4.3
rating_light-greenrating_light-greenrating_light-greenrating_light-greenrating_light-green

 

Dobândă și costuri

rating_bluerating_bluerating_bluerating_bluerating_blue

Flexibilitate și condiții

rating_light-greenrating_light-greenrating_light-greenrating_light-greenrating_light-green

Site web și funcționalitate

rating_light-greenrating_light-greenrating_light-greenrating_light-greenrating_light-green

Suport și servicii

rating_light-greenrating_light-greenrating_light-greenrating_light-greenrating_light-green
Caracteristici
  • Retrageri gratuite de la ATM de până la 7500 lei/ lună folosind un card Revolut
  • Taxe lunare ce pornesc de la 0 lei și care ajung până la 260 lei
  • Posibilitatea atașării a până la cinci conturi Junior
  • Fondurile clienților sunt asigurate în limita a 100.000 Eur
Avantaje și dezavantaje
  • Cea mai importantă instituție bancară fintech de la noi
  • Cel mai bun curs la schimburile valutare
  • Oferă posibilitatea de a investi în diverse produse financiare
  • Nu oferă acces la anumite servicii tipice băncilor clasice

Revolut păreri și recenzie completă decembrie 2024

Sunt mai bine de 4 ani de când echipa Financer a scris pentru prima dată o recenzie Revolut și chiar ceva mai mult de atât de când autorul acestui review folosește fintech-ul drept principala instituție bancară pentru viața de zi cu zi.

Acesta este și motivul pentru care tot ceea ce urmează să citești va avea o notă ceva mai personală. Sper să îți fie de folos.

Fără alte cuvinte de introducere, iată ce vei putea citi în continuare:

Însă până atunci, îți voi prezenta, pe scurt, principalele caracteristici de care se bucură cei care își fac un card Revolut:

Revolut – privire de ansamblu
Creare cont cu IBAN 0 lei
Creare cont business cu IBAN 0 lei
Taxă lunară administrare cont 0 lei cont Standard, 14.99 lei cont Plus, 29.99 lei Cont Premium, 54.99 lei cont Metal și 260 cont Ultra
Țări în care poți deschide un cont Spațiul Economic European + Elveția, Canada, Australia, Singapore, Japonia, SUA, India, Brazilia, Africa de Sud
În câte monede poți deschide conturi IBAN 28 – AED, AUD, BGN, CAD, CHF, CZK, DKK, EUR, GBP, HKD, HUF, ILS, ISK, JPY, MXN, NOK, NZD, PLN, QAR, RON, RSD, SAR, SEK, SGD, THB, TRY, USD, ZAR
Costuri la plata cu cardul 0 lei, indiferent de țară (dacă nu deții moneda respectivă, se efectuează schimb valutar automat)
Comision schimb valutar 0 lei în limita a 5000 lei/lună pentru conturile Standard (nelimitat pentru Premium, Metal și Ultra), apoi de la 0.5 % + 1 % în week-end, indiferent de planul tarifar
Comision retragere ATM 0 lei în limita lunară de 800 lei pentru Standard și Plus, 1600 lei pentru Premium, 3000 lei pentru Metal și 7500 lei pentru Ultra, apoi 2 %
Limită retragere ATM 3000 Eur sau echivalent în 24 ore
Limită la plata cu cardul Nu există o limită oficială pentru plata cu cardul
Tipuri de card Mastercard și Visa
Numărul maxim de carduri fizice legate contului 2
Carduri virtuale Da, în limita a maxim 5 pe lună
Carduri de unică folosință Da, în limita a 5 carduri generate pe zi
Compatibil cu Apple Pay și Google Pay Da
Funcția de trading Da, poți tranzacționa acțiuni (inclusiv fracționare), bunuri și criptomonede

În același timp, poți beneficia de libertatea de a cheltui și de a transfera bani în străinătate, cotații interbancare pentru schimburi valutare și un card cu un design atractiv și extrem de inovativ.

Totul cu costuri lunare fixe ce pornesc de la 0 lei!

Fă-ți un cont Revolut acum și beneficiezi de un bonus de 50 lei

Grație parteneriatului pe care Financer îl are cu Revolut, cei care își deschid un cont nou folosind link-ul nostru de afiliere primesc un bonus de 50 lei.

Mai mult decât atât, te bucuri și de trei luni de Premium gratis, ce pot fi activate oricând dorești tu.

Ce mai aștepți? Apasă butonul de mai jos și deschide-ți un cont Revolut acum!

Disclaimer – în această recenzie Revolut nu vei citi doar o înșiruire a serviciilor oferite de instituția ce a revoluționat modul în care românii fac banking, așa cum probabil te-au obișnuit alte site-uri.

Sigur, și acestea vor fi prezente, dar vei avea acces și la opiniile mele personale, dificultățile pe care le-am avut de înfruntat, precum și avantajele notabile pe care le-am constatat în cei aproape cinci ani de utilizare zilnică a contului bancar.

Avantaje Revolut

M-am gândit să începe recenzia prin a prezenta 10 din principalele avantaje cu care vine platforma, avantaje care vor fi ulterior dezvoltate ceva mai amplu fiecare în parte:

Plăți și retrageri monetare cu costuri 0

Prin intermediul unui Revolut card, fie că vorbim de varianta virtuală sau fizică, vei putea face plăți în peste 120 de monede, fără să achiți taxe ori comisioane.

În plus, te vei putea bucura de o conversie valutară la cursuri reale, interbancare, astfel că nu vei pierde bani nici din paritatea supraestimată.

Cum funcționează sistemul?

Extrem de simplu: atunci când îți instalezi aplicația și devii utilizator, ți se deschide automat un cont în Euro. Ulterior, îți poți deschide tu conturi separate pentru una din cele 28 monede disponibile.

Dacă ești din România, începând din noiembrie 2020, contului tău îi poate fi atribuit și un IBAN Revolut în lei.

Contul românesc este găzduit de cei de la Libra Bank, dar gestionat tot de către fintech-ul britanic.

Din aceste conturi, vei putea efectua plăți online, prin POS și retrage numerar* în peste 150 țări, indiferent de monedă, fără să ți se perceapă vreun comision.

Însă trebuie să menționez aici că în funcție de tipul de cont pentru care optezi, ți se vor impune niște limite cu privire la sumele maxime pe care le vei putea retrage gratuit:

Tot ce depășește aceste limite este taxat cu 2 % (min. 5 lei în cazul conturilor Standard și Plus).

Retragerile de numerar din timpul week-end-ului și a sărbătorilor legale sunt taxate cu un comision de 2%, indiferent de planul tarifar sau dacă a fost sau nu atinsă limita maximă de retragere.

Dar mai multe despre aceste limite vei putea citi într-un capitol dedicat fiecărui tip de cont în parte, din continuarea articolului.

* Pentru retrageri de numerar și plățile POS, vei avea nevoie de un card Revolut fizic.

Comandă card Revolut gratuit acum

Cel mai bun curs valutar de pe piață

Indiferent de moneda de care ai nevoie, prin intermediul unui cont Revolut este extrem de simplu să schimbi bani.

Totul ce ai de făcut este să optezi pentru funcția de schimb valutar, să alegi moneda pe care vrei să o vinzi și cea pe care vrei să o cumperi, valoarea tranzacției, iar apoi, prin apăsarea butonului albastru, operațiunea va fi efectuată.

Valoarea cursului valutar este cel interbancar, la care se adaugă un spread de 0.6 %.

Poți ține în cont și schimba 35 monede în doar câteva secunde și beneficiezi de cel mai bun curs valutar, la cotații interbancare.

Pentru conturile Standard și Standard Plus, vei avea schimburi valutare gratuite în limita a 5.000 lei pe lună. Tot ce este peste, va fi taxat cu 0.5 %.

Utilizatorii Premium, Metal și Ultra nu au limită în ceea ce privește schimburile valutare gratuie din timpul săptămânii.

În cazul tranzacțiilor realizate în timpul week-end-urilor, ți se va percepe un comision de 1 %, indiferent de planul tarifar.

Revolut card – ideal pentru cei ce călătoresc în afara țării

Așa cum îți poți imagina, mare parte a conaționalilor noștri au ales să își facă un cont datorită acestui curs valutar avantajos despre care am vorbit mai devreme.

Dacă și ție îți place să călătorești peste hotare, fără îndoială că un asemenea card de debit îți va fi de mare ajutor.

Nu va mai trebui să cumperi monede străine cu lei la plecarea din țară sau odată ajuns în locul de destinație. Nu mai riști să dai de case de schimb valutar care să perceapă comision ascuns. Scapi de problema banilor cash.

Fără să ai nicio grijă poți face plata cu Revolut în străinătate. Ai un card acceptat de majoritatea băncilor din lume, prin intermediul căruia nu doar că vei putea efectua plăți la POS-uri, dar vei putea și retrage, gratuit, valută de la ATM-uri.

Da, ai citit bine, cu cardul Revolut, dacă ești, să zicem, în Bulgaria și faci o retragere de numerar, banii primiți de la bancomat vor fi Leva. Totul cu cost 0 din partea ta, dacă ești în limitele impuse de planul tarifar ales.

Aici cred că ar fi bine să îți dau un sfat: când ești plecat din țară fii atent la monetar și schimbă suficienți bani înainte de a veni weekend-ul.

De ce spun asta? Pentru că nu vrei să te trezești sâmbătă sau duminică fără moneda locală și să trebuiască să faci schimb valutar atunci deoarece în primul rând vei avea parte de un curs foarte mic și, pe de-asupra, vei mai avea și de achitat comisionul de 1 % de care vorbeam mai sus.

Retragerile de numerar în week-end ar trebuie să fie complet interzise, deoarece vin cu costuri de 2 %.

Transferuri bancare la costuri decente

Acum doi ani am fi spus că cei care au de efectuat transferuri bancare internaționale pot scăpa de toate costurile aferente acestora prin deschiderea unui cont Revolut Premium sau Metal.

La vremea respectivă, deținătorii acestor planuri tarifare beneficiau de un număr nelimitat de transferuri bancare gratuite, indiferent de monedă, cont, sau țara beneficiarului.

Ei bine, între timp lucrurile s-au schimba din acest punct de vedere. Iată, deci, ce condiții se aplică în ziua de astăzi:

  • Indiferent de planul tarifar, poți trimite lei sau euro către orice cont, fără cost, pe teritoriul țării sau în Spațiul Economic European

  • Conturile Standard și Standard Plus vin cu cele mai mari costuri de transfer

  • Cei cu conturi Premium beneficiază de o reducere de 20 % față de cele aplicate conturilor Standard

  • Cei cu conturi Metal beneficiază de o reducere de 40 % comparativ cu costurile standard

  • Cei cu conturi Ultra au un număr nelimitat de transferuri internaționale gratuite

  • Transferurile către clienții Revolut sunt gratuite, indiferent de țară sau monedă

Prin transfer internațional se înțelege transferul de bani în conturi ce nu fac parte din Spațiul Economic European și/ sau în alte monede în afară de lei sau euro.

În ceea ce privește tarifele standard amintite anterior, acestea sunt cuprinse între 1.5 lei și 25 lei pentru plățile către conturi internaționale, în funcție de moneda dorită.

Avantajul este că vei fi atenționat în legătură cu valoarea comisionului înainte de a face un transfer bancar și apoi ai posibilitatea de a accepta sau nu efectuarea tranzacției.

Revolut Bank

card revolut pareri
Captură ecran din anul 2021, când ni se solicita trecerea la Revolut Banking

Revolut a devenit oficial bancă în România în martie 2021.

Ca atare, Revolut Bank este recunoscută de către BNR, oficial, drept o instituție bancară.

Iar asta înseamnă că, începând din martie 2021, banii din conturi sunt asigurați conform Fondului de Garantare din Lituania (țara emitentă a licenței bancare), în limita a 100.000 Eur per individ.

Azi, tu nu trebuie să faci nimic pentru a beneficia de aceste asigurări, dar în 2021 aveam opțiunea fie de a trece la banca Revolut, fie de a ne închide contul în caz că nu eram de acord cu noile politici (după cum vezi și în poza de mai sus).

Aplicație disponibilă și în limba română

După câțiva ani în care aplicația era disponibilă doar în limbi de circulație internațională, iată că, în sfârșit, cei din conducere s-au gândit și la noi.

De altfel, nici nu ne miră traducerea acesteia în română, întrucât suntem a doua țară ca număr de utilizatori la nivel mondial, după Marea Britanie, având peste 2 milioane utilizatori activi.

Posibilitatea de a invest în acțiuni, ETF-uri, bunuri și criptomonede

Vezi ce bine mi-au mers investițiile pe Revolut? :/

Revolut îți oferă posibilitatea de a investi în acțiuni (inclusiv fracționare), bunuri, mai nou ETF-uri și criptomonede, începând de la doar un dolar.

Poți să alegi din peste 1700 instrumente financiare (1500 acțiuni, 100 ETF-uri, 100+ monede virtuale, aur, argint și platină), să urmărești performanța lor și să primești notificări când acestea ating prețurile dorite.

Tu ești deținătorul acțiunilor (întregi) cumpărate, iar tranzacționarea se face prin intermediul unei părți terțe, un broker omologat care garantează investițiile în acțiuni în limita a 500.000 USD per cont investițional.

Mai mult decât atât, beneficiezi și de un număr de tranzacții gratuite pe lună, în funcție de planul tarifar, astfel:

  • Standard – 1 gratuită, apoi 0.25 % per tranzacție, min. 5 lei

  • Plus – 3 gratuite, apoi 0.25 % per tranzacție, min. 5 lei

  • Premium – 5 gratuite, apoi 0.25 % per tranzacție, min. 5 lei

  • Metal – 10 gratuite, apoi 0.25 % per tranzacție, min. 5 lei

  • Ultra – 10 gratuite, apoi 0.12 % per tranzacție

În ceea ce privește tranzacțiile cu criptomonede, acestea sunt taxate cu 1.49 %, 0.99 % sau 0.49 % din valoarea lor, în funcție de tipul de cont ales.

Din păcate, ca aspect negativ aici trebuie să amintesc că tu nu ești deținătorul monedelor virtuale cumpărate, ci Revolut este. Tu ești doar beneficiarul lor, ai dreptul la schimb și transferul lor, dar nu le deții tu efectiv, cum se întâmplă pe Binance.

Asigurări pentru planurile Premium, Metal și Ultra

Deținătorii planurilor tarifare superioare (nu cei cu conturi Standard și Plus) beneficiază de o serie de asigurări, unele dintre ele deloc de neglijat:

AsigurarePremiumMetalUltra
De călătorie medicală inclusă?Da, în limita a 10 mil/anDa, în limita a 10 mil/anDa, în limita a 10 mil/an
La achiziții cu cardulDa, în limita a 2500 Eur/ anDa, în limita a 10000 Eur/ anDa, în limita a 10000 Eur/ an
La anularea călătoriilor și a evenimentelor
La pierderea bagajuluiDa, în limita a 1000 EurDa, în limita a 1000 EurDa, în limita a 1000 Eur
La practicarea sporturilor de iarnă
Suplimentară la închirierea de mașiniDa, în limita a 2000 EurDa, în limita a 2000 Eur
De răspundere civilă

Cashback la plata cu cardul

Primești reduceri sub formă de cashback pentru tranzacțiile cu cardul în cadrul magazinelor partenere ce pot ajunge până la 10 % (spre exemplu cum sunt Stays și Experience).

În plus, conturile Metal și Ultra oferă utilizatorilor cashback pentru tranzacțiile cu cardul care se calculează în felul următor:

  • 0.1 % din valoarea netă a tranzacțiilor efectuate în interiorul Europei

  • 1 % din valoarea netă a tranzacțiilor efectuate în afara Europei

Dar există o limitare și aici – valoarea maximă lunară a cashback-ului nu poate depăși valoarea planului tarifar, în speță 54.99 lei pentru utilizatorii Metal și 260 lei pentru cei Ultra.

Credit de nevoi personale de până la 200.000 lei

Mai nou, prin intermediul aplicației poți accesa un credit Revolut de până la 200.000 lei cu dobânzi fixe ce pornesc de la 7.99 % pe an.

Împrumutul este unul de nevoi personale și vine cu condiții foarte asemănătoare cu cele oferite de instituțiile bancare de la noi pentru produse similare, net superioare celor oferite de IFN-uri.

Însă accesarea unui împrumut Revolut nu este chiar pentru oricine – trebuie să ai un istoric de creditare perfect, un venit minim lunar înregistrat la ANAF, iar ratele tuturor împrumuturilor pe care le ai, adunate, să nu depășească 40 % din veniturile lunare nete.

Cred că pot aminti aici că deja, la puțin mai bine de un an de la lansare, Revolut a oferit credite în România de peste 1.3 miliarde lei.

Credit de refinanțare Revolut

Începând cu aprilie 2024, conaționalii noștri pot, în premieră mondială, aplica pentru un credit de refinanțare prin Revolut.

Împrumutul este unul negarantat, cu sume maxime ce pot fi oferite de 200.000 lei și dobânzi fixe care pornesc de la 6.99 % și care pot ajunge până la 15.99 %.

Pot fi refinanțate alte credite de nevoi personale, carduri de credit/ cumpărături sau descoperirile de cont (overdraft-urile).

Cardul Revolut, avantajul suprem

Dacă mă întrebi pe mine, cel mai mare avantaj cu care vine fintech-ul este fix acest card Revolut care efectiv a revoluționat modul în care oamenii fac banking și a determinat multe bănci de la noi să își regândească puțin abordarea.

Și nu, nu mă refer aici la design-ul pe care ți-l poți personaliza după bunul plac, cardurile care sunt fabricate din metal în cazul celor cu respectivul plan tarifar ori chiar cele din aur sau platină pentru care va trebui să plătești în plus.

Ci la funcționalitatea lui, la multele avantaje cu care vine și care vor fi prezentate detaliat pentru fiecare cont în parte aici.

Probleme Revolut

M-am gândit ca, în loc de dezavantajele platformei, să prezint principalele probleme cu care se confruntă cei care au conturi Revolut active.

Și, sigur, să îți povestesc și cam care au fost situațiile mai nefaste peste care am dat eu și cum le-am rezolvat.

Iată ce vei putea citi:

  • Blocare bani Revolut

  • Costuri mari în timpul weekend-ului

  • Nu ai acces la unele servicii oferite de băncile clasice

  • Serviciul Relații Clienți greoi și indisponibil în limba română

  • Refuzarea deschiderii unor conturi în anumite cazuri

  • Străbați pași suplimentari când vrei să faci transferuri mari

Blocare bani Revolut

probleme card revolut
Două posibile mesaje pe care le vezi atunci când ai contul Revolut blocat

De departe cea mai întâlnită problemă pe care am văzut că au raportat-o utilizatorii este aceea în care Revolut îți blochează banii atunci când observă că o sumă mai mare este transferată în contul tău.

Și eu m-am confruntat cu o astfel de situație acum ceva timp când doream să îmi cumpăr un apartament și m-am împrumutat de anumite sume ceva mai consistente de la niște rude.

Automat contul a fost blocat de Revolut și mi s-au cerut explicații ale apariției banilor în cont. Mai mult decât atât, pentru deblocarea contului a trebuit ca persoanele ce mi-au transferat banii să facă dovada sumelor.

Sigur, noi nu am avut nicio problemă, întrucât banii proveneau din surse legale și, după trimiterea unor copii ale extraselor de cont care să justifice veniturile rudelor mele, contul Revolut mi-a fost deblocat.

Dar trebuie să recunosc că a fost o experiență extrem de neplăcută, iar faptul că am avut banii blocați cam două săptămâni m-a stresat extrem de tare.

Ce poți învăța tu din experiența mea:

  • Gândește-te, din start, că banii îți pot fi blocați

    În primul rând, înainte de a transfera sume mai mari în contul Revolut, gândește-te că aceștia pot fi blocați, iar accesul la ei poate fi redobândit după câteva săptămâni.

    Ca atare, dacă ai nevoie să faci un schimb valutar ceva mai mare relativ urgent, fii cu băgare de seamă.

  • Asigură-te că poți face dovada banilor primiți

    După cum spuneam, dacă ai banii blocați de Revolut, ți se va cere să faci dovada lor.

    Asta înseamnă că persoana care ți-a trimis fondurile respective trebuie să aibă ceva acte doveditoare pentru ei: contracte de vânzare-cumpărare, contract de muncă, extrase de cont etc.

    În caz contrar riști ca sumele respective să îți rămână blocate luni întregi și, sincer, nu știu să îți zic cum îi mai poți recupera.

  • Găsește pe cineva care să scrie bine în engleză

    Ei bine, da, aici este un alt punct minus pe care aplicația îl are (ce va fi tratat separat puțin mai jos): pentru a rezolva orice problemă Revolut va trebui să știi să scrii în engleză, întrucât serviciul relații clienți nu este disponibil și în română.

    Deci, dacă și tu ai fondurile blocate și vrei să intri în posesia lor, asigură-te ori că știi să vorbești bine engleză, ori că găsești pe cineva care să te ajute.

