Credit nevoi personale
Un credit de nevoi personale, așa cum îi spune și denumirea, este un împrumut caracterizat prin faptul că fondurile obținute pot fi utilizate după bunul plac al aplicantului.
Cu alte cuvinte, nu ți se impun reguli privind modul cum poți cheltui banii, tu fiind cel care decide unde și în ce fel vei distribui banii obținuți.
Aceste tipuri de împrumuturi sunt foarte simplu de accesat în țara noastră, iar Financer.ro te va ajuta gratuit să găsești cel mai bun credit nevoi personale din România.
Cu ajutorul calculatorului nostru poți compara produsele financiare oferite de unii dintre cei mai mari creditori de la noi rapid și ușor.
Mai mult, echipa Financer a petrecut mai bine de 8 ore realizând două tabele zicem noi complete, în care am reunit toate instituțiile financiare ce au în grila de oferte credite de nevoi personale fără garanții ipotecare, pe care le poți găsi aici.
Dacă ar fi să ne întrebi pe noi care este cel mai avantajos credit de nevoi personale din România la ora actuală, ți-am spune că produsul oferit de către CreditPrime este unul excelent, ce vine cu următoarele caracteristici:
- Credit rapid de până la 15.000 lei cu dobândă 0 pentru clienții noi
- Dobânzi zilnice cuprinse între 0.5 și 0.99 % pentru clienții existenți
- Plata instant a banilor indiferent de zile libere sau sărbători legale
- Linie de credit ce se poate prelungi până la 24 luni
Cum să alegi creditul de nevoi personale ideal
Alegerea unui credit de nevoi personale perfect adaptat condițiilor tale nu este un lucru foarte ușor, deoarece:
Dacă împrumuți mai mult decât ai nevoie
Vei ajunge ca la final de contract să plătești dobândă pentru niște sume care nu erau necesare, rezultând în costuri totale mai mari.
Unde mai pui că un credit mai mare vine automat cu rate mai mari și se poate ca, la un moment dat, să nu mai fi în stare să îți achiți datoriile, ceea ce duce la cu totul alte probleme.
Dacă împrumuți mai puțin decât ai nevoie
Costurile totale finale vor fi mai mici, însă se poate ca banii obținuți în urma respectivului produs financiar să nu îți fie suficienți și să trebuiască să apelezi la un alt credit pentru a suplimenta sumele lipsă.
Iată de ce considerăm că înainte de a accesa un credit de nevoi personale este esențial să treci prin următorii pași, pentru a fi sigur că alegerea pe care o faci este cea corectă:
1. Stabilește-ți situația financiară
Înainte de a te apuca să compari credite nevoi personale, ar trebui să știi exact ce vrei să obții de la un produs financiar.
În acest sens, te-ar ajuta dacă ți-ai răspunde la următoarele două întrebări:
Câți bani vreau să împrumut?
Care este suma pe care o pot plăti ca rată în fiecare lună, fără a-mi afecta prea puternic bugetul personal?
Amintește-ți mereu următoarea regulă: cu cât creditul este mai mare, cu atât și costurile lunare și, evident, finale vor fi mai mari.
Așadar, optează doar pentru un împrumut care să vină cu niște rate pe care să ți le poți permite.
Din acest punct de vedere te poate ajuta al nostru calculator credit nevoi personale de la partea de sus a articolului de față, care îți va prezenta exact ce sume lunare vei avea de achitat pentru un eventual împrumut.
2. Analizează atent DAE
DAE sau dobânda anuală efectivă este un indice prin intermediul căruia se exprimă costul total al unui instrument financiar, sub formă de procent.
Prin lege, toți creditorii sunt obligați să ofere valoarea DAE pentru fiecare produs financiar pe care îl au în portofoliu.
Astfel, prin intermediul acestui indice, vei putea face o comparație transparentă și directă a împrumuturilor oferite de diverse instituții.
În ceea ce privește costurile incluse în DAE, acestea sunt:
Rata dobânzii
Costurile inițiale ce trebuie plătite la primirea împrumutului: taxă de analiză dosar, comision de acordare etc.
