Ajută-ți firma cu ajutorul unui credit persoane juridice
Cele mai multe dintre companiile existente pe piață, mai devreme sau mai târziu, se vor trezi în situația în care vor avea nevoie să apeleze la finanțări.
Dacă și tu ești în această circumstanță, vei putea apela la un credit persoane jurdice.
Prin intermediul acestor instrumente financiare îți vei putea plăti facturilor restante, îți vei achita datoriile pe care le ai către colaboratori sau îți vei putea deschide un nou punct de lucru.
Un lucru este cert: un astfel de credit persoane juridice ți-ar putea ajuta afacerea să treacă peste un moment sensibil și să crească în continuare.
Credit firme noi
Lansarea unui nou business poate fi un proces extrem costisitor, atât din punct de vedere emoțional, cât și financiar.
Dacă în ceea ce privește trăirile, nu îți putem da prea multe sfaturi, în afară de a încerca să îți păstrezi cumpătul, în privința finanțelor, o linie credit persoane juridice ar putea fi privită ca un colac de salvare.
Este drept că societățile nou-înființate nu au prea multe bunuri sau cifre cu care să poată gira atunci când aplică pentru o finanțare.
Însă accesarea unor credite persoane juridice fără garanții este foarte simplă.
Aplică rapid pentru un împrumut firmă
Adesea, procesul de aplicare pentru un credit firmă este unul asemănător cu cel întâlnit atunci când vrei să iei un credit nevoi personale.
Cele două forme de împrumut au multe asemănări, în sensul că vin cu rate fixe și perioade determinate de timp în care trebuie returnați banii.
Cu toate acestea, există și anumite aspecte la care varianta dedicată mediului de afaceri stă mai bine, cum ar fi dobânzile sau sumele creditate.
Utilizarea înțeleaptă a capitalului nou obținut este critică pentru o afacere. Așa că citește în continuare pentru a afla cum te poți folosi de credite pe firme pentru a-ți crește valoarea companiei.
Cum te poți folosi de astfel de împrumuturi
Așa cum a fost specificat și puțin mai sus, mare parte a companiilor, mai devreme sau mai târziu, vor apela la o formă de împrumut.
Să spunem că ești la început de drum, și necesiți un capital mai mare de pornire al afacerii – ai posibilitatea să te îndrepți spre credite pentru firme noi.
Situații neprevăzute vor face ca până și directorii unor companii cu istoric mare în spate să aibă nevoie, la un moment dat, de finanțare suplimentară.
Există chiar și varianta adoptată de unele firme care, cu toate că dispun de lichidități, preferă să împrumute bani, pe care apoi să îi investească în dezvoltare, iar dacă firma reușește să crească, realizează acest lucru cu banii creditați.
Fondurile proprii sunt folosite în alte scopuri, cum ar fi plata salariilor, a chiriilor lunare etc.
Iată o listă cu potențiale destinații ale fondurilor împrumutate:
- Te ajută la realizarea fluxului monetar atunci când lucrurile nu merg atât de bine cum ai fi sperat
- Acces rapid la o sursă de capital
- Atingerea necesităților financiare ale angajaților
- Expansiunea companiei, care adesea are ca efect creșterea profitului
- Acoperirea cheltuielilor neașteptate
Ești eligibil pentru a accesa credite pe firmă?
Desigur că în funcție de instituția la care dorești să te împrumuți, și condițiile de creditare vor diferi.
Cu toate acestea, iată cam care ar fi cerințele generale:
- Buletin + acte care să ateste faptul că ești administratorul firmei în numele căreia dorești să iei creditul
- Firma să fie una legală, înregistrată la Registrul Comerțului fie ca SRL, SA, ori PFA
- Copie după CUI
- Afacerea să aibă un flux monetar stabil și să nu aibă datorii prea mari
Cum să economisești 2.039,00 Lei cu un credit
Diferența de preț pentru un credit de 3.000,00 Lei pe 90 zile este de 2.039,00 Lei.
Alege inteligent
Este foarte ușor să devii entuziasmat la gândul că businessul tău va avea parte de o injecție de capital, dar încearcă să fii precaut.
Înainte de a lua un credit pentru firme mici, fii sigur că ai citit foarte bine toate termenele și condițiile de acordare și că ai înțeles tot ce scrie în contract.
Apelează la un avocat, dacă este cazul, sau dacă simți că anumite aspecte contractuale nu sunt chiar clare.
Noi, la Financer.ro îți sugerăm să nu accepți nici o înțelegere până când nu știi și înțelegi foarte bine următoarele informații:
- Frecvența și flexibilitatea plăților
- Metoda de calcul a dobânzii
- Eventualele penalități în caz de imposibilitate de plată într-o anumită lună sau pe o perioadă mai lungă de timp
- Termenii și ratele cu care vin acele credite pe firmă
- Datele de contact ale firmei cu care închei contractul și cum poți intra în legătură cu un operator, în cazul în care ai ceva nelămuriri
Discută cu cât mai multe instituții financiare și vezi care dintre ele oferă cele mai bune credite persoane juridice.
Site-ul nostru îți va folosi foarte mult în acest sens, aici putând compara condițiile cu care vin diverse companii specializate în împrumuturi. Astfel, o vei putea alege pe cea care te avantajează pe tine.
Ai cu adevărat nevoie de un împrumut?