    În prezent, cred că și ChatGPT îți poate fi de folos în acest sens.

  • Fii foarte explicit în discuțiile cu cei de la relații clienți

    Te-ar putea ajuta ca, înainte de a începe să scrii în chat care este problema cu care te confrunți, să îți faci un mic discurs în prealabil într-un fișier de pe telefonul mobil și să copiezi totul în chat odată ce intri în legătură cu un operator.

    În felul acesta, câștigi timp, ești mai explicit și, automat, speța ta este rezolvată mai repede.

  • Nu te speria, totul se va rezolva

    Știu că este mai ușor de zis decât este de făcut, dar încearcă să nu te sperii, să nu te superi și să te încurajezi că totul se va rezolva.

    Blocarea banilor este un lucru oarecum normal pentru Revolut. Compania o face pentru că este obligată de către instituțiile care au acreditat-o, astfel încât să combată efectul de spălare a banilor.

    Înțelege că nu este neapărat alegerea lor, ci factori externi îi determină să o facă.

    Dar îți zic asta din proprie experiență: dacă poți face dovada banilor, cu toate că vei avea de așteptat câteva zile, poate chiar săptămâni, la un moment dat sumele îți vor fi deblocate.

Costuri mari în timpul weekend-urilor și a zilelor libere naționale

Pe cât de mult îmi place Revolut, pe atât de tare mă deranjează folosirea serviciilor lor în timpul weekend-urilor și al zilelor libere naționale.

Trebuie să fii foarte atent și să îți gestionezi foarte bine fondurile astfel încât să eviți suprataxarea.

Iată cum am învățat să fac eu asta:

  • Schimburile valutare le fac mereu în timpul săptămânii

    Nu contează care ar fi motivul, dar dacă am de cheltuit o altă monedă în afară de cea în care îmi câștig veniturile, mă asigur că am suficientă valută schimbată înainte de a veni weekend-ul.

    În felul acesta evit mark-up-ul aplicației de 1 %, indiferent de planul tarifar precum și cursul valutar total dezavantajos.

  • Fără retrageri valutare în weekend

    Aceeași practică, nu scot bani de la ATM sâmbătă, duminică sau de sărbători legale. Și dacă nu am cash, asta este, mă duc doar la magazine care acceptă plata cu cardul.

    Astfel, evit suprataxarea de 2 %, care se aplică indiferent dacă limita de retragere valutară a fost sau nu atinsă pe luna respectivă.

Nu ai acces la unele servicii oferite de băncile clasice

Chiar dacă, mai nou, ai acces la Revolut credit, aplicației tot îi lipsesc pentru clienții români funcții precum depozite bancare, cecuri, descoperiri de cont sau ordine de plată.

Nu există încă o bancă Revolut fizică la noi în țară unde să poți să faci operațiuni la ghișeu de tipul depunere sau retragere numerar.

Dar, poate cel mai dureros este faptul că nu îți poți retrage gratuit de la ATM-uri toți banii din cont, dacă asta ai dori să faci.

Sigur, la ultima speță există o variantă: îți deschizi un cont în lei/ euro la orice altă bancă, transferi din Revolut în contul respectiv sumele pe care vrei să le scoți și folosești ATM-ul instituției emitente pentru a retrage numerar.

Dar această operațiune vine cu alte bătăi de cap și, probabil, costuri (contul în euro sigur ar avea costuri fixe de administrare).

Serviciul Relații Clienți greoi și indisponibil în limba română

Dacă mă întrebi pe mine, modul de gestionare a plângerilor și problemelor clienților este un mare dezavantaj în ceea ce privește Revolut vs băncile tradiționale.

Este normal ca, din când în când, să se ivească situații în care să ai nevoie de asistența unui angajat din partea insituției bancare cu care colaborezi.

Din păcate, în cazul Revolut, lucrul acesta îl poți face doar prin funcția chat, deci doar prin scris, excepție făcând conturile Ultra care au și un număr preferențial unde pot suna pentru a-și rezolva problemele.

Se intră destul de greu în conversație cu o persoană reală și chiar și atunci când o faci, operatorul se poate să se schimbe de câteva ori până îți vei soluționa speța și nu de puține dăți tu va trebui să reiei de la început toată discuția.

Și chiar mai mult decât atât, chat-ul nu este disponibil în limba română, sau, cel puțin, nu era ultima dată când am avut eu nevoie de ajutor.

Ca atare, dacă nu stăpânești bine limba engleză sau alta de circulație internațională, se poate să stai cu ale tale probleme Revolut nerezolvate mult și bine.

Refuzarea deschiderii unor conturi în anumite situații

Recunosc că nu m-am lovit de situația asta personal, dar am tot citit în recenziile oamenilor că, pentru unii, Revolut refuză să deschidă conturi, indiferent de cât de multe ori ar încerca aceștia să o facă.

Pesemne, persoanele în cauză nu se știu să fie pe vreo listă neagră sau să fie urmăriți/ anchetați pentru operațiuni de spălare a banilor (ceea ce ar face ca refuzul băncii să fie unul just), dar totuși nu li se permite deschiderea unui cont.

Străbați pași suplimentari când vrei să faci transferuri mari

Atunci când vrei să faci transferuri bancare ceva mai mari, este nevoie să străbați ceva mai mulți pași până la efectuarea tranzacției.

Lucrul acesta l-au experimentat și doi dintre prietenii mei săptămânile trecute când au avut de transferat sume ceva mai mari.

Ei și-au transferat banii de pe conturile pe care le aveau la alte bănci pe Revolut, pentru a beneficia de cursul valutar mai avantajos. Totul a decurs normal, până când să își facă transferul înapoi în contul lor. Atunci au primit următoarele mesaje:

răspunsuri revolut
Mesaj întâmpinat la realizarea unui transfer ceva mai mare

Sigur, poți trece de acest ecran, după care mai urmează altele care îți explică faptul că tranzacția pe care urmează să o faci poate fi un scam și că riști să îți pierzi banii.

Ceea ce, dacă mă întrebi pe mine, nu este neapărat un lucru rău. Sigur, se poate să te înspăimânte puțin, dar dacă știi persoana către care vrei să trimiți banii, nu ar trebui să fie nicio problemă.

După străbaterea acestor ecrane, tranzacția trebuie să fie și aprobată de către cei de la Revolut înainte ca banii să plece din cont. Dar nu s-a întâmplat să existe probleme în acest sens.

Am zis totuși să împărtășesc această experiență pentru că nu se știe niciodată, poate îi va fi utilă vreunuia dintre cititori.

Cui i se adresează Revolut

Adevărul despre Revolut este că banca nu e una tradițională și, ca atare, nu este adecvată tuturor categoriilor de utilizatori.

Va fi soluția ideală pentru tine numai dacă știi să folosești bine un telefon mobil și ești la curent cu tehnologia nouă. Totodată, se poate dovedi o variantă bună pentru cei care cărora le place să călătorească și vor să aibă o aplicație prin care pot face multiple lucruri – schimburi valutare, investiții etc.

Pe de altă parte, nu recomand crearea de cont Revolut în cazul persoanelor care nu se descurcă cu utilizarea telefoanelor mobile, care au nevoie de servicii bancare clasice (depuneri, retrageri și plăți la ghișeu) sau care utilizează foarte mult plățile cash.

Dezvoltăm puțin mai jos aceste aspecte, dar până atunci haide să tratăm condițiile de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinească viitorii clienți ai aplicației:

Ce îți trebuie pentru a deschide un cont Revolut

Iată care sunt condițiile pe care va trebui să le îndeplinești pentru a-ți putea deschide un cont Revolut:

  • Să ai cel puțin 18 ani (persoanele mai tinere pot beneficia de un cont Revolut Junior deschis de părinții lor, despre care vom vorbi aici)

  • Să ai o carte de identitate valabilă

  • Să nu fi (fost) găsit vinovat în vreo anchetă ce ține de spălarea banilor, înșelăciuni bancare ș.a.m.d.

Pentru cine este Revolut

Aplicația este perfectă pentru tine în cazul în care călătorești mult, faci plăți internaționale, investești în diverse instrumente financiare sau vrei să îți gestionezi banii rapid, dintr-o singură aplicație.

Cu Revolut ai posibilitatea de a:

  • Deschide un cont în mai multe monede, inclusiv în lei și de a schimba valută la cele mai bune cursuri de pe piață, fără comisioane ascunse (sau chiar fără costuri de la conturile Premium în sus)

  • Plăti cu cardul în orice țară, fără costuri suplimentare și de a beneficia de cashback de până la 1 % dacă alegi planul Metal și Ultra

  • Retrage bani de la ATM-uri din orice țară, fără comisioane, în limita a 800 lei pentru Standard și Plus, 1600 lei pentru Premium, 3000 lei pentru Metal și 7500 lei pentru Ultra (sau echivalent în orice altă monedă)

  • Investi în acțiuni cu deținere (inclusiv fracționare), ETF-uri, bunuri și criptomonede, începând de la doar un dolar și de a urmări performanța lor în timp real din aplicația de banking

  • Beneficia de asigurare de călătorie medicală și dentară de urgență, precum și de asigurare pentru dispozitivele mobile, dacă alegi planurile Premium, Metal sau Ultra

Pentru cine nu este Revolut

Așa cum spuneam și mai sus, Revolut nu este recomandat tuturor persoanelor. Spre exemplu, nu va fi soluția ideală dacă:

  • Nu te descurci în utilizarea unui telefon mobil sau ai probleme cu limba engleză (da, aplicația este tradusă, dar problemele cu contul sunt rezolvate tot în limba engleză)

  • Ai nevoie de anumite produse oferite de băncile clasice și nu de Revolut, cum ar fi operațiunile la ghișeu, depozite bancare, cecuri, ordine de plată

  • Ai nevoie de o sumă mare de bani sub formă de cash în fiecare lună – până și contul cel mai scump oferit de Revolut, Ultra, permite retragerea greuită a unei sume nu foarte mari, 7500 lei, după care se va aplica un comision de 2 %

Deschidere cont Revolut

Pași

1. Apasă link-ul de redirecționare
2. Introdu-ți numărul de telefon
3. Alege tipul de cont pe care îl dorești și fă primul top-up
4. Comandă-ți cardul fizic
Pasul 1

Primul pas este să apeși pe acest link, care te va redirecționa pe pagina oficială a celor de la Revolut.

Pasul 2

Introdu-ți numărul de telefon

În pagina pe care ești redirecționat va trebui să îți introduci numărul de telefon. 

În câteva momente, vei primi un mesaj care te va îndemna să descarci aplicația Revolut adecvată device-ului tău.