Cost pentru interogarea Biroului de Credit
Comision de procesare
Toate taxele lunare sau anuale: comision de administrare, comision lunar aplicat la sold etc.
Prime de asigurări de viață sau de imobil, însă dacă valorile nu pot fi estimate de către creditor, atunci legea îi permite excluderea lor din DAE
Așadar, chiar dacă un credit este prezentat că vine cu o rată a dobânzii mică, de să zicem 7 % pe an, se poate ca după aplicarea tuturor celorlalte costuri și comisioane să rezulte un DAE mare.
De aceea, la acest pas, te sfătuim să fii foarte atent și să alegi doar acei creditori a căror dobândă anuală efectivă este mai mică. Desigur, asta dacă vrei să accesezi cel mai avantajos credit nevoie personale de pe piață.
Există și costuri care nu sunt incluse în DAE?
Ei bine, da. Legal, se poate ca anumite costuri să nu fie incluse în DAE. Dintre ele, pe lângă asigurările despre care am discutat puțin mai sus, mai putem aminti:
- Comisioanele datorate în caz de rambursare anticipată
- Comisioanele penalizatoare, în caz de depășire a anumitor termene de plată
- Costuri cu servicii adiționale, cum ar fi evaluarea imobilului sau a autovehiculului, costuri notariale etc.
3. Crește-ți ratingul de credit
De ceva timp, mai toate instituțiile financiare de la noi din țară se folosesc de ratingul de credit al fiecărui individ înainte de acordarea unui împrumut.
Astfel, atunci când aplici pentru un credit, ți se va face o analiză a bonității.
Cu alte cuvinte, ți se verifică salariul, datoriile active, scorul FICO, precum și istoricul din Biroul de Credit, pentru a se stabili dacă poți rambursa la timp ratele viitorului împrumut.
Cu cât primești rezultate mai bune în urma acestei evaluări, cu atât vei avea acces la sume mai mari, dar vei și putea negocia termenii contractuali în favoarea ta.
Dacă vrei să îți crești bonitatea, iată ce poți să faci:
Găsește o persoană care să fie co-platnic al creditului pentru are aplici
Un co-platnic este o persoană care se angajează să achite ratele lunare în cazul în care tu nu mai poți rambursa împrumutul.
Plătește-ți la timp ratele creditelor aflate în derulare
Indiferent că vorbim despre un credit nevoi personale 10 ani sau unul rapid, trebuie să ai grijă să îți achiți toate datoriile la timp. Altfel riști să îți fie afectat scorul FICO sau să ajungi în Biroul de Credit.
Încearcă să obții venituri suplimentare
Cu cât venitul lunar este mai mare, cu atât împrumutul de nevoi personale pe care îl vei putea accesa va fi mai mare.
Trucuri pentru a-ți crește scorul FICO
Persoanele care nu au avut în trecut un împrumut în derulare au un scor FICO mediu. Nici rău, dar nici grozav.
Asta înseamnă că nu se vor putea bucura chiar de cele mai bune condiții atunci când vor dori să aplice pentru un produs financiar, indiferent că vorbim despre credite nebancare pe 5 ani sau de unele ipotecare.
Din fericire, avem două trucuri pe care le poți folosi în avantajul tău, cu scopul de a-ți crește acest scor. Iată ce trebuie să faci:
Trucul 1 – folosește-te de creditele fără dobândă
- Ia un credit fără dobândă de aici, pentru care nu va trebui să plătești nici un leu în plus la rambursare, pe lângă suma împrumutată
- După 5 sau 10 zile, rambursează integral creditul
Trucul 2 – folosește-te de cardurile de cumpărături
- Deschide-ți un card de cumpărături de aici
- Achiziționează ceva în valoare de 1500 – 2000 lei, iar în 10 zile achită-ți datoria; dobânda va fi una modică, de 0.2 % pe zi
Folosind aceste tactici, nu doar că ți se va crea un istoric de creditare, dar acesta va fi și unul foarte pozitiv, dat fiind faptul că ți-ai rambursat anticipat creditele create.
4. Aplică în mai multe locuri
La partea de sus a acestei pagini vei putea compara credite nevoi personale oferite de unele dintre cele mai cunoscute instituții financiare de la noi din țară.
Vei putea observa costurile lunare și finale ale fiecărui produs în parte, alături de valoarea DAE.
Din păcate, oricât de mult am încerca să fim la curent cu toate modificările aduse de creditori asupra ofertelor proprii, câteodată lucrul acesta chiar nu este posibil.
Cum condițiile de creditare ale unora dintre împrumuturi sunt personalizate în funcție de rating-ul fiecărui individ, nu poți afla exact care sunt acestea decât completând cererea de aplicare.
Sfatul nostru este să completezi cât de multe astfel de cereri poți, la cât mai mulți creditori.
Vei primi apoi contractul de credit de la fiecare și doar analizându-le atent vei putea compara realmente condițiile de creditare ale ofertelor din portofolii.
Simpla aplicare pentru un credit nevoi personale și primirea către semnare a contractului nu atrage după sine nici un fel de obligație financiară.
Abia după semnarea actelor, trimiterea lor spre aprobare și virarea banilor în contul personal te poți considera client al respectivului creditor și vei avea de plătit dobândă pentru sumele utilizate.
Cel mai bun credit de nevoi personale în doar 5 pași
Dacă vrei să aplici pentru cel mai bun credit de nevoi personale, nu va trebui decât să urmezi cei 5 pași ce vor fi prezentați în continuare:
Folosește calculatorul de credit
Prin intermediul calculatorului ce se regăsește la partea de sus a paginii, fă o simulare credit nevoi personale. Alege suma de care ai nevoie și apasă butonul „Compară oferte”.
Totodată, apăsând „Editează căutarea” vei putea personaliza rezultatele calculatorului, astfel încât să rezulte doar acele oferte relevante pentru tine.
Analizează ofertele și alege-o pe cea mai bună
Indiferent dacă dorești credite mari sau mici, analizează ofertele rezultate și alege-o pe cea care ți se potrivește, apăsând butonul „Aplicare”.
Dacă dorești, vei putea citi o descriere a companiei făcută de noi, plus o mulțime de recenzii ale unor foști clienți ai acestora prin apăsarea logo-ului instituției.
Aplică pentru un credit de nevoi personale cu dobândă 0 de la Hora Credit
- Credite de până la 10.000 lei cu dobândă 0 pentru clienți noi
- Acordarea de împrumuturi inclusiv persoanelor rău-platnice
- Aprobare rapidă, chiar și la 15 minute de la accesare
- Creditor 100 % român
Alege criteriile viitorului împrumut pe site-ul creditorului
Vei fi automat redirecționat pe site-ul partenerului nostru ales de tine.
Aici vei avea posibilitatea de a alege mai multe criterii pe care dorești ca împrumutul tău să le respecte – valoare, rambursare și multe altele.
Completează-ți datele personale
După alegerea criteriilor, vei aplica efectiv pentru credit. În acest sens, va trebui să completezi un formular cu datele personale.
În funcție de creditor, tot la acest pas vei fi nevoit să încarci poze ale unor diferite documente – C.I, extras de cont, fluturaș de salariu sau de pensie ș.a.
Trimite cererea spre analiză
Ultimul pas este să îți trimiți cererea de împrumut și să aștepți să fi contactat de către cineva din partea instituției financiare.
De regulă, procesarea unor astfel de cereri nu ar trebui să dureze mai mult de câteva ore. Doar în cazuri excepționale vei avea de așteptat 24 – 48 ore.
Ce companii din România oferă credite de nevoi personale
Iată-ne ajunși și la tabelul despre care vorbeam în introducerea articolului.
Aici vei găsi toate companiile importante din România care oferă credit de nevoi personale la data actualizării articolului (noiembrie 2024).
Atenție, din tabel lipsesc societățile nou-înființate, întrucât nu știm cât de credibile sunt ele.
Și vom începe cu companiile de creditare private. Iată, deci, la ce condiții te poți aștepta de la un credit de nevoi personale acordat de IFN-uri:
Iată și care vor fi condițiile cu care vor veni creditele de nevoi personale oferite de top 10 bănci din România:
* Pentru toate instituțiile prezentate, am ales ca exemplu dobânda fixă standard pentru un credit de nevoi personale fără garanție oferit clienților noi.
Cu toate acestea, mare parte a creditorilor vin cu oferte mai mici cu până la 1 – 1.5 puncte procentuale dacă vii cu salariul la ei, îți faci o asigurare de viață, refinanțezi un împrumut existent ș.a.m.d.
Este mai avantajos un IFN credit decât unul bancar?
Nu am putea spune sigur care variantă este mai avantajoasă – un credit de nevoi personale nebancar sau bancar.
Cert este că atât unul cât și celălalt va veni cu propriile avantaje, cât și dezavantaje, pe care le vom expune în continuare, iar apoi te vom lăsa să tragi singur concluziile.
Avantajele unui credit de nevoi personale de la IFN-uri vs bancă
Credem că am expus foarte bine toate avantajele pe care IFN-urile le au față de bănci în poza de mai jos, așa că nu te vom mai plictisi cu mai mult text:
Avantajele unui credit de nevoi personale bancar vs IFN
Sumele pe care le poți obține sunt mult mai mari. Așa cum poți observa și din tabelul de mai sus, există bănci care oferă credite de nevoi personale de până la 250.000 lei.
Dobânzile sunt mult mai bune. Atât rata dobânzii cât și DAE sunt chiar și de trei ori mai mici în cazul băncilor comparativ cu cele oferite de IFN-uri.
Poți beneficia de o reducere a dobânzii standard în anumite condiții. Spre exemplu, dacă îți muți salariul la banca cu care decizi să colaborezi sau dacă îți faci o asigurare de invaliditate/șomaj în favoarea băncii.
Perioade de rambursare mai mari. Nu multe sunt IFN-urile care oferă credite de nevoi personale pe 5 ani, însă în cazul băncilor, toate au ca standard aceste 60 luni drept perioadă maximă a împrumutului.
Ce este un credit de nevoi personale?
Ei bine, aceste împrumuturi nu sunt altceva decât niște produse financiare prin intermediul cărora persoanele fizice pot accesa, atunci când au nevoie, anumite fonduri de la bănci sau IFN-uri.
Ele reprezintă, de departe, cea mai căutată formă de creditare de la noi din țară.
În ceea ce privește popularitatea, depășesc lejer toate celelalte tipuri de împrumut, la un loc – credite rapide, credite fără adeverință de venit, credite până la salariu etc.
Motivul popularității acestor credite nevoi personale este lesne de înțeles: pentru a le accesa, nu trebuie să vii cu garanții bancare, iar sumele împrumutate pot fi cheltuite după bunul plac al beneficiarului.
Este drept că există și instrumente financiare ce vin cu costuri ceva mai mici, cum ar fi acele creditele ipotecare, imobiliare sau cele de nevoi personale cu garanții bancare.
Însă banii obținuți prin intermediul lor nu pot fi cheltuiți decât în anumite scopuri bine determinate, ori pentru sumele respective va trebui să girezi cu bunuri personale.
Informații importante despre credite de nevoi personale
- Rata dobânzii. Dobânda anuală pornește de la 7 % și poate ajunge până la 365 %.
- Perioada de rambursare. Maturitatea creditelor este cuprinsă între 2 luni și 5 ani.
- Fără garanții bancare. Pentru împrumuturile prezentate aici nu trebuie să vii cu garanții bancare.
Optând pentru cea mai ieftină variantă existentă pe site-ul nostru, vei economisi până la 310 % pe an!
Cum să economisești 2.039,00 Lei cu un credit
Diferența de preț pentru un credit de 3.000,00 Lei pe 90 zile este de 2.039,00 Lei.
Cine poate aplica pentru un credit nevoi personale?
Prin intermediul site-ului nostru, vei putea accesa chiar și credite nebancare pe 5 ani, însă va trebui să îndeplinești următoarele condiții.
Te rugăm să fii atent la ele, pentru că anumite aspecte pot diferi de la un creditor la altul:
Vârstă. De obicei, vei putea aplica pentru un credit de nevoi personale după ce ai împlinit 18 ani. Există, totuși, creditori ce cresc această vârstă minimă la 21 ani.
Locul de reședință. Pentru a putea împrumuta bani din România, trebuie ca beneficiarii să fie cetățeni români.
Ocupație. Companiile pe care le vei întâlni pe site-ul nostru nu necesită să faci dovada unui loc permanent de muncă.
Venit minim. Trebuie să ai un venit minim lunar net de cel puțin 400 – 700 lei.
Sursa venitului. Venitul lunar poate proveni din chirii, dividende, pensie, salariu, drepturi de autor etc.
Biroul de credit. Chiar și persoanele care se regăsesc pe listele Biroului de Credit vor putea aplica pe site-ul nostru pentru un credit nevoi personale IFN.
De ce acte ai nevoie?
În ceea ce privește actele de care vei avea nevoie pentru a putea accesa un împrumut nevoi personale, lucrurile diferă destul de mult de la o companie la alta.
Cu toate acestea, în general va trebui să:
Oferi o copie a unui act de identitate valabil
Furnizezi un extras de cont care să ateste faptul că ai un venit minim lunar
Completezi o cerere de împrumut cu datele tale personale și suma de care ai nevoie
Ai grijă să nu fii înșelat!
Așa cum ai citit până acum, obținerea unui împrumut nevoi personale online se realizează destul de simplu. Tocmai de aceea, trebuie să ai grijă să nu fii înșelat.
Există o mulțime de persoane rău-voitoare, care se pot folosi de nevoia ta urgentă de bani, pentru a-și aduce câștiguri financiare personale importante.
Așadar, evită să împrumuți bani de la firme care nu îți cer cartea de identitate sau o adeverință de venit.
Totodată, dacă ți se solicită plata în avans a vreunei sume, indiferent de valoarea ei, cel mai probabil compania cu care ești în contact are ca scop înșelarea ta.
De preferat ar fi să iei legătura numai cu creditori cunoscuți, pentru a evita astfel de situații.
Multe dintre firmele de încredere pot fi întâlnite și pe site-ul nostru, în partea de sus a acestui articol.
Împrumută-te responsabil
Este drept că de când cu criza economică ce a lovit țara noastră acum mai bine de 10 ani, este tot mai greu să accesezi împrumuturi clasice, prin intermediul băncilor.
Ca o soluție la această situație, ai mai nou Instituțiile Financiare Nebancare, al căror regim de creditare este mai relaxat și mai simplu de accesat.
Dar chiar și așa, înainte de a aplica pentru un credit nevoi personale IFN, asigură-te că deții toate informațiile de care ai nevoie:
Care este rata lunară?
Pe ce perioadă se va derula creditul și dacă vei putea mări acest timp, în caz de imposibilitate de plată într-una dintre luni?
Care este dobânda finală a împrumutului?
Vei putea face rost de bani în fiecare lună pentru a achita creditul?
După ce afli răspunsul la toate aceste întrebări, aplică la una dintre firmele prezentate pe site-ul nostru pentru un împrumut.
Întrebări despre credite nevoi personale
Cine poate accesa un credit nevoi personale?
Ca să poți aplica pentru un împrumut nevoi personale, trebuie să îndeplinești câteva condiții, după cum urmează: să ai minim 18 ani, să fii cetățean român, să ai o C.I valabilă, să faci dovada unui venit constat lunar de minim 400 lei.
Mă costă ceva să aplic pentru un astfel de credit?
Nu. Pe Financer.com poți aplica la cât de multe instituții financiare dorești gratuit și fără să fii obligat în vreun fel să accepți oferta lor. Abia după ce semnezi contractul de credit propus de către creditor, iar banii să îți sunt trimiși în cont vei putea fi considerat client al acestora.
În cât timp se aprobă un credit de nevoi personale?
Cele mai multe dintre companii vor încerca să aprobe chiar în aceeași zi aplicația ta. În cazul în care lucrul acesta nu este posibil, în cel mult 24 – 48 ore vei primi cu siguranță un răspuns.
Cum pot rambursa un credit de nevoi personale?
Creditele de nevoi personale se caracterizează prin faptul că vin cu rate lunare fixe. Aceste rate pot fi trase automat din contul tău bancar la fiecare dată scadentă, ori vei putea vira tu suma respectivă în contul instituției financiare. Decizia îți aparține.
Îmi pot extinde perioada de creditare?
Da, la majoritate instituțiilor financiare vei putea majora perioada de valabilitate a împrumutului. Ține cont, totuși, că cu cât creditul se va întinde pe o perioadă mai lungă, cu atât acesta va acumula dobânzi mai mari.
Pot folosi banii obținuți așa cum doresc?
Da. Fie că ai nevoie de bani pentru a-ți achita anumite datorii, pentru a renova casa sau pentru a achita o excursie de mult așteptată, un credit nevoi personale este alegerea potrivită. Firmele creditoare nu îți vor pune întrebări cu privire la modul în care vor fi utilizate sumele împrumutate.
Este sigur să accesez un credit nevoi personale online?
Toate companiile care apar pe site-ul Financer.com oferă împrumuturi în condiții verificate. Toate informațiile tale personale sunt confidențiale și în siguranță, neexistând riscul de a fi transmise mai departe fără acordul tău.
Creditorii sunt reglementați de către BNR și funcționează sub atenta lor supraveghere, iar pe pagina noastră vei putea citi câteva recenzii ale unor persoane ce s-au folosit de serviciile lor în trecut.
Câte luni trebuie să ai lucrate pentru un credit de nevoi personale?
Depinde foarte mult de creditor și de suma de bani de care ai nevoie. Cel mai sigur ar fi să aplici abia după ce au trecut trei luni de la angajare, de preferat după un an.
Ce salariu îți trebuie pentru un credit de nevoi personale?
De regulă trebuie să ai un venit minim lunar constant de 400 lei.
SUMAR
- Compară întâi. Numai comparând ofertele cu care vin principalele instituții financiare din țara noastră, poți avea garanția că ai ales cel mai bun credit nevoi personale de pe piață. Financer te poate ajuta în acest sens.
- Trimite cât mai multe cereri de împrumut. Cu cât trimiți mai multe cereri, cu atât vei avea mai mari șanse să obții o ofertă mai bună. Amintește-ți că simpla solicitare a unui credit nu atrage după sine acceptarea automată a ofertei.
- Semnează contractul de credit pe care îl consideri cel mai avantajos. Abia după ce semnezi contractul de împrumut și îl trimiți înapoi creditorului poți fi considerat client al acestuia.
- Mărește-ți scorul FICO. Cu cât ai un scor mai bun, cu atât dobânzile la credite vor fi mai mici. Iar pentru asta, îți sugerăm să iei credite fără dobândă sau carduri de credit și să îți achiți la timp datoriile.
Accesează un credit nevoi personale chiar astăzi!
Așadar, ai nevoie de bani? La partea de sus a acestei pagini ai un calculator credit nevoi personale care te va ajuta să compari ofertele unor mari creditori din România.
Analizează opțiunile disponibile și alege cel mai bun împrumut pentru nevoile tale.
Fă rost de bani chiar azi!
Scapă de problemele financiare pe care le ai prin intermediul unui credit nevoi personale de până la 10.000 lei oferit de cei de la Hora Credit.
Tot ce trebuie să faci este să apeși butonul de mai jos: