Și tu poți deschide o afacere profitabila cu 1000 Euro!
- 9 septembrie 2024
- 20 min de citit
- Vizualizări: 108144
Și tu poți deschide o afacere profitabila cu 1000 Euro în 2024
Ce părere ai avea dacă ți-am spune că poți deschide o afacere profitabila cu 1000 Euro?
Sunt mari șanse să crezi că fabulăm, nu?
La urma urmei, cât înseamnă 1000 Euro? Nici măcar 5000 lei. Mulți poate cheltuie mai mult de atât într-un week-end prelungit cu familia la mare ori la munte.
Și cu toate acestea, dacă într-adevăr îți dorești, vei putea lansa o afacere profitabilă chiar și cu suma aceasta care pare insignifiantă la o primă vedere.
Acum te gândești „Bine, bine, ajunge cu teoria. Dă-mi exemple concrete. Ce afacere să deschid cu 1000 Euro?”.
Citește articolul în continuare și vei descoperi nu una, ci 23 idei de afaceri care se pot dovedi a fi profitabile în timp și pentru care suma setată ca limită puțin mai sus este mai mult decât suficientă.
Crearea de fotolii bean bags
Știi acele fotolii de puf sau bean bags extrem de confortabile, pe care le întâlnești în aproape toate clădirile moderne de birouri? Ai idee cât de simplu sunt de realizat?
Nu ai nevoie decât de un material suficient de rezistent și puțină îndemânare la croitorie. Iar apoi te apuci de cusut. Încearcă să experimentezi diverse forme și vezi care este mai atractivă și mai comodă.
Coase materialul în așa fel încât să lași un buzunar, căruia să îi pui fermoar, pe unde să introduci „umplutura” bean bag-ului – granule de polistiren ce pot fi achiziționate de pe internet.
Un fotoliu va necesita între 200 și 400 litri de fulgi de polistiren și între 3 și 4 metri de material, în funcție de mărimea lui.
Ca să îți faci o idee privind costurile, ne-am gândit să îți oferim lista de mai jos:
- Material – între 20 și 30 lei per metru => de la 60 lei la 120 lei per fotoliu
- Polistiren – 200 lei sacul de 500 litri => de la 80 lei la 160 lei per fotoliu
Dacă te gândești că cel mai ieftin fotoliu costă undeva la 250 lei, rezultă un profit de peste 100 % pentru tine.
Este aceasta cea mai simplă afacere sau nu? Spune-ne părerea ta în comentarii.
Realizare de conținut video/ foto cu ajutorul dronelor
Ce poate fi mai frumos la o nuntă decât un videoclip filmat din înaltul cerului cu mirii care ies din biserică cu lumânările în brațe?
Sau poate că există persoane ce doresc să aibă o imagine filmată de sus a pool-party-ului pe care îl organizează la o vilă închiriată.
Indiferent de dorințele viitorilor clienți, un lucru este cert: există o cerere tot mai mare pentru servicii ce oferă conținut video sau foto prin intermediul dronelor.
Cu 1000 Euro poți cumpăra liniștit un echipament destul de performant sau, pentru sume ceva mai mici, poți chiar închiria o dronă, plătind, practic, doar atunci când o folosești, deci când ești și plătit.
Poate că nu va fi cea mai profitabilă afacere din lume, dar cu siguranță îți va aduce ceva câștiguri monetare un astfel de business.
Magazin online de design deosebit
O mulțime de articole pot fi transformate în altele cu un look și design deosebit, dacă ai suficientă imaginație și îndemânare.
Un trunchi de copac poate deveni un scaun sau chiar o chiuvetă, câteva becuri vintage și secțiuni de țevi din cupru formează un corp de iluminat oldschool, din câțiva paleți și niște burete creezi o canapea unică etc.
În acest caz, nu doar că poți deschide o afacere cu 1000 Euro, ci îți mai și rămân ceva bani pe care îi vei putea folosi pentru promovare.
Într-adevăr, trebuie să ai ceva dexteritate și inspirație pentru a putea crea articole deosebite.
Articole de îmbrăcăminte hand-made pentru copii
Nu există articol de îmbrăcăminte pentru copii care să nu poată fi realizat de mâna ta, dacă ești suficient de priceput.
Pantofi, tricouri, compleuri, pantaloni, toate acestea utilizând materiale naturale: piele, bumbac, lână etc. Toate pot fi create de tine.