Ca un bonus, grație parteneriatului pe care Financer îl are cu compania fintech, la deschiderea unui cont nou Revolut vei primi un bonus de 50 lei + 3 luni de Premium gratuit după ce îți comanzi cardul fizic și faci cel puțin cinci tranzacții cu el.

card revolut pareri

Pasul 3

Alege tipul de cont pe care îl dorești și fă primul top-up

Odată descărcată și instalată aplicația, vei putea opta pentru ce tip de plan tarifar dorești. Mai multe despre conturi ceva mai jos.

Pentru activarea contului Revolut va trebui să faci un așa-numit top-up, practic, o alimentare a contului prin intermediul unei plăți folosind orice alt card bancar.

Suma minimă pe care va trebui să o plătești este de 50 lei, bani care apoi vor apărea în aplicație și pe care îi vei putea utiliza oricum dorești tu.

Opțional

Acest pas este unul opțional și unul care va costa în cazul conturilor Standard și Plus 25 lei.

Planurile tarifare superioare oferă livrarea cardului gratuită.

Principalele caracteristici ale aplicației

Conturi Revolut adaptate tuturor categoriilor de utilizatori

Așa cum sunt sigur că ai înțeles deja până aici, banca oferă mai multe tipuri de conturi Revolut, fiecare dintre ele având propriile costuri și avantaje.

În continuare, m-am gândit să îți prezint întâi un tabel comparativ cu toate conturile la un loc, urmat apoi de o descriere mai amplă a beneficiilor fiecărui plan tarifar în parte:

CaracteristicăStandardPlusPremiumMetalUltra
Cost lunar (lei)Gratuit14.9929.9954.99260
Carduri exclusive gratuitePlusPremium din plasticMetal din metalUltra din platină
Schimb valutar gratuit (lei/lună sau echivalent)50005000NelimitatNelimitatNelimitat
Retragere ATM gratuită (lei/lună)800800160030007500
Reducere costuri transferuri bancare internaționale20 % 40 %100 %
Relații clienți prioritarDa, chatDa, chatDa, chatDa, chat + telefon
Conturi Revolut Junior atașate1, limitat2255
Asigurare de călătorie medicală inclusă?Da, în limita a 10 mil/anDa, în limita a 10 mil/anDa, în limita a 10 mil/an
Asigurare la achiziții cu cardulDa, în limita a 1000 Eur/ anDa, în limita a 2500 Eur/ anDa, în limita a 10000 Eur/ anDa, în limita a 10000 Eur/ an
Acces la saloanele de aeroport?Da, cu un cost de intrare de 25 EUR/invitatDa, cu un cost de intrare de 25 EUR/invitatDa, gratuit în peste 1400 lounge-uri
Asigurare la anularea călătoriilor
Cashback la plata cu cardulPână 1 % în afara Europei și 0.1 % în EuropaPână 1 % în afara Europei și 0.1 % în Europa
Asigurare la pierderea bagajuluiDa, în limita a 1000 EurDa, în limita a 1000 EurDa, în limita a 1000 Eur
Cost tranzacționare acțiuni1 gratuită, apoi 0.25 % per tranzacție, min. 5 lei3 gratuite, apoi 0.25 % per tranzacție, min. 5 lei5 gratuite, apoi 0.25 % per tranzacție, min. 5 lei10 gratuite, apoi 0.25 % per tranzacție, min. 5 lei10 gratuite, apoi 0.12 % per tranzacție
Cost tranzacționare criptomonede1.49 % per tranzacție + comision de custodie de 0.12% pe an (minim 5 lei)1.49 % per tranzacție + comision de custodie de 0.12% pe an (minim 5 lei)0.99 % per tranzacție + comision de custodie de 0.12% pe an0.99 % per tranzacție + comision de custodie de 0.12% pe an0.49 % per tranzacție, fără comision de custodie

Revolut Standard – cost lunar 0 lei

revolut card

Acesta este contul de bază oferit de banca Revolut. Vine cu costuri lunare fixe 0, dar și cu o mulțime de limitări.

Iată care sunt caracteristicile unui astfel de plan tarifar:

CaracteristicăCard Revolut Standard
Cost lunar (lei)Gratuit
Cont curent cu IBANDa, deschis în LT pentru EUR și în RO pentru RON
Retragere ATM gratuită (lei/lună)800
Număr maxim de retrageri ATM gratuite pe lună5
Comision retragere ATM2 % (min. 5 lei)/retragere după limita gratuită
Comision retragere ATM în weekend și sărbători legale2 %, indiferent dacă este sau nu depășită limita gratuită
Schimb valutar gratuit (lei/lună)5000
Comision schimb valutar după limită (%)0.5
Comision schimb valutar în weekend (%)1.0
Tranzacții gratuite pe lună pentru acțiuni1
Cost tranzacționare acțiuni (%)0.25 % per tranzacție, min. 5 lei
Cost tranzacționare criptomonede (%)1.49, min. 5 lei
Cost transfer bancar internaționalStandard – între 1.5 și 25 lei
Tip cardCard Revolut Standard, cu design clasic
Cost eliberare card fizic (lei)25 + taxe suplimentare pentru transport rapid
Card virtual atașat contuluiDa, 1 gratuit pe lună
Carduri virtuale de unică folosințăDa, nelimitate pe lună
Cont Revolut JuniorDa, poți adăuga un cont Revolut Junior, cu funcționalitate limitată
Card Revolut păreri Financer – cont Standard

Dacă ar fi să mă întrebi pe mine, nu ți-aș recomanda să alegi varianta de plan tarifar Standard.

Îmi pare că vine cu mult prea multe limitări față de conturile superioare, cele mai importantă, pentru mine cel puțin, fiind cele ce țin de schimbul valutar și retragerile de la ATM-uri.

Bucură-te de un bonus de 50 lei la crearea unui card Revolut Standard

Indiferent de ceea ce am zis mai sus, dacă totuși te decizi să îți deschizi un cont Revolut Standard, grație parteneriatului pe care Financer îl are cu banca fintech, te vei bucura de un bonus de bun-venit de 50 lei, plus trei luni de Premium gratuit

Tot ce ai de făcut este să apeși pe butonul de mai jos și să urmezi pașii indicați de aplicație.

Revolut Plus – cost lunar 14.99 lei

card revolut pareri

Revolut Plus este un tip de cont introdus relativ recent, la finalul anului 2020, din dorința de a oferi o soluție celor ce doresc funcții ceva mai bune față de contul Standard, dar costuri mai mici față de cel Premium.

Totuși, și acest plan tarifar cred eu că vine tot cu mare parte a limitărilor specifice conturilor Standard.

Singurele diferențe fiind cele legate de: prioritate în chat pentru serviciul de relații cu clienții, asigurare la plata cu cardul în limita a 1000 Eur și posibilitatea de a adăuga un cont Revolut Junior suplimentar.

Iată, deci, care sunt caracteristicile unui astfel de plan tarifar (am ales să subliniez ce diferă față de planul anterior):

CaracteristicăCard Revolut Plus
Cost lunar (lei)14.99
Cont curent cu IBANDa, deschis în LT pentru EUR și în RO pentru RON
Retragere ATM gratuită (lei/lună)800
Număr maxim de retrageri ATM gratuite pe lună
Comision retragere ATM2 % (min. 5 lei)/retragere după limita gratuită
Comision retragere ATM în weekend și sărbători legale2 %, indiferent dacă este sau nu depășită limita gratuită
Schimb valutar gratuit (lei/lună)5000
Comision schimb valutar după limită (%)0.5
Comision schimb valutar în weekend (%)1.0
Tranzacții gratuite pe lună pentru acțiuni3
Cost tranzacționare acțiuni (%)0.25 % per tranzacție, min. 5 lei
Cost tranzacționare criptomonede (%)1.49, min. 5 lei
Cost transfer bancar internaționalStandard – între 1.5 și 25 lei
Tip cardCard Revolut Plus, cu design specific
Cost eliberare card fizic (lei)25 + taxe suplimentare pentru transport rapid
Card virtual atașat contuluiDa, 1 gratuit pe lună
Carduri virtuale de unică folosințăDa, nelimitate pe lună
Cont Revolut JuniorDa, poți adăuga două conturi Revolut Junior
Asigurare la cumpărăturile cu cardulDa, în limita a 1000 Eur
Card Revolut păreri Financer – cont Plus

Să spunem că înțeleg persoanele care își deschid un cont Standard (sunt indivizi care nu au mai folosit servicii fintech și doresc să testeze aplicația înainte de a alege un plan tarifar superior), dar pe cei care optează pentru varianta de cont Revolut Plus chiar nu îi pot înțelege.

Cumva ei aleg să plătească 14.99 lei pe lună dar au, în mare măsură, aceleași limitări precum cei ce aleg varianta fără costuri lunare.

Sigur, Plus are câteva avantaje față de Standard, dar nu cred că merită să plătești pentru ele.

Chiar și așa, optând pentru această variantă de cont, tot te bucuri de avantajele prezentate mai sus – trei luni Premium gratuite și un bonus de 50 lei la alimentarea contului.

Revolut Premium – cost lunar 29.99 lei

revolut card pareri

Revolut Premium reprezintă, în viziunea mea, varianta de cont cea mai echilibrată pe care ai putea-o alege.

Vine cu unele avantaje majore față de planurile tarifare prezentate până acum: fără limită la schimburile valutare, suma pe care o poți retrage de la bancomate se dublează, costul pentru transferurile bancare internaționale sunt reduse cu 20 % și ai acces la asigurări.

În tabelul de mai jos vei putea vedea care sunt caracteristicile conturilor Premium (subliniate sunt caracteristicile ce diferă față de conturile Plus):

CaracteristicăCard Revolut Premium
Cost lunar (lei)29.99
Cont curent cu IBANDa, deschis în LT pentru EUR și în RO pentru RON
Retragere ATM gratuită (lei/lună)1600
Comision retragere ATM2 % /retragere după limita gratuită
Comision retragere ATM în weekend și sărbători legale2 %, indiferent dacă este sau nu depășită limita gratuită
Schimb valutar gratuit (lei/lună)Nelimitat
Comision schimb valutar în weekend (%)1 %
Tranzacții gratuite pe lună pentru acțiuni5
Cost tranzacționare acțiuni (%)0.25 % per tranzacție, min. 5 lei
Cost tranzacționare criptomonede (%)0.99
Cost transfer bancar internaționalRedus cu 20 % față de standard
Tip cardCard Revolut Premium, cu design mai atrăgător
Cost eliberare card fizic (lei)Gratuit
Card virtual atașat contuluiDa, 5 gratuie pe lună
Carduri virtuale de unică folosințăDa, nelimitate pe lună
Cont Revolut JuniorDa, poți adăuga două conturi Revolut Junior
AsigurăriDa, multiple, despre care poți citi aici
Card Revolut păreri Financer – cont Premium

Personal, cred că Revolut Premium reprezintă cea mai bună variantă de cont pentru cei care vor să testeze la maximum funcționalitatea băncii Revolut.

Costul lunar nu este unul uriaș, cu toate că, da, depășește costurile de administrare pe care le au alte instituții bancare de la noi.

Dar te bucuri de asigurări, schimburi valutare fără limite, retrageri cash duble față de conturile precedente, costuri reduse la investiția în monede virtuale și până la 5 tranzacții cu acțiuni gratuie pe lună.

Ca atare, poți deja testa funcția de trading, dacă dorești asta.

Și, cel mai interesant, la deschiderea unui cont nou prin link-ul nostru de afiliere poți testa gratuit timp de trei luni funcționalitatea conturilor Premium și, în același timp, te poți bucura și de un bonus de 50 lei la realizarea primului top-up.

Revolut Metal – cost lunar 54.99 lei

comision revolut

Revolut Metal era, până mai de curând, varianta de top pentru care puteau opta cei care doreau să devină clienți ai Revolut Bank. Între timp a fost introdus și contul Ultra, despre care vom vorbi puțin mai jos.

Metal are și el câteva avantaje notabile față de Premium, cele mai importante fiind suma aproape dublă pe care o poți retrage de la ATM-uri, costul pentru transferuri internaționale reduse cu 40 % față de standard și cashback la plata cu cardul.

Iată care sunt caracteristicile conturilor Metal (am subliniat caracteristicile diferite față de Premium):

CaracteristicăCard Revolut Metal
Cost lunar (lei)54.99
Cont curent cu IBANDa, deschis în LT pentru EUR și în RO pentru RON
Retragere ATM gratuită (lei/lună)3000
Comision retragere ATM2 % /retragere după limita gratuită
Comision retragere ATM în weekend și sărbători legale2 %, indiferent dacă este sau nu depășită limita gratuită
Schimb valutar gratuit (lei/lună)Nelimitat
Comision schimb valutar în weekend (%)1 %
Tranzacții gratuite pe lună pentru acțiuni10
Cost tranzacționare acțiuni (%)0.25 % per tranzacție, min. 5 lei
Cost tranzacționare criptomonede (%)0.99
Cost transfer bancar internaționalRedus cu 40 % față de standard
Tip cardCard Revolut Metal, extrem de atrăgător, din metal
Cost eliberare card fizic (lei)Gratuit
Card virtual atașat contuluiDa, 5 gratuie pe lună
Carduri virtuale de unică folosințăDa, nelimitate pe lună
Cont Revolut JuniorDa, poți adăuga cinci conturi Revolut Junior
AsigurăriDa, multiple, despre care poți citi aici
CashbackDa, 0.1 % în Europa și 1 % în afară
Card Revolut păreri Financer – cont Metal

Grație parteneriatului pe care site-ul o are cu banca fintech, am avut plăcerea de a testa gratuit contul Revolut Metal în ultimii aproape trei ani.

Îți voi spune părerea mea sinceră – atunci când parteneriatul nu era activ (s-a întâmplat pentru câteva luni în 2020), am făcut downgrade de la Metal la Premium.

Mie mi s-a părut că nu merita să dau 25 lei în plus pentru niște avantaje care, da, erau reale, dar care nu mă ajutau:

  • Nu călătoream prea mult în străinătate să am nevoie de asigurări mai mari față de cele Premium

  • Nu ieșeam din Europa să zic că ar fi contat acel cashback de 1 %

  • Nu sunt fan al lounge-urilor din aeroporturi, în care aș fi putut intra cu costuri reduse

  • Nu aveam nevoie de conturi Revolut Junior suplimentare

  • Nu îmi trebuiau cele 5 tranzacții acțiuni gratuite suplimentare

  • Nu făceam transferuri internaționale să zic că economiseam ceva bani de acolo

Acum, nu zic că planul tarifar nu este unul bun, este unul excelent, dar doar dacă îl utilizezi la capacitate maximă. Altfel, ajungi mai mult să pierzi bani decât să câștigi.

Revolut Ultra – cost lunar 260 lei

Contul Ultra reprezintă în ziua de astăzi vârful de lance în ceea ce privește banca Revolut.

Utilizatorii se bucură de cele mai bune servicii, printre care – relații clienți prioritar cu număr de telefon dedicat (deci nu doar chat ca până acum), sumă maximă ce poate fi retrasă de la ATM de 7500 lei și transferuri internaționale gratuite.

Iată cu ce caracteristici vin conturile Ultra (am subliniat caracteristicile diferite față de Metal):

CaracteristicăCard Revolut Ultra
Cost lunar (lei)260
Cont curent cu IBANDa, deschis în LT pentru EUR și în RO pentru RON
Retragere ATM gratuită (lei/lună)7500
Comision retragere ATM2 % /retragere după limita gratuită
Comision retragere ATM în weekend și sărbători legale2 %, indiferent dacă este sau nu depășită limita gratuită
Schimb valutar gratuit (lei/lună)Nelimitat
Comision schimb valutar în weekend (%)1 %
Tranzacții gratuite pe lună pentru acțiuni10
Cost tranzacționare acțiuni (%)0.12 % per tranzacție
Cost tranzacționare criptomonede (%)0.49
Cost transfer bancar internaționalGratuit
Tip cardCard Revolut Ultra, din platină
Cost eliberare card fizic (lei)Gratuit
Card virtual atașat contuluiDa, 10 gratuite pe lună
Carduri virtuale de unică folosințăDa, nelimitate pe lună
Cont Revolut JuniorDa, poți adăuga cinci conturi Revolut Junior
AsigurăriDa, multiple, despre care poți citi aici
CashbackDa, 0.1 % în Europa și 1 % în afară
Intrări lounge aeroporturiGratuite
Card Revolut păreri Financer – cont Ultra

Evident, așa cum îți poți imagina, nu am avut ocazia să testez contul Ultra și nici nu cred că o voi face vreodată.

Dacă vrei părerea mea sinceră, ți-aș zice că nu cred că merită să dau 260 lei pe lună pentru câteva avantaje care, pentru mine, cel puțin, nu sunt unele de interes.

Poate, dacă ești o persoană ce face zeci de transferuri internaționale pe lună, contul Revolut Ultra cu costul 0 pentru astfel de tranzacții se poate să fie o alegere bună.

Dar altfel, nu știu să zic de ce ar fi oportună deschiderea unui astfel de cont. Da, ai ceva costuri mai mici la tranzacțiile cu criptomonede și acțiuni, dar dacă vrei să tranzacționezi intens astfel de produse mergi pe mâna unor platforme de tranzacționare dedicate.

La fel, poți intra gratuit în peste 1400 lounge-uri din lume, dar oare chiar merită suma lunară? Doar tu știi să răspunzi unor astfel de întrebări.

Cardul virtual

ce este revolut
Poză ceva mai veche, dar capturile de ecran sunt în prezent interzise pe Revolut

Probabil ai citit la descrierea de mai sus a conturilor că fiecare dintre tipurile de coturi vine cu cel puțin un card virtual Revolut atașat.

Ei bine, un astfel de card poate fi folosit exact la fel ca unul fizic, pentru efectuarea de plăți, dar vine cu marele avantaj că nu îl vei putea pierde niciodată.

Cu alte cuvinte, contul tău va fi legat printr-un card de tip Visa, ce va avea număr de înregistrare și serie, dar care îți va apărea doar în aplicația de mobil și care nu va fi creat, fizic, niciodată.

Acest card Revolut gratuit poate fi folosit atât pentru plățile online, cât și pentru cele realizate prin Google sau Apple Pay.

Astfel de carduri Revolut sunt ideale dacă îți place să testezi diverse aplicații care oferă trial gratuit pentru subscripții lunare/ anuale.

Te las să deslușești logistica singur, dar îți voi spune doar atât: cardurile pot fi șterse când dorești tu și nu apar ca fiind prepaid, cum e cazul celor de unică folosință, ci drept carduri de sine stătătoare.

Sunt sigur că te vei prinde și că, într-un final, îmi vei mulțumi pentru pont.

Card virtual de unică folosință

revolut business
Poză ceva mai veche, dar capturile de ecran sunt în prezent interzise pe Revolut

Atunci când dorești să faci o plată pe un site ce pare puțin mai dubios, vei avea la dispoziție un așa-numit card virtual de unică folosință (ce funcționează ca un card prepaid).

Practic, prin intermediul lui efectuezi plata, iar apoi acesta se șterge automat.

Astfel, te asiguri că și dacă datele de pe card îți sunt clonate, nu are cum cineva să se folosească de ele pentru a retrage bani din contul tău sau pentru a efectua noi plăți.

Îți poți crea oricâte carduri virtuale Revolut de unică folosință dorești gratuit, indiferent de planul tarifar.

Revolut Business

Prin intermediul acestei bănci îți poți deschide și un cont de persoană juridică, numit Revolut Business.

În principiu, există trei tipuri de planuri tarifare standard ce sunt descrise atât în poza de mai sus cât și mai amplu aici, cu toate că fiecare afacere înregistrată va fi analizată individual și i se va putea face o ofertă personalizată de preț.

În continuare voi prezenta beneficiile cu care vine contul gratuit:

  • Cont IBAN în lei și euro

  • Ai un cost de 3 Eur per fiecare transfer internațional

  • Ai până la 5 transferuri bancare locale gratuite pe lună

  • Poți gestiona extrem de simplu plățile către angajați și colaboratori

  • Poți emite câte carduri de plastic dorești, pe care să le atașezi contului

… și multe altele pe care te lăsăm să le descoperi singur în pagina dedicată pe care am creat-o pentru acest produs și pe care o poți găsi aici.

Trierea companiilor acceptate de Revolut Business este una destul de dură. 

Spun asta din proprie experiență – am încercat să îmi deschid un cont persoană juridică la ei și mi-a fost refuzată cererea în primă fază. Firma era una relativ nouă, fără activitate în momentul respectiv.

Ca atare, m-am orientat către un alt fintech, Wise.

Ulterior, am fost contactat pentru a reîncerca deschiderea contului (la câteva luni bune distanță, poate chiar un an), dar deja era prea târziu, nu mai aveam nevoie de un al doilea cont pentru firma pe care o dețineam.