Fiecare afacere este unică în felul ei. Din această cauză și necesitățile diverselor business-urilor vor vaira foarte multe. Dacă vrei să îți mărești firma, un împrumut ar putea fi benefic.
Dar înainte de toate, te-ai asigurat că nu ai cum să strângi fondurile necesare prin tehnici proprii? Dacă nu, atunci o linie credit persoane juridice ar fi probabil cea mai bună abordare.
Nu uita, însă, să cauți cea mai avantajoasă ofertă, cu ajutorul Financer.ro.
Totodată, este bine ca înainte de a aplica pentru un credit să evaluezi performanțele istorice ale firmei tale.
Nu ar fi ideal să iei un împrumut dacă observi că business-ul are un trend evident descendent și nu vezi soluții reale de redresare. În plus, lipsa unui flux monetar poate duce la respingerea cererii de creditare.
Când vei reuși să găsești credite pe firmă care să vină cu rate lunare și dobânzi acceptabile, aplică pentru ele, ajutându-ți astfel compania să ajungă la următorul nivel de creștere.
Factori care influențează dobânda
Atunci când se interesează despre un astfel de împrumut, managerii companiilor pun un accent deosebit pe dobândă.
Aceasta este calculată ca un procent din suma creditată, ce va fi plătit companiei la care s-a deschis linia de creditare.
Valoarea dobânzii poate varia din multe motive, dar, ca regulă generală, toate vor oglindi riscul pe care instituția financiară și-l asumă pentru a oferi împrumutul firmei tale.
Iată unii dintre factorii principali:
- Istoricul plăților și al creditelor pe care firma le are
- Istoricul datoriilor făcute de către companie
- Tipul de business pe care îl conduci
- Vechimea afacerii
- Business plan-ul
- Fluxul de capital
Cum te ajută accesarea unor credite persoane juridice?
Astfel de împrumuturi se pot dovedi a fi foarte folositoare, indiferent de situația financiară a companiei pe care o conduci.
În primul rând, vei putea utiliza banii obținuți pentru a achita anumite facturi urgente, sau unele salarii restante, pentru care pur și simplu nu mai dispui de lichidități, dar care nici nu mai admit amânare.
Totodată, înnoirea parcului auto poate reprezenta o cheltuială mult prea mare pentru a o face cu bani cash, astfel că multe firme preferă acceseze credite auto pentru astfel de achiziții.
Ce vechime trebuie să aibă firma pentru a accesa un împrumut?
Vechimea nu este un punct critic în evaluarea cererii de împrumut. Există chiar programe special concepute, care oferă credite pentru firme noi și care sunt derulate de mare parte a instituțiilor financiare.
Desigur că, cu cât compania are un istoric mai mare, cu atât oferă mai multă încredere și îi va fi mai ușor să obțină bani împrumut.
De ce ai nevoie pentru a putea lua un credit?
Condițiile de creditare vor putea diferi în funcție de instituția la care apelezi. Însă, în general, ai nevoie de: buletin + acte care să ateste faptul că ești administratorul companiei, firma să fie înregistrată la Registrul Comerțului și să funcționeze legal, copie după CUI.
Cum poți folosi fondurile accesate printr-un împrumut?
Desigur că nu îți spunem cum să îți gestionezi banii, dar iată câteva potențiale destinații ale fondurilor rezultate în urma unui credit:
* Realizarea fluxului monetar, când situația o cere și când afacerea nu funcționează așa cum ar trebui
* Atingerea necesității financiare ale personalului
* Acoperirea unor cheltuieli neașteptate
* Achitarea datoriilor către distribuitori sau colaboratori
Cum se calculează dobânda unor credite persoane juridice?
Spre deosebire de creditele dedicate persoanelor fizice, cele pentru mediul de afaceri au marje foarte mari de negociere.
De aceea, în funcție de anumiți parametrii ce vor fi enunțați în continuare, va fi calculată o dobândă specifică doar companiei tale:
* Istoricul datoriilor și al plăților pe care firma îl are
* Tipul de afacere în fruntea căreia te afli
* Cât timp a trecut de când a fost deschis business-ul
* Care este business plan-ul
* Fluxul de capital
Sigur ai nevoie de un împrumut?
Înainte de a aplica pentru un credit dedicat persoanelor juridice, analizează-ți foarte bine afacerea și asigură-te că acesta este pasul cel bun.
Ar fi bine să fii convins că, cu ajutorul fondurilor obținute, vei putea duce compania către noi orizonturi sau că o vei putea dezvolta mai mut și mai repede față de cum ai face-o fără o injecție de capital.
Dacă, în schimb, ești sufocat de datorii și nu vezi o cale de ieșire, poate ar fi mai bine să citești câteva articole de pe pagina noastră, ce îți vor folosi la a gestiona mai bine finanțele și cu ajutorul cărora se poate să ieși din situația neplăcută în care te afli.
Accesează un credit persoane juridice azi
Acum că ai cu adevărat idee despre ce sunt acelea credite persoane juridice, îți sugerăm să verifici diversele instituții financiare de pe site-ul nostru și să te hotărăști de la care preferi să iei un împrumut.
Cu ajutorul calculatorului de credit de la partea de sus a paginii, vei putea, în curând, compara instrumentele financiare cu care vin unii dintre cei mai mari creditori din România, putând astfel opta pentru varianta care se pliază cel mai bine pe nevoile tale.
Compară credite persoane juridice la partea de sus a paginii.