Colorează-le cu ajutorul coloranților ecologici și adaptați pielii fine a prichindeilor, în culori vii. Poți chiar și picta pe hăinuțe personaje din desenele agreate de cei mici, dacă ai ceva talent pe parte artistică.
Ca promovare, rețelele sociale credem că sunt ideale. Cu siguranță produsele tale unice vor fi apreciate de părinții din întreaga țară.
Jucării hand-made
Tot la capitolul copii și hand-made, de ce nu ai încerca să creezi niște jucării hand-made, utilizând, firește, numai materiale naturale?
Cuburile au revenit la modă după o lungă absență, căluții de lemn sunt iarăși încălecați de prichindei, în vreme ce mașinuțele metalice sunt în continuare preferate de către băieței.
Fiind totul realizat din mâna ta, vei garanta autenticitatea și unicitatea fiecărui produs în parte.
Iar pentru unei astfel de afaceri de la zero nu ai nevoie de sume prea mari de bani. Mai degrabă va trebui să investești bani în promovarea produselor realizate.
Curierat pe bicicletă
Cum orașele sunt tot mai aglomerate și sufocate, iar nevoia de transmitere a documentelor tot mai urgentă, au apărut în ultimii ani firme dedicate curieratului pe bicicletă.
Nu doar că aceste mijloace de locomoție au bandă specială, dar se pot și strecura mult mai ușor prin traficul blocat la orele de vârf.
Pentru a-ți lansa și tu un astfel de business nu trebuie decât să îți faci puțină promovare prin flyere, să îți achiziționezi o bicicletă performantă și să ai picioare puternice.
O cursieră bună, rezistentă, costă între 3500 și 4500 lei, astfel că te vei încadra în buget. Ba chiar vei mai avea și ceva bani rămași pentru promovare.
Sigur, în primă fază vei fi doar tu cu bicicleta ta, pedalând. Dar când vei vedea roadele acestei afaceri profitabile, vei putea mări echipa angajând oameni, de preferat tineri.
Animatori de petreceri
Nu știi în ce să investești 1000 euro? Cumpără câteva outfit-uri și devino animator de petreceri.
În ziua de astăzi, petrecerile copiilor sunt total nereușite dacă la aniversarea lor nu vine Albă ca Zăpada, Batman, Superman sau alte personaje din benzile desenate sau din filmele preferate de prichindei.
Cum părinții, oricât de bine ar încerca să se mascheze, tot sunt descoperiți de cei mici, cea mai simplă soluție este apelarea la firme specializate.
Dacă mai ai unul sau doi prieteni care sunt mai distractivi și cărora le place să distreze copii, cu atât mai bine, veți putea pune bazele unui business foarte distractiv împreună.
Asistent virtual
În prezent se pot face foarte mulți bani pe net. Tot ce îți trebuie, de regulă, este un laptop, o conexiune la internet și ceva inspirație.
Adesea, persoane de succes, se trezesc în situația de a nu avea suficient de mult timp încât să se ocupe de toate provocările ce pot apărea în viața de zi cu zi, odată cu business-ul lor se dezvoltă.
Soluția pentru ei este să angajeze asistenți virtuali. Persoane care se pot afla la mii de km distanță, dar care îi ajută cu gestionarea agendei, plănuirea zborurilor, rezervarea de săli de ședință, realizarea unor prezentări etc.
De ce nu ți-ai deschide tu o firmă care să ofere astfel de servicii? Și nu doar pentru piața internațională, ci ai putea avea o astfel de afacere profitabilă în România, pentru clienți români.
Iar partea cea mai interesantă este că în ziua de astăzi chiar și tu poți să te ajuți prin intermediul AI-ului, însemnând că vei putea lua mai mulți clienți.
Scriitor SEO
Acum zece ani era extrem de simplu ca site-ul personal să ajungă să apară printre primele rezutate în motoarele de căutare. Doar scriai niște cuvinte acolo și apăreai imediat în căutările utilizatorilor.
În ziua de astăzi, când există literalmente sute sau mii de pagini care tratează același subiect, ai nevoie de persoane bine pregătite care să îți scrie conținutul site-ului. Asta dacă vrei să ai vizualizări, desigur.
Și uite așa a apărut meseria de scriitor SEO (Search Engine Optimisation) – persoane care știu cum să scrie conținutul site-urilor, în așa fel încât să atragă cât mai mulți oameni.