Revolut Junior

Revolut junior
Sursa foto: Revolut Junior

De la jumătatea lui 2020, compania a introdus funcția Revolut Junior, care este dedicată persoanelor ce au copii în îngrijire cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani.

Acest produs vine sub forma unei aplicații de sine stătătoare, conectată la contul părintelui sau tutorelui legal.

Prin intermediul ei, cei mici își vor putea primi alocația și vor putea învăța mai bine cum să își gestioneze finanțele lunare.

Vor vedea o balanță în timp real al conturilor proprii și vor putea analiza modul cum și-au gestionat bugetul.

Totodată, contul lor va avea și un card Revolut Junior atașat, cu un desing specific celor mici.

Marele avantaj este acela că adulții vor putea oricând observa cheltuielile prichindeilor, vor putea alimenta conturile acestora atunci când este cazul sau vor putea limita sumele alocate, după necesități.

Toate conturile dispun de minim un cont Junior, dar cele Standard au o funcționalitate redusă.

Securitate Revolut

carduri revolut
Poză ceva mai veche, dar capturile de ecran sunt în prezent interzise pe Revolut

Aplicația a investit masiv pentru a se asigura că fondurile clienților sunt cât mai bine protejate.

Astfel, în prezent, te poți bucura de următoarele sisteme de siguranță:

  • Cod pin

    Prima și deja clasica formă de securitate va fi, desigur, cea printr-un PIN format din patru cifre.

  • Blocarea și deblocarea cardurilor

    Vei putea să îți blochezi cardul oricând dorești din aplicația de mobil, apăsând un simplu click și îl vei debloca la fel de simplu, fără să fie cazul să intri în legătură cu cineva de la Relații Clienți.

  • Setare limite monetare

    Ai posibilitatea de a-ți seta limite peste care să îți fie imposibil să treci fără să trebuiască să faci pași suplimentari, foarte util dacă vrei să îți impui un buget lunar strict.

  • Securitate prin amprentă

    Vei putea seta accesarea aplicației prin citirea amprentei (dacă telefonul tău este compatibil cu această tehnologie).

  • Gestionarea plăților contactless

    Activarea sau dezactivarea plății contactless sau a benzii magnetice de pe spatele cardului, prin intermediul aplicației de mobil.

  • Gestionarea plăților online

    Poți activa, dezactiva sau limita plățile pe internet pentru fiecare card atașat contului tău în parte.

  • Notificări

    Primirea de notificări ori de câte ori este efectuată o plată din contul tău

  • Securitate pe locație

    Aplicația Revout utilizează locația telefonului tău mobil pentru a-și da seama unde te aflii, în timp real.

    Dacă se observă că cineva dorește să realizeze o plată prin intermediul cardului, dintr-o locație total diferită de a ta (sau a telefonului tău mobil), atunci automat tranzacția respectivă va fi blocată.

Chiar și cu toate sistemele de securitate amintite anterior, în iulie 2023 s-a descoperit că, din cauza unei erori de plată, în 2022 au fost sustrase peste 20 milioande de dolari din conturile utilizatorilor din Statele Unite.

Doar o mică parte a fost recuperată dar, din fericire, clienților le-au fost înapoiați banii furați și doar compania a suportat paguba.

Funcții bancare revoluționare

  • Analiza modului în care cheltui banii – îți arată când, pe ce și valoarea sumelor de bani plătite și poți grupa plățile în funcție de categorie, de comerciant sau de țara în care ai cheltuit banii – vezi poza de mai sus

  • Suport clienți, care prin intermediul chat-ului din aplicația de mobil vor rezolva orice problemă ai avea în cel mai scurt timp posibil

  • Trimiterea și primirea extrem de rapidă a banilor către și dinspre persoanele pe care le ai la contacte și care utilizează aplicația

  • Poți solicita plăți prin crearea de link-uri specifice, care sunt trimise automat, când vrei, celor ce au datorii la tine

  • Funcția Rewards, prin care utilizatorii pot beneficia de o mulțime de reduceri, de regulă sub formă de cashback, grație parteneriatelor pe care Revolut le-a încheiat cu diverse companii din țara noastră și nu numai

  • Vaults – un fel de cont de economii, unde se poate aduna mărunțișul de la cumpărăturile efectuate

  • Solicitarea de carduri personalizate – indiferent de planul tarifar ales, ai opțiunea de a-ți comanda, contra cost. carduri metalice, din aur, din aur roz, din platină, carduri pe care să scrie diverse citate și așa mai departe

Revolut Trading

Prin intermediul aplicației vei putea investi în acțiuni (1500), ETF-uri (100), monede virtuale (100+), aur, argint și platină.

Despre tranzacționarea prin Revolut am mai discutat și la sectiunea dedicată avantajelor, așa că nu voi mai repeta aici cele zise acolo, ci doar voi oferi o privire de ansamblu asupra funcției de trading:

  • Utilizatorii Ultra și Metal dispun de 10 tranzacții acțiuni gratuite în fiecare lună
  • Utilizatorii Premium dispun de 5 tranzacții acțiuni gratuite pe lună
  • Utilizatorii Standard Plus beneficiază de 3 tranzacții acțiuni gratuite într-o lună
  • Utilizatorii Standard beneficiază de doar o tranzacție acțiuni gratuită pe lună
  • Dacă depășești numărul de tranzacții acțiuni gratuite, fiecare plasament va costa 0.25 % per tranzacție, min. 5 lei, cu excepția conturilor Ultra, al căror cost este de 0.12 %, fără sumă minimă
  • Revolut îți va opri o taxă anuală de 0.12 % din valoarea totală a portofoliului deținut; spre exemplu, dacă ai plasamente de 10.000 lei, vei avea de achitat 12 lei
  • Poți tranzacționa acțiuni în timpul săptămânii, în intervalul orar 16:30 – 23:00 (9:30 – 16:00 EST), exceptând sărbătorile legale din SUA
  • Costul monedelor virtuale este de 1.49 %, 0.99 % și 0.49 % în funcție de planul tarifar ales
  • Costul tranzacțiilor de bunuri este de 1.99 % și 1.49 % în funcție de planul tarifar ales
  • Nu se achită taxe de brokeraj

Începe să tranzacționezi cu Revolut trading

Credit Revolut

revolut credit
Revolut credit, captură ecran mai veche, în prezent oferta este de 200.000 lei

Așa cum prezentam și la secțiunea dedicată avantajelor, la începutul anului 2023 Revolut anunța vestea pe care mulți dintre clienții băncii o așteptau: lansarea primului produs de creditare care este disponibil inclusiv în țara noastră.

Iar produsul pare a fi unul destul de interesant pentru clienții de la noi, din moment ce fintech-ul a oferit credite în România de peste 1.3 miliarde lei în primul an de când au această funcție.

Mai multe detalii despre acest împrumut Revolut poți citi într-o pagină dedicată, dar, în linii mari, vorbim despre o sumă mare, ce poate ajunge până la 200.000 lei, cu dobânzi ce pornesc de la 7.99 % pe an.

Credit de refinanțare

În aprilie 2024, în premieră mondială, compania anunța că lansează în țara noastră împrumutul de refinanțare, care poate fi folosit pentru acoperirea unor alte împrumuturi de nevoi personale, carduri de credit sau descoperiri de cont.

Sumele maxime ce pot fi obținute sunte de 200.000 lei, iar dobânda anuală pornește de la 6.99 % și poate ajunge până la 15.99 %.

Revolut România – privire de ansamblu

Pe la începutul anului 2018, compania a decis să își lanseze aplicația și în țara noastră, unde serviciile bancare erau mult învechite.

Iar decizia s-a dovedit a fi una foarte bună atât pentru noi, clienții, cât și pentru ei ca prestatori de servicii. Societatea anunța încă din 2020 că România devenea a doua cea mai mare piață din lume, după Marea Britanie.

Poziția în clasament s-a menținut și ne putem lăuda în momentul de față cu peste 2.8 milioane clienți retail.

Bucureștiul este orașul care se află pe locul doi în lume ca număr de utilizatori cu peste 540.000 clienți, fiind depășit doar de Londra.

În clasamentul pe țară, capitala este urmată de Iași, cu 100.000 utilizatori, apoi Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov și Constanța.

Conaționalii noștri au realizat în ultimul an aproape 240 milioane tranzacții cu cardul și au depozitat în conturile Revolut România undeva la aproximativ 550 milioane Eur.

Comisioane Revolut

Sunt sigur că până aici deja ai aflat cam care sunt comisioanele aplicate de Revolut diverselor tranzacții, respectiv ce taxe lunare trebuie să plătești în funcție de planul tarifar ales.

Cu toate acestea, m-am gândit că nu ar strica un tabel în care să le poți vedea pe toate la un loc:

Tip costStandardPlusPremiumMetalUltra
Cost lunar (lei)Gratuit14.9929.9954.99260
Cost eliberare card (lei)2525
Comision schimb valutar peste limită (%)0.50.5
Comision schimb valutar în weekend și sărbători legale (%)11111
Comision retragere ATM peste limită și în weekend (%)2 % (min. 5 lei)2 %2 %2 %2 %
Comision transferuri bancare internaționaleÎntre 1.5 și 25 leiÎntre 1.5 și 25 lei-20 % față de standard-40 % față de standard0 lei
Cost tranzacționare acțiuni (%)0.25 % per tranzacție, min. 5 lei0.25 % per tranzacție, min. 5 lei0.25 % per tranzacție, min. 5 lei0.25 % per tranzacție, min. 5 lei0.12 % per tranzacție
Cost tranzacționare criptomonede (%)1.49 %, min. 5 lei1.49 %, min. 5 lei0.99 %0.99 %0.49 %
Cost tranzacționare bunuri (%)1.99 %, min. 5 lei1.99 %, min. 5 lei1.49 %, min. 5 lei1.49 %, min. 5 lei1.49 %, min. 5 lei
Cost intrare lounge aeroportN/AN/A25 EUR/invitat25 EUR/invitat0 EUR
Comision de custodie0.12% pe an (minim 5 lei)0.12% pe an (minim 5 lei)0.12% pe an (minim 5 lei)0.12% pe an (minim 5 lei)

Păreri Revolut din partea echipei Financer

Vrei să știi adevărul despre Revolut? Cu toată sinceritatea îți zic că nu am cum altfel să cataloghez aceată bancă decât genială.

După cum spuneam și în introducere, folosesc Revolut cam de cinci ani, am avut inițial cont Standard, apoi Metal, cu mici perioade de Premium. Din perspectiva mea, nicio bancă nu se apropie de Revolut.

Și nu sunt doar eu cel care zice asta, ci întreaga echipă Financer, din toate cele 26 țări în care activăm. Cu toții ne-am îndrăgostit de acest fintech.

Iată care zicem noi că sunt punctele forte, în ceea ce privește conturile Premium:

  • Costuri lunare decente – chiar cred că toată lumea are cum să plătească 30 lei pe lună, este echivalentul a 1 leu pe zi, pentru un astfel de cont

  • Schimburi valutare gratuite la cotații interbancare (cel mai bun curs valutar din țară), indiferent de monedă și valoarea tranzacției, cu excepția weekend-urilor și a sărbătorilor legale

  • Revolut card care este acceptat de către orice vânzător ce deține POS din toată lumea asta mare, cu foarte mici excepții

  • Cont cu IBAN în lei, Eur, plus alte 26 monede

  • Banca Revolut este o instituție licențiată în România, ceea ce înseamnă că fondurile sunt garantate în limita a 100.000 Eur per cont de către FGDB

  • Carduri virtuale de unică folosință care îți permit plata inclusiv pe site-uri ce nu par foarte de încredere, fără a risca preluarea datelor cardului și utilizarea lor de către persoane neautorizate

  • Nivel ridicat de securitate atât a aplicației cât și a fondurilor clienților

  • Plăți foarte rapide – spre exemplu, eu sunt și utilizator ING și când dau să fac un transfer bancar din ING pe Revolut, acesta se realizează instant. Și nici în sens invers nu durează mai mult de câteva ore.

Întrebări și răspunsuri Revolut

Din analiza pe care am făcut-o înainte de a mă apuca să rescriu acest articol, am observat o mulțime de întrebări Revolut pe care oamenii și le pun în legătură cu banca online.

Din păcate, multe dintre răspunsurile peste care am dat mi-au părut false, unele chiar malițioase.

Ca atare m-am decis ca în această secțiune să îți prezint care este adevărul despre Revolut, din perspectiva unui utilizator activ al serviciilor oferite de ei.

Ce este Revolut?

Revolut este un start-up fintech lansat în Marea Britanie în 2015 ca o aplicație pentru telefoanele mobile ce poate fi folosită drept un cont bancar sau un portofel electronic.

Banca online s-a bucurat de un succes fantastic, dar a avut și susținerea unor numeroase runde de finanțare.

Și-au lansat serviciile pentru piața de la noi la jumătatea anului 2018 și de atunci au reușit să ajungă în top 5 instituții bancare din România ca număr de clienți și tranzacții lunare.

Banca Revolut este autorizată și licențiată, ceea ce înseamnă că fondurile clienților sunt garantate de către FGDB în limita a 100.000 Eur per individ.

Ce este cardul Revolut?

Cardul Revolut este cardul ce vine atașat unui cont Revolut. Acesta poate fi de mai multe feluri, în funcție de tipul de cont pentru care optează utilizatorul:

  • Standard
  • Plus
  • Premium
  • Metal
  • Ultra

Cum fac card Revolut?

Tot ce ai de făcut este să apeși pe acest link și să urmezi pașii descriși în pagina în care ești redirecționat.

Cum activez cardul Revolut?

Pentru activarea cardului Revolut va fi necesar să faci un așa-numit top-up de minim 50 lei, care este, de fapt, o plată online ca oricare alta, cu cardul.

În consecință, vei avea nevoie de un cont bancar cu card atașat deschis la o altă unitate bancară de care să te ajuți.

Banii ajunși în contul Revolut pot fi cheltuiți imediat după aceea, oricum dorești tu. Deci nu îi blochează aplicația.

Cum poți face o alimentare card Revolut?

Prima alimentare a contului Revolut se face, cel mai ușor, prin funcția numită top-up, descrisă mai sus.

Ulterior, vei putea face alimentare card Revolut prin transfer bancar sau să repeți acest top-up. Este alegerea ta.

Poți face o alimentare card Revolut la bancomat?

Nu, din păcate nu vei putea face o alimentare card Revolut la bancomat. Singurele variante prin care vei putea să îți adaugi bani în cont sunt cele prezentate puțin mai sus.

Cât este limita retragere Revolut?

Limita retragere Revolut variază în funcție de tipul de cont pe care îl ai. Astfel, vorbim despre valori maxime de:

  • 800 lei pentru conturile Standard și Plus
  • 1600 lei pentru contul Premium
  • 3000 lei pentru contul Metal
  • 7500 lei pentru contul Ultra

Cât de mare este acel comision retragere Revolut de la bancomate?

De fiecare dată când îți depășești limita maximă admisă în funcție de contul ales vei avea de plătit un așa-numit comision retragere Revolut. Acesta este în valoare de 2 % (min. 5 lei pentru conturile Standard și Plus) din suma retrasă.

Totodată, indiferent de planul tarifar sau dacă ai atins sau nu limita lunară, dacă efectuezi retrageri monetare în week-end-uri și în timpul sărbătorilor legale, vei fi taxat tot cu 2 %.

Este țeapă Revolut sau nu?

Am tot citit articole care se intitulau „Țeapa Revolut”, „Bani furați de Revolut” sau ceva asemănător. Părerea mea e că articolele sunt complet nefondate și, cel mai probabil, scrise de persoane care nu au avut de-a face cu aplicația.

În mai toate citești despre utilizatori care se plâng că ale lor conturi au fost blocate și că nu mai au acces la bani.

Ideea e următoarea: Revolut este obligată conform legilor împotriva spălării banilor să blocheze orice tranzacție care ar putea părea suspectă – din experiența mea, tranzacții de peste 2000 – 3000 Eur, venite din și în conturi care nu au avut rulaj mare până atunci.

Dar dacă totul este legal și poți dovedi sursa fondurilor, nu ai de ce să îți faci griji. Da, va trebui să vii cu niște extrase de cont, poate copii ale unor acte de vânzare-cumpărare sau fel de fel de documente care să ateste cum ai intrat (tu sau persoana care a făcut transferul în contul tău) în posesia banilor.

Și, bineînțeles, că vei fi stresat. Am fost și eu în situația asta și știu cât de neplăcut este să ai banii blocați. Dar ai încredere în sistem și vei vedea că totul se va rezolva.

Dacă, pe de altă parte, nu poți justifica banii, atunci chiar ai o problemă și sincer nu știu ce să îți zic să faci pentru a rezolva situația și a-ți debloca fondurile.

Există bancomate Revolut de la care să poți retrage mai mulți bani?

Din păcate, nu, Revolut Bank încă nu are bancomate proprii nici în România și nici în alte oraș din lume.

De la ce bancomat pot scoate bani de pe Revolut?

Poți scoate bani de pe Revolut utilizând fără probleme orice bancomat dorești și nu vei plăti niciun leu în plus dacă ești în limitele expuse mai sus.

Mare atenție, totuși, la bancomatele Euronet, despre care am înțeles din acest articol că au o politică proprie privind costurile și se poate să te trezești cu comisioane de la ei.

Cât durează un transfer bancar Revolut?

Pentru a scrie acest articol am testat multiple tipuri de transferuri bancare, iar răspunsul acestei întrebări poate fi:

  • Instant între conturile Revolut, indiferent de monedă și de țară, gratuit
  • Instant de pe contul personal ING (nu știu dacă e la fel și în cazul altor bănci) în contul Revolut în lei, gratuit
  • În câteva ore de pe contul Revolut pe contul UniCredit de Eur, gratuit
  • Până la patru zile transferul de dolari din contul UniCredit în contul Revolut, plus un comision de 3 %

Ți se poate face poprire Revolut?

Acum, această întrebare poate fi răspunsă din două perspective:

  1. Dacă Revolut îți poate face poprire a contului și, cumva, răspunsul ar fi că da, așa cum prezentam mai sus, contul îți poate fi blocat dacă de observă tranzacții suspecte pe el și ți se va debloca numai după ce aduci anumite argumente cu privire la primirea banilor.
  2. Dacă ANAF îți poate face poprire cont Revolut, iar aici sunt sigur că răspunsul este tot da, cu toate că nu m-am consultat cu vreun reprezentant al Fiscului în acest sens. Dar Revolut fiind o bancă autorizată, eu cred că și conturile lor pot fi verificate de ANAF și, dacă se observă ceva dubios sau dacă ai amenzi neplătite, pot fi înghețate.

Unde găsesc codul SWIFT Revolut?

Aici găsești codul SWIFT Revolut – REVOLT21.

Cine este în spatele Revolut?

Și aceasta este una din întrebările tot mai puternic rostite la noi, în special de la începerea războiului din Ucraina încoace.

Ei bine, contrar celor vehiculate prin presa de la noi, Revolut nu este deținut de ruși. În spatele companiei se regăsesc un fost rus, Nikolay Storonsky și un ucrainean, Vlad Yatsenko.

De ce zic fost rus? Pentru că Nikolay Storonsky a renunțat la cetățenia rusă de îndată ce Rusia a lansat ofensiva din Ucraina și chiar a criticat foarte dur acțiunile Moscovei.

Cum poți face plata cu Revolut in străinătate?

La fel de simplu cum ai face-o în țară. Doar scoți cardul și plătești la orice magazin care deține POS.

Dacă nu ai în cont moneda specifică țării în care te afli se va face automat conversie valutară din moneda deținută în cea pe care o vei utiliza la achiziția ce urmează a fi făcută.

Însă atenție: dacă lucrul acesta se întâmplă în week-end și/sau în timpul sărbătorilor legale vei fi taxat cu 1 % din tranzacția efectuată.

Iată de ce eu îți propun ca, înainte de a pleca undeva și, în special, înainte de finalul de săptămână să te asiguri că ai în cont moneda ce urmează să fie cheltuită odată ajuns la destinație.

Ce este Revolut exchange rate?

Revolut exchange rate este denumirea pe care compania i-a dat-o cursului valutar la începutul lui 2023. Până atunci se numea „curs valutar real” sau „interbancar”, dar probabil că au avut ceva probleme cu drepturile de autor.

Cert este că Revolut exchange rate este în mare parte valoarea la care schimbă valută și băncile între ele. Deci, pentru România, este cam cel mai bun curs valutar peste care vei da, cu mici excepții (spre exemplu, în 2022 a fost un moment în care cererea pe piața de la noi de Eur a fost atât de mare, încât cursul Eur/Lei la schimburile valutare era mai bun ca pe Revolut).

În cât timp vine cardul Revolut?

Depinde foarte mult de localitatea în care te afli. Dar, de regulă, nu ar trebui să dureze mai mult de două săptămâni din momentul în care comanzi un card și până la sosirea lui la destinație pentru conturile Standard și Plus.

Conturile Premium, Metal și Ultra au livrare rapidă gratuită, iar în cazul lor vei intra în posesia cardului în doar câteva zile.

Timpul exact de livrare a cardului îți va fi comunicat atunci când alegi trimiterea lui.

Sigur, vei putea plăti și o taxă de urgentare a procesului, dar nu recomand să o faci.

Revolut alternative

Dacă mă întrebi pe mine, Revolut este una dintre cele mai complete instituții bancare online care activează la noi în țară.

Însă o recenzie Financer nu este completă până nu prezint și câteva servicii similare și cum se prezintă ele față de compania analizată.

Așadar, în tabelul de mai jos vei putea vedea o comparație între două potențiale alternative Revolut și fintech-ul descris aici:

FuncțiiRevolutMoneseWise
Tipuri de conturiStandard (gratuit), Plus (14.99 lei/lună), Premium (24.99 lei/lună), Metal (54.99 lei/lună), Ultra (260 lei/lună)Simple (gratuit), Classic (24.95 lei/lună), Premium (69.95 lei/lună)Personal (gratuit)
Retrageri cash de la bancomate gratuite pe lunăStandard: 800 lei, Plus: 800 lei, Premium: 1600 lei, Metal: 3000 lei, Ultra: 7500 leiSimple: 500 lei, Classic: 4500 lei, Premium: 12500 leiPersonal: 800 lei
Comision retrageri cash de la bancomate peste limita gratuită2 % (min. 5 lei pentru conturile Standard și Plus)/ retragere 2 % (min. 10 lei)/ retragere1.75 % + 1.5 lei/ retragere
Suma maximă ce poate fi schimbată gratuit pe lunăStandard, Plus: 5000 lei, Premium, Metal, Ultra: nelimitatSimple, Classic, Premium: nelimitat
Comision de schimb valutar0.5 % – 1 % după limita gratuită sau în weekend0 % – 2 % în funcție de monedă și orar0.35 % – 2 % în funcție de monedă
Curs valutarCurs interbancarCurs interbancarCurs mediu al pieței
Cost transferuri internaționale1.5 – 25 lei conturile Standard și Plus, -20 % contul Premium, -40 % contul Metal, gratuit contul Ultra2 % comision (+ 1 % pentru weekend) pentru conturile Simple, gratuit pentru conturile Classic și PremiumVariabil, dar o medie undeva la 0.47 % pentru monedele majore
Funcția de investițiiDa, poți investi în acțiuni, bunuri și criptomonede
AsigurăriAsigurare medicală și dentară de urgență, asigurare pentru dispozitivele mobile incluse pentru conturile Premium, Metal și UltraAsigurare medicală și pentru dispozitivele mobile incluse pentru contul Premium
Cost eliberare card fizicStandard, Plus: 25 lei, Premium, Metal, Ultra: gratuitSimple: 24.95 lei, Classic, Premium: gratuitPersonal: 25 lei
Cashback0 % pentru Standard, Plus și Premium, până la 1% în afara Europei și până la 0.1% în Europa pentru Metal și UltraNu, nu oferă cashback pentru niciun tip de contNu, nu oferă cashback
Carduri virtualeDa, poți genera gratuit 1 pentru Standard și Plus, 5 pentru Premium și Metal, 10 pentru UltraDa, poți genera un număr nelimitat de carduri virtuale gratuiteDa, poți genera un număr nelimitat de carduri virtuale gratuite
Carduri de unică folosințăDa, poți genera un număr nelimitat de carduri de unică folosință indiferent de cont
CreditareDa, poți accesa credite de până la 200.000 lei cu dobândă ce pornește de la 7.99 % pe an

Singurule două avantaje notabile ale unuia dintre cele două fintech-uri analizate aici drept Revolut alternative sunt date de:

  • Numărul nelimitat de transferuri internaționale oferit de Monese Premium

  • Și suma mai mare ce poate fi retrasă lunar de la bancomate gratuit.

Pe de altă parte, Revolut oferă mai multe variante în ceea ce privește asigurările, costuri lunare mai mici pentru contul Metal vs Monese Premium, funcții de tranzacționare, carduri de unică folosință, conturi Junior și o mulțime de alte avantaje.

Revolut – puncte cheie

Dacă ai ajuns cu lectura până aici, te felicit! Înseamnă că ești genul de persoană metodică, ce nu se avântă cu capul înainte ci care chiar analizează lucrurile înainte de a lua o decizie, cu atât mai mult una financiară.

Și, pentru a-ți veni și mai mult în ajutor, m-am gândit să rezum toate cele de mai sus într-o mică listă care îți va explica, pe scurt, de ce cred eu că ar fi bine să alegi varianta de cont Revolut Premium.

  • Oferă cel mai bun randament cost/ avantaje – vine cu mare parte a beneficiilor pe care le are contul Metal, dar este doar 29.99 lei în loc de 54.99
  • Beneficiezi de schimburi valutare gratuite nelimitate, la cotații interbancare
  • Poți retrage gratuit de la bancomate 1600 lei lunar
  • Ai costuri reduse cu 20 % față de standard pentru transferurile internaționale (transferurile euro sunt gratuite)
  • Beneficiezi de mare parte a asigurărilor oferite conturilor Metal și Ultra
  • Ai 5 tranzacții acțiuni gratuite pe lună și un cost redus la tranzacțiile cripto față de conturile Standard – 0.99 % în loc de 1.49 %
  • Poți adăuga gratuit două conturi Junior

În plus, ai parte de toate celelalte avantaje Revolut, cum ar fi – garantarea banilor prin FGDB, securitate crescută a contului, carduri virtuale (inclusiv de unică folosință), analiza modului de cheltuire a banilor și multe alte beneficii.

Așadar, te-ai convins? Creează-ți și tu un cont Premium chiar acum și beneficiezi de trei luni gratuite plus un bonus de bun-venit de 50 lei la realizarea primului top-up. 

Tot ce trebuie să faci este să apeși butonul de mai jos și apoi să urmezi pașii indicați de aplicație.

Fă-ți un cont Premium acum

Consideri că acest articol a fost util?

14 persoane din 14 au considerat articolul util

Angajamentul nostru față de transparență
La Financer.ro, ne angajăm să te ajutăm cu finanțele tale. Tot conținutul nostru respectă un Ghid Editorial. Suntem deschiși cu privire la modul în care analizăm produsele și serviciile în Procesul nostru de Creare a Recenziilor și modul în care câștigăm bani în Admiterea promovării.

Păreri Revolut

Revolut este pe locul 9 din 41 companii evaluate în total și a obținut un scor mediu al recenziilor de 4.3 pe baza a 35 recenzii. Punctul lor slab este Condiții și flexibilitate, iar punctul forte este Dobânzi și costuri.
Părerile clienților
Filtrează păreri Close Icon
Toate părerile
Sortează după Close Icon
Cele mai noi
Cel mai bine cotat
Cele mai slab clasate
Cele mai utile
Andrei Sbarnea 1 părere | octombrie 23, 2023
Recenzie generală
rating_orangerating_orangerating_orangerating_orangerating_orange
Avantaje
Is fast, and acceptable costs (i am a paying customer).
Dezavantaje
I am client of Revolut (not on the free tire). I recently discovered that Revolut does not provide statements for failed transactions (their support confirmed this) so there is no way to prove to another bank that you tried a transfer, and cannot hold responsible the recipient bank for denying a perfectly correct transaction. Revolut is faced with aggressive measures from other banks (at least here in Romania) and payments from Revolut are simply denied without reason leaving us unable to do anything about it.
Postează răspuns
Andi Marcu 1 părere | septembrie 7, 2023
Recenzie generală
rating_redrating_redrating_redrating_redrating_red
Avantaje
Nu găsesc nici un avantaj în afară de cardul frumos fabricat.
Dezavantaje
Nu-ți poți controla banii cum dorești tu, nu suport genul de întrebări: .."de unde și ce vreau să fac cu banii mei.." , este oribil. Mai știu bănci care fac asta, eu întreb înainte să deschid un cont la o bancă despre toate condițiile și situațiile posibile și imposibile, de regulă sunt scrise mărunt, recomand să luați acasă acele "condiții și termeni" și să le studiați cu atenție, nu vă grăbiți că veți pătimi. La libra bank am cumpărat casă făcând transfer de 90.000€ în max 4 minute fără să mă întrebe sau să mă încurce nimeni, chiar în notariat, ... aveam senzația că e banca mea. Bravo Libra bank. Bineînțeles costuri 0 la orice tranzacție. Fiți precauți și cereți maximum posibil când vă deschideți cont la o bancă, stresați la maximum ofițerul de cont, Pune ți presiune să vă ofere maximum din ce poate să vă ofere, el este deja presat de șefii lui, bineînțeles civilizat trebuie discutat. Sună dur dar în materie de bănci trebuie să fii ca ei !!
Postează răspuns
Maria Toma 1 părere | mai 9, 2023
Recenzie generală
rating_greenrating_greenrating_greenrating_greenrating_green
Postează răspuns
Daria Tamas 1 părere | aprilie 20, 2023
Recenzie generală
rating_greenrating_greenrating_greenrating_greenrating_green
Avantaje
Este cel mai ok revolut
Dezavantaje
Este cel mai bun
Postează răspuns
iulian robert manole 1 părere | martie 3, 2023
Recenzie generală
rating_greenrating_greenrating_greenrating_greenrating_green
Postează răspuns
Monica Hapaianu 1 părere | februarie 7, 2023
Recenzie generală
rating_greenrating_greenrating_greenrating_greenrating_green
Avantaje
E super atat pentru mine cat si pentru copii cu cardurile junior, initial asa am deschis cont,totul e super,e serios si bine pus la punct
Dezavantaje
Nu are ceva negativ pana in prezent
Postează răspuns
FD
Furdui Dorin 1 părere | februarie 6, 2023
Recenzie generală
rating_greenrating_greenrating_greenrating_greenrating_green
Postează răspuns
Florin Garba 1 părere | februarie 5, 2023
Recenzie generală
rating_greenrating_greenrating_greenrating_greenrating_green
Postează răspuns
Varasteanu Nicolae 1 părere | ianuarie 21, 2023
Recenzie generală
rating_greenrating_greenrating_greenrating_greenrating_green
Avantaje
Foarte buna aplicatia
Dezavantaje
Lag aplicatie
Postează răspuns
topi lz 1 părere | ianuarie 20, 2023
Recenzie generală
rating_greenrating_greenrating_greenrating_greenrating_green
Avantaje
Foarte fain
Dezavantaje
Ușor de folosit
Postează răspuns
Mai multe recenzii

Notează și lasă o recenzie Revolut

Nu te-am convins?

Vizitează site-ul lor oficial și află mai multe amănunte despre Revolut