taxele și comisioanele pe care le vei avea de plătit atunci când vei utiliza oricare dintre conturile disponibile prin Revolut Business România.

Dar m-am gândit că nu ar strica dacă le-aș aduna pe toate într-un tabel în care să poți face și o eventuală comparație între ele:

Tip costF. FreeF. ProF. UltimateGratuitGrowScaleEnterprise
Cost lunar (lei)0401500150600Personalizat
Cost plăți internaționale (lei)27 (0 gratuite)27 (0 gratuite)27 (5 gratuite)16 (0 gratuite)16 (5 gratuite)16 (25 gratuite)Personalizat
Cost plăți locale (lei)1 (5 gratuite)1 (20 gratuite)1 (100 gratuite)1 (5 gratuite)1 (100 gratuite)1 (1000 gratuite)Personalizat
Mark-up schimb valutar (%)0.6 % (0 lei gratuit)0.6 % (30.000 lei gratuit)0.6 % (55.000 lei gratuit)0.4 % (5.500 lei gratuit)0.4 % (55.000 lei gratuit)0.4 % (275.000 lei gratuit)Personalizat
Comision retragere ATM 2 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %
Cost crypto exchange (%)1.99 %0.99 %0.99 %0.99 %
Revolut Business fees by Financer

Păreri Revolut Business din partea echipei Financer

Revolut Business este un cont bancar excelent, ce poate fi folosit de către societățile comerciale și liber profesioniștii de la noi din țară.

Vine cu o multitudine de avantaje, printre care cred că cele mai importante ar fi:

  • Costuri lunare fixe 0 – există variante de cont gratuite atât pentru companii, cât și pentru freelanceri. Este că nu ai mai găsit bănci din România care să ofere conturi pentru persoane juridice fără taxe de aministrare?

  • Mare varietate de planuri tarifare din care poți alege – așa cum am prezentat și mai sus, vei avea în total 7 planuri tarifare Revolut Business pentru care vei putea opta: 3 pentru freelanceri și 4 pentru societăți, fiecare cu propriile caracteristici și potrivite pentru anumite tipuri de activități.

  • Scapi de birocrație, de programări la bănci și de drumuri până la puncte de lucru fizice. Întregul proces de aplicare și gestionare a contului se face online și este mult mai rapid comparativ cu băncile clasice.

  • Te bucuri de un cont IBAN în lei, plus alte 26 monede și de posibilitatea de a cheltui bani fără comisioane în peste 150 valute.

  • Ai schimburi valuare gratuite la cotații interbancare fără mark-up.

  • Beneficiezi de transferuri bancare locale și internaționale gratuite.

  • Poți genera gratuit carduri pentru toți membrii echipei tale.

Iar partea cea mai frumoasă este că poți testa gratuit funcționalitățile de bază a acestui tip de cont prin aplicarea pentru un cont gratuit.

Creezi cont, testezi, încerci, vezi dacă îți place sau nu. Chiar nu ai ce pierde.

Întrebări frecvente despre Revolut Business

Ce este Revolut Business?

Revolut Business este un serviciu de banking digital dedicat mediului de afaceri creat de start-up-ul fintech Revolut, care îți oferă posibilitatea să îți gestionezi banii într-un mod simplu, rapid, eficient și ieftin, folosind o aplicație de mobil extrem de intuitivă și ușor de folosit.

Cât costă Revolut Business?

Cu Revolut Business ai acces la 7 tipuri de conturi – 3 dedicate freelancerilor și 4 companiilor, iar costul lor lunar este următorul:

Conturi pentru companii:

  • Gratuit – 0 lei
  • Grow – 150 lei
  • Scale – 600 lei
  • Enterprise – negociabil

Conturi pentru freelanceri:

  • Free – 0 lei
  • Pro – 40 lei
  • Ultimate – 150 lei

Cum îmi deschid un cont Revolut Business?

Pentru a-ți deschide un cont Revolut Business tot ce trebuie să faci este să apeși pe acest link iar apoi să urmezi pașii descriși aici.

Cum pot gestiona cheltuielile cu Revolut Business?

Revolut Business îți permite să gestionezi cheltuielile cu ajutorul cardurilor fizice sau virtuale pe care le poți emite pentru tine sau pentru membrii echipei tale.