Spre exemplu, când ai căutat pe net „Ce afacere să deschid cu 1000 de euro”, ți-a apărut în primele rezultate această pagină care, ghici ce, este scrisă de o persoană care știe SEO.
Pentru mulți, aceasta este cea mai simplă afacere, pentru că tot ce au de făcut este să scrie. Atât și nimic mai mult.
Așadar, dacă vrei și tu să îți lansezi o afacere profitabila în domeniu, mare parte a banilor îi vei investi în cursuri de perfecționare și într-un laptop, care nu trebuie să aibă cine-știe-ce performanțe.
Un buget de maxim 3000 lei ți-ar fi suficient pentru partea hardware. Restul, investește-i în cursuri și în crearea de conturi pe platformele de freelanceri, de unde vei găsi clienți.
Property manager
Cu toate că a intrat destul de recent pe piața noastră acest tip de business, property management-ul este tot mai căutat în ultima vreme.
Cum te ajută mai exact un astfel de serviciu? Ei bine, un property manager preia, practic, atribuțiile pe care le aveau cândva majordomnii în unele case.
Ei fac tot posibilul astfel încât proprietățile de care se ocupă să funcționeze cum trebuie: au grijă de echipa care face curățenie, reaprovizionează frigiderul, aranjează toate articolele în case, astfel încât acestea să arate frumos etc.
Și probabil că te-ai prins deja, astfel de servicii sunt foarte utile celor care închiriază locuințe în regim hotelier și care nu au timp să se ocupe de toate lucrurile acestea.
Microfermă de păsări
Nici nu contează păsările spre care te axezi. Fie că vorbim despre prepelițe, rațe, gâște sau curcani, procedeul este același: îți trebuie un incubator gospodăresc, câteva rastele pentru ouă și niște cuști.
Nu ai nevoie de mai mult de 200 – 300 ouă pentru incubat în primă fază. Din ele, să zicem că 50 % reușesc să ajungă la maturitate, iar aceste exemplare vor fi folosite drept matcă.
În scurt timp și cu puțină atenție îți vei putea dubla numărul de păsări, urmând apoi să le crești fie pentru ouă, fie pentru carne.
Mulți vor spune că nu poți deschide astfel de idei de afaceri la țară cu 5000 euro, nicidecum cu 1000, cât este limita setată pentru acest articol.
Și ar avea dreptate. Însă dacă deții terenul, cheltuielile inițiale sunt mult mai mici.
Pentru un plus la profit, nu ar fi rău dacă ai obține certificare eco sau bio, care te va ajuta să vinzi produsele rezultate la prețuri mai avantajoase.
Investește în agricultură
La fel ca și în cazul microfermelor, pentru a deschide o afacere cu 1000 euro în agricultură, este esențial să deții pământul în care urmează să investești.
Însă dacă ai teren, suma poate fi mai mult decât suficientă pentru a cumpăra sămânță, cu ajutorul căreia să dai drumul unei mici culturi.
Ciuperci, capia, ridichi, bame, agrișe, mure, afine, goji – sunt doar unele dintre legumele și fructele ce pot fi plantate pe suprafețe nu foarte mari de teren la noi în țară și care pot genera câștiguri bune după recoltare.
Crescătorie de microgreens
Nu de mulți ani, au început să apară și pe piața de la noi așa-numitele microgreens sau microplante.
Acestea nu reprezintă altceva decât „puii” de salată, broccoli, spanac, ciuperci despre care s-a dovedit că sunt mult mai sănătoși ca plantele adulte.
Partea cea mai bună este că pentru plantații de microplante nu ai nevoie, în primă fază, nici de mult spațiu și nici de mulți bani. Ca atare, poți face chiar o afacere profitabilă de acasă crescând astfel de produse.
Sigur, cu 1000 euro nu ai cum să te aștepți la cine-știe-ce echipamente, dar pentru o miniseră pe verticală îți vor fi suficienți.
Plante utilizate în industria cosmeticii
Tot la capitolul planații, dar puțin diferit de ideea de mai sus putem include și plantele utilizate în industria cosmeticii.
Aici discutăm despre lavandă, mușețel, trandafiri, gălbenele – toate aceste culturi pot aduce profituri foarte „parfumate” celor ce se decid să deschidă o astfel de afacere profitabilă cu 1000 Euro sau poate chiar cu mai puțin de atât.
Afacere în domeniul curățeniei
Cum oamenii sunt tot mai ocupați cu job-ul, cu îngrijirea copiilor etc., crește continuu numărul celor care se plâng de faptul că nu mai au timp să își facă curățenie în casă.
Ei bine, tu le poți veni în ajutor. Credem că o firmă în domeniul curățeniei reprezintă una din sau poate chiar cea mai profitabilă afacere cu bani puțini pe care o poți deschide.
Nu îți trebuie decât un aspirator mai bun, un instrument pentru ștergerea geamurilor, un mop, câteva cârpe de praf și ceva substanțe de curățare.
Marea problemă nu o vor reprezenta banii necesari investiției inițiale, ci alcătuirea unui personal de încredere, punctual și care să facă treabă.
Diagnoză auto mobilă
De câte ori nu ți s-a întâmplat să ți se aprindă o eroare în bordul mașinii și să nu știi despre ce este vorba? Să trebuiască să îți faci o programare la un service, să aștepți câteva zile pentru a afla că, de fapt, era doar un mic scurt-circuit sau o problemă ce putea fi ignorată?
Iată de ce credem că dacă ai face diagnoză auto la domiciliul clientului vei găsi destui doritori. Tot ce ai nevoie este un aparat de diagnoză și, evident, promovare.
Ghid turistic
Îți place să mergi prin locuri interesante, ai o memorie bună și o personalitate plăcută? Atunci poate că pentru tine, răspunsul la întrebarea „În ce pot investi 1000 euro” ar fi într-un business în domeniul ghizilor turistici.
Da, știm că piața este destul de saturată, dar tot credem că poți avea succes în domeniu dacă ai fler, reușești să interacționezi bine cu cei pe care îi ghidezi și, în special, vii cu niște zone în portofoliu nu atât de cunoscute.
Încearcă să mergi cumva pe niște nișe, cum ar fi excursii în peșteri, călătorii cu scopul de a pescui cel mai mare păstrăv, rafting pe cele mai rapide ape și lista poate continua.
Nu uita că pentru a fi ghid acreditat, va fi nevoie să faci cursuri. Practic, aici vei avea de investit bani și în promovare.
Service auto mobil
Plecând de la ideea de mai sus, de ce nu ai face și service auto mobil?
Este drept că nu toate problemele pot fi rezolvate într-o parcare. Dar pentru un schimb de filtre ori de plăcuțe de frână, rezolvarea unor scurt-circuite sau înlocuirea unor cabluri stricate un astfel de business ar fi numai bun.
Este drept că pentru a te încadra în limita de 1000 euro trebuie să deții în prealabil o mașină, să ai cum să cari toate sculele de care ai nevoie cu tine până la potențialii clienți.
În rest, pentru echipamentele necesare acestor reparații minore, nu vei avea de cheltuit prea mult.
Party/ event/ wedding planner
Ai idee cât de solicitant este să organizezi un eveniment privat, o petrecere pentru colegii de la muncă sau, mai rău, o nuntă?
Trebuie să pui la punct absolut fiecare detaliu, dacă vrei ca totul să fie perfect: mâncare, băutură, muzică, fotografii, momente artistice, parcare etc.
Iată de ce mulți aleg să apeleze la profesioniști în astfel de situații și ei doar să se bucure de petrecerile pentru care plătesc.
Mulți spun că aceasta este cea mai simplă afacere, pentru că vor avea de cheltuit foarte puțini bani pentru a o lansa, alții spun că este cea mai grea, pentru că trebuie să le faci pe plac atâtor oameni.
Este drept că nu este un business pentru oricine, dar dacă știi cum să faci networking și să te promovezi corect, cu siguranță vei avea succes.
Organizator de turnee de jocuri virtuale
Dacă tot am amintit de planner, de ce ne-am opri la deja clasicul event planner și nu am dezvolta puțin către sectorul de gaming acest tip de business?
Nu este nici un secret pentru nimeni faptul că jocurile pe calculator se bucură în prezent de o popularitate uriașă.
Nu mai devreme de 2021 a fost organizată finala la Dota 2 pe Arena Națională din București, eveniment la care, din păcate, din cauza Covid-19 nu a putut lua parte nici un spectator, cu toate că gazdele sperau ca mai bine de 100.000 oameni să fie în tribune.
Ei bine, de ce nu ți-ai face un business în această direcție? Sigur, acum probabil că spui „Ce afacere să deschid cu 1000 de euro în condițiile în care doar premiile ar trebui să fie de câteva mii de lei?”
Noi credem că banii sunt mai mult decât suficienți pentru a putea începe să îți faci o listă de contacte, de potențiali sponsori pentru eveniment, de închiriat o locație pentru una sau două zile etc.
De restul cheltuielilor ar trebui să se ocupe sponsorii.
Lansează-ți un podcast
Știm că această idee de afacere ce poate fi deschisă cu mai puțin de 1000 euro nu este chiar pentru oricine.
Da, echipamentele vor costa mai puțin de atât, site-uri unde să publici podcast-urile sunt o mulțime, dar dacă nu ai o voce frumoasă, o dicție impecabilă și, poate mai important, dacă nu ai ceva bun de zis, atunci nu vei avea succes.
În schimb, dacă ești expert într-un anumit domeniu, ești glumeț, vorbești toată ziua de oamenii din jur s-au săturat să te asculte, ia-ți un microfon și apucă-te de înregistrat.
Cheamă-ți prieteni, începeți să faceți conversații care credeți voi că ar fi apreciate de publicul larg și sunt mari șanse să reușiți.
Fă-ți un site dedicat freelance-erilor
De când cu pandemia, tot mai mulți români au observat că pot lucra foarte bine și de acasă sau dintr-o cafenea și că nu este necesară prezența fizică la birou pentru a face performanță.
Ba chiar unii și-au dat seama că dacă nu mai pierd timpul blocați prin trafic, câștigă câteva ore pe zi pe care le-ar putea valorifica lucrând la alte proiecte pe lângă cele de la job-ul clasic.
Iată cum, în ultimii doi ani, numărul de freelanceri de la noi din țară a explodat.
Acesta este și motivul pentru care credem că dacă ai face un site dedicat lor, unde business-uri interesate să poată găsi forță de muncă pentru angajare, ai avea succes.
Investește-ți banii
Am lăsat la urmă poate cea mai simplă variantă pentru cei care au 1000 euro și nu știu ce să facă cu ei – investițiile.
Cu toate că nu le putem considera chiar niște „afaceri”, este mult mai ușor să reușești să produci ceva cu banii alegând plasamente de succes decât dacă ai deschide orice business.
Sigur, nu-ți face așteptări prea mari. Investițiile acelea care te asigură că îți dublezi suma cu care intri în doar câteva luni nu sunt decât niște scam-uri.
Real, te poți aștepta la profituri de până la 10 % pe an fără să îți bați prea mult capul. Știm, nu sună extrem de atrăgător, dar mai bine ca banii să producă ceva decât să îi cheltuim aiurea, nu?
Uite în continuare câteva ghiduri foarte utile celor care vor să își creeze un portofoliu investițional și nu știu de unde să înceapă.
… și multe altele.
Înainte de a investi, deschide-ți un cont demo
Dacă și tu te-ai decis să mergi pe această cale, sfatul nostru ar fi ca, cel puțin inițial, să îți deschizi un cont demostrativ pe una dintre platformele de tranzacționare disponibile la noi în țară.
Vei avea la dispoziție până la 100.000 USD virtuali cu care poți încerca o mulțime de strategii și tactici de investiții, pentru a vedea care dintre ele se potrivește cel mai bine stilului tău.
În plus, în cazul unora dintre dealeri ai opțiunea de a copia portofoliile unor persoane experimentate de pe platformă. Ideal, nu?
Așa că, ce mai aștepți? Apasă butonul de mai jos și vezi care dintre brokeri este cel mai potrivit pentru tine. Este 100 % gratuit!
Concluzii
Desigur, lista începută aici poate continua cu o mulțime de alte exemple.
Pe viitor ne-ar plăcea să o extindem. Cine știe, poate reușim să adunăm 1000 de idei de afaceri cu 1000 euro. Ar fi ceva, nu?
Până atunci, te lăsăm cu acestea 23 și cu speranța că măcar una dintre ele ți-a surâs și este pe gustul tău.
Dacă ai găsit răspunsul la întrebarea „Cum să deschid o afacere profitabilă cu 1000 euro în 2024” în rândurile de mai sus, însă nu dispui de banii necesari, poate că este timpul să apelezi la o finanțare și să îți vezi visul împlinit.
În cazul în care nu dispui de suma necesară lansării ideii de afaceri la care visezi, poți apela la unul dintre partenerii noștri pentru a accesa un credit de nevoi personale.
Prin intremediul nostru vei putea compara ofertele lor, astfel încât să fii sigur că alegi varianta cea mai bună.