Poți seta limite de cheltuieli pentru fiecare card, bloca sau debloca cardurile cu un singur clic și monitoriza toate tranzacțiile în timp real din aplicația de mobil.

De asemenea, poți folosi funcția Expenses pentru a automatiza procesul de raportare și aprobare a cheltuielilor

Cum pot face plăți colective cu Revolut Business?

Revolut Business îți permite să faci plăți colective, către mai mulți beneficiari simultan, economisind timp și bani.

În primul rând trebuie amintit că pentru a putea face plăți colective trebuie să ai un plan Grow, Scale sau Enterprise (funcția nu este disponibilă pentru conturile Grautite) și, desigur, să activezi serviciul din aplicația de mobil.

Apoi va trebui să încarci un fișier CSV cu datele beneficiarilor și sumele pe care vrei să le trimiți, să alegi moneda și contul sursă și să confirmi plățile.

Poți face plăți colective în oricare din cele 25+ monede acceptate de Revolut Business, atât în interiorul cât și în afara zonei SEPA.

Cum pot crea și urmări facturi cu Revolut Business?

Dacă ai un business Revolut dedicat mediului de afaceri îți permite să creezi și să urmărești facturi direct din aplicația de mobil, fără a avea nevoie de alte programe sau servicii.

Tot ce vei avea nevoie este să optezi pentru unul din planurile tarifare Grow, Scale sau Enterprise și să activezi serviciul din aplicație.

Apoi, poți să adaugi datele tale de facturare și ale clientului, să alegi moneda și suma facturii, să adaugi orice detalii suplimentare și să trimiți factura prin email sau prin link de plată.

Poți vedea starea fiecărei facturi în aplicație și chiar să setezi să primești notificări când factura este vizualizată, plătită sau scadentă.

Pot beneficia de recompense cu Revolut Business?

Da, Revolut Business îți oferă acces la o serie de recompense care îți pot ajuta afacerea să crească și să economisească bani (indisponibil pentru conturile Freelance Free, Pro și a celui Gratuit dedicat companiilor).

În secțiunea Rewards vei găsi oferte speciale de la companii precum Google Ads, Amazon Web Services, Zendesk, Slack, HubSpot și multe altele. Poți activa recompensele pe care le dorești și să le folosești conform termenilor și condițiilor fiecărui partener în parte.

Revolut Business alternative

Personal cred că Revolut este una dintre cele mai complete instituții financiare care activează la noi în țară, iar contul lor dedicat mediului de afaceri este unul extrem de util.

Însă o recenzie Financer nu este completă până nu îți ofer și câteva alternative la produsul pe care îl analizez.

Ca atare, în tabelul de mai jos voi compara cele trei fintech-uri care oferă conturi dedicate societăților comerciale de la noi din țară: Revolut Business (variantele pentru companii, nu cele Freelance), Wise Business și Monese Business.

Să vedem care este mai bun:

CaracteristicăRevolut BusinessWise BusinessMonese Business
Costuri lunareFree: 0 lei, Grow: 150 lei, Scale: 600 lei, Enterprise: Personalizat0 leiBasic: 49.95 lei
Plus: 49.95 lei
Cost deschidere cont235 lei
Cont IBAN multimonedăDa, 25+ monedeDa, 9 monedeDa, 3 monede
Plăți internaționale gratuite pe lunăFree: 0, Grow: 5, Scale: 25, Enterprise: Personalizat
Plăți locale gratuite pe lunăFree: 5, Grow: 100, Scale: 1.000, Enterprise: PersonalizatNelimitat
Schimburi valutare gratuite (sumă / lună)Free: 5.500 lei, Grow: 55.000 lei, Scale: 275.000 lei, Enterprise: Personalizat
Taxă de schimb valutar (după depășire plafon)0.4 %De la 0.43 %0.5 %
Plăți în masă
Cheltuieli cu cardul în mai multe valute fără costuri suplimentare
Cost la acceptarea de plăți online cu un card european1 % + 1.2 lei0 lei0 lei
Cost la acceptarea de plăți online cu un card internațional și comercial2.8 % + 1.2 lei2 %2 %
Retrageri gratuite de la ATM (sumă/ lună)0 lei1000 lei15.000 lei
Taxă retragere bancomate (după depășire plafon)2 %1.75 %6 lei per retragere
Poți crea și urmări facturi
Poți solicita plăți prin crearea unui link de plată sau cod QR
Poți invita un număr nelimitat de membri în echipă
Suport 24/7
Analytics (analiza datelor)Da, exceptând contul GratuitDaDa
Integrare business API
Conectare la aplicațiile companiei
Revolut Business vs Wise Business vs Monese Business by Financer

Din câte se poate observa și din acest tabel, Revolut Business vine cu anumite avantaje, dar și cu ceva dezavantaje față de Wise Business și Monese Business, cele mai notabile fiind:

AvantajeDezavantaje
✅ Beneficiezi de un număr de plăți internaționale gratuite pe lună (în funcție de planul ales)❌ Vine cu costuri pentru transferurile locale după depășirea plafoanelor, iar Monese nu are astfel de taxe
✅ Beneficiezi de schimburi valutare fără taxe (limita diferă în funcție de planul ales)❌ Vine cu costuri la acceptarea de plăți online cu un card european, celelalte nu au astfel de costuri
✅ Taxa de schimb valutar este mai mică, iar cursul valutar este cel mai avantajos❌ Are cel mai mare cost la acceptarea de plăți online cu un card internațional
✅ Poți solicita plăți prin crearea unui link de plată sau cod QR❌ Nu beneficiezi de retrageri gratuite de la bancomate, iar taxa de retragere este cea mai mare
✅ Poți invita un număr nelimitat de membrii în echipă, fiecare poate primi un card atașat contului
✅ Beneficiezi de suport 24/7
✅ Ai integrare Business API, iar Monese nu are așa ceva

Revolut Business România – puncte cheie

Revolut Business România este un cont bancar dedicat mediului de afaceri de la noi, ideal atât pentru societăți comerciale, cât și pentru profesioniștii independenți.

Contul poate fi deschis 100 % online iar procesul, cu toate că nu este unul neapărat atât de rapid precum cel de deschidere al conturilor personale, este intuitiv și bine pus la punct.

Ai 7 planuri tarifare din care vei putea alege – 4 dedicate firmelor și 3 freelancerilor, cu costuri lunare ce variază între 0 lei și 600 lei (neluând în calcul opțiunea Enterprise, unde prețul este negociabil). Fiecare plan vine cu propriile avantaje, pe care îți recomand să le studiezi aici.

Dacă ar fi să mă întrebi pe mine care variantă de cont ar fi cea mai potrivită pentru afacerea ta, ți-aș recomanda în felul următor:

  • Contul Gratuit dacă ai o firmă cu activitate extrem de redusă, care nu generează mai mult de două, trei facturi lunar
  • Cont Grow dacă ai o societate considerabil mai mare, ce include parteneri interni sau chiar și externi
  • Freelance Pro dacă ești profesionist independent și ai nevoie de un cont bancar în care să încasezi facturile pentru serviciile prestate*

* Cred că este important de amintit aici este că planurile tarifare dedicate freelancerilor au ca titular persoana fizică și nu persoana juridică a celui ce deschide contul.

Toate conturile vin cu o mulțime de avantaje, printre care transferuri locale și internaționale gratuite, schimburi valutare la cotații interbancare fără mark-up, plus o multitudine de caracteristici de genul business API, conectare cu aplicațiile companiei, analytics, creare și urmărire facturi și multe altele.

Consideri că acest articol a fost util?

Fii primul care își spune părerea

Angajamentul nostru față de transparență
La Financer.ro, ne angajăm să te ajutăm cu finanțele tale. Tot conținutul nostru respectă un Ghid Editorial. Suntem deschiși cu privire la modul în care analizăm produsele și serviciile în Procesul nostru de Creare a Recenziilor și modul în care câștigăm bani în Admiterea promovării.

Păreri Revolut Business

Părerile clienților
Filtrează păreri Close Icon
Toate părerile
Sortează după Close Icon
Cele mai noi
Cel mai bine cotat
Cele mai slab clasate
Cele mai utile

Notează și lasă o recenzie Revolut Business

Nu te-am convins?

Vizitează site-ul lor oficial și află mai multe amănunte despre Revolut